Ареа 51, Невада

• Креатор на темата Креатор на темата gale_vlae
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
Локација
Скопје
Што имате да кажете за тоа место, пред некој ден ми спомна еден другар за Area51 и сакам да дознаам нешто повеќе.
Еве и некои слики што можев да ги најдам на нет:
area%2051.jpg

Мене воа повеке ми изгледа како автопат или аеродром него како Ареа

Nema shto da se kazhe. Tajna baza na amerikanskata armija, koja i ne e taka tajna (ocigledno), ama armijata i vladata se cvrsti vo stavot deka ne postoi (iako neli, postoi - vidi slika). Baza vo koja se testirale i se testiraat letala koi treba nekoe vreme da ostanat vo senka - primeri se U2, F-117..

I tolku.
Vonzemjani, i slichno mumbo-jumbo - jok.

AREA 51 е у пустина и е околу 150 метри под земја! Таму се праат сите работи што на нас ни се (и не ни се) познати! А за вонземјани и такви ствари, можно е да има нешто (сеа не населба од вонземјани или такви глупости) туку некоја таква чудна многу напредна технологија!

Пример: Последниот борбен авион што беше со најнова технологија, беше нешто понапреден од неговиот претходник, значи некоја мала разлика у стил, нешо следечки ракети, лета наопаку и такви ствари за наеднаш, да искочи авион со СУПЕР технологија, безшумен, не го фаќа радар и 300 глупости..... Некако чудно звучи ова.... Се иде чекор, по чекор, по чекор и оп.... наеднаш скок во далечина од 10 метри!

Како можи ова не ми е јасно. Армијата и владата тврдат дека не постои, а сите знаат кај се наоѓа и имаат слики :)

Сум читал дека тоа е комплекс под земја каде што извршуваат анализи на појави поврзани со работи кои не се од овој свет. Ветер и магла.....(сликиве не се од тоа место, аеродром е ова).

Фала богу дека не се сликиве од AREA 51! Сеа цела влада и армија тврди и ги убедува луѓево дека не постои, а на GOOGLE има слики од AREA 51:uvo: Се наоѓа околу 90 миљи северно од Лас Вегас во пустина под земја! Имам читано дека таму е монтирано "слетувањето" на месечината!

Предлог: Земете си ја и играјте ја играта AREA 51, не е нешто многу интересна во однос на игривоста, ама добра е приказната и има објаснето доста работи за AREA 51, и мислам дека го има и делот како е монтирано тоа со месечината...

Aбе глупости за жолт печат е тоа, нема вистина таму. Се е ветер и магла кога се вклучени вонземјани, Америка и месечината.....

isto taka imalo i dokumentarec koj bil prikazan na discovery channel, iskreno mislam deka mora da postoi nekoe vakvo mesto kade sto nadvor od javnosta bi se istrazuvale i ispituvale mn raboti

Сликиве *СЕ* од Area 51. Целиот комплекс бил снимен во 1968 и повторно во 1998 и 2000, од руски сателити :)
И да.. Area 51 = Groom Lake AFB (воздухопловна база).

ареа 51 е местото каде што е монтирано снимањето -демек првиот човек на месечината

Гледајте си го документарецот...во 4 дела е

Ги опфаќа сите делови и приказни за Ареа 51 или Росвел,Ново Мексико

Имено приказната искочи во јавност негде 60ти години кога некој генерал решил да признае...
Предтоа армијата објавила дека тоа се некои нови воздушшни балони кои биле Top-secret...а самото тоа е смешно бидејќи што К ќе им е на армијата тоа
Потоа искачаат приказните за најдени тела,па имало и едно објавено видео со дисецирање на телата за кое уште не се знае дали е вистинско...
Владата издала соопштение дугачко 900 страни со објаснување за настанот во 1994 година мислам во кое се вели дека телата најдени се тестирачки кукли...Што им е најголемата грешка бидејќи настанот се десил во 1948 година а тестирачките кукли се измислени во 1954!!!!

Исто така има и претпоставки дека тоа бил германски авион или нешто слично заради војната предтоа...

Иначе синот на генералот кој го изнел во јавност е уште жив и го има репродуцирано делот што татко му му го покажал кога биле дома а тоа била тенка шипка (но сепак била тооолку цврста што не можеле никако да ја оштетат или свиткаат) со симболи на неа

Ај натака ќе ви раскажам уште

Дискавери, м? Штета што документарецот беше направен со цел да се исмее целата UFO заедница.. или не го примети тоа, колега? :)

Back
На врв Bottom