АРХАНГЕЛ на Сајмиште! 29 Октомври 2005

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
добро беше зашто 2 ипол саати е премногу долго за рокенрол концерт, мене гитарата многу тивка ми беше, а бубњевите највеќе се слушаа, ко да се некој метал бенд

Гижо напиша:
добро беше зашто 2 ипол саати е премногу долго за рокенрол концерт, мене гитарата многу тивка ми беше, а бубњевите највеќе се слушаа, ко да се некој метал бенд
Тоа да....
Али на телевизија беше крш.....
Пеце(суперхикс) беше коментатор на концертот......
И беше НАЈ ЗАКОООН!!!
Давеше некои нему својствени коментари и се прснав од смеење.....

...........Ииии еве дами и господа.....Рок н ролот се враќа на голема врата на македонската културна сцена....Додуша малце тесни се вратите на саем....:pos::pos::pos:

некако дали озвучувањето беше криво или што незнам, ама неможеше да се препознаат карактеристичните звуци на секоја песна, така некои песни звучеа ко да се една иста

иначе на Uber Makedonische тој вториот гитарист ја сомеле гитарата:cuc:

Гижо напиша:
а иначе Чудесен свет најдобро ја отсвиреа
Абе они се добро отсвиреа.......
А најбољи Рики ја отпеа I'm Sad.....
Така бар ја мислам......:wink:

ne gi znam pesnite ama cuden svet,nevesna masina i taa prvata od dodatnite pesni mi se svigjaa naj vise ataa poslednata so ja kazav naj mi se svigjase deka bese so power..........

Kаква беда сме..се држиме за еден концерт ко давеник за сламка..мизерија,нема тек..нема движење...како во некоја мала паланка кога поминува рингишпил и сега сите се радуваме на тоа.А по тоа,времето пак застанува и се се враќа во некоја нормала..
Барем еднаш неделно да има по еден ваков мал концерт..ќе биде прифатливо...вака мора да чекаме некој да ги потроши парите,да почне да "кризира",за да се случи концерт..
Мислев дека нема да издржи со гласот,ме изненади малку..инаку,сум слушнал и подобро координирани бендови..е па ајде..еден мал аплауз..за Вртев..до следниот пат..

sinook напиша:
Kаква беда сме..се држиме за еден концерт ко давеник за сламка..
Точно. А кој е виновен за тоа? Зашто МСВ и компанија не напраат свирка? Зашто ние стално очекуваме некој друг да ни ги организира работите? И кога ќе ги организира - жестоко мрчиме?

Aceva напиша:
Зашто ние стално очекуваме некој друг да ни ги организира работите? И кога ќе ги организира - жестоко мрчиме?

Што се однесува до мене,единствено очекуван ми е уште еден земјотрес на пределот Катланово-Групчин,инаку..немам други посериозни очекувања..

MSV напиша:
Само добро......:icon_neut

заборааш дека сеа ја се раководам по европски стандарди :)

абе озвучење - супер, каснење - помалце од пропишаното за наши услови, луѓе - слабо, свирка - топ, сеа ја шо не сум најголемиот фан на архангел, океј, али ја отидов да одморам уши од махинално и мишн комплид.

вакви концерти треба да ни станат стандард, а не спектакл.

иначе, вториот гитарист на über makedonische.. аааа.. болеше! ѕвер! дое на сцена и растури и си отиде.

Aceva напиша:
Зашто МСВ и компанија не напраат свирка
Верувај се трудам......
И затоа мрчам.......
Зашто по се изгледа за некој ден ке почнам да чистам вециња само за да можам ебано појачало да купам.......:icon_conf

Абе, ја не бев на концертот ама си земав маица.......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom