Arctic Monkeys

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
не знам зошто сите толку ги критикуваат поради AM. сепак нивната еволуција како бенд беше добра, само слушнете ја Do I Wanna Know, Arabella, No.1 Party Anthem, текстовите и музиката се одлични. иако е различен стил, сепак албумот е одличен. не може да очекуваме да бидат исти како пред 8 години. јас ги слушам одамна, може да се каже дека ги знам целосно текстовите на сите нивни песни, и демо и албумите, и сите би-сајдс. ги обожавам, можам да кажам дека ми го сменија животот. Aлекс бил клошарче пред 2 години? не се сложувам. пред 2 години беше SIAS и за мене на пример никогаш не бил клошарче, од излегувањето на WPSIATWIAN па досега, од секогаш имал нешто посебно, дури и Humbug ерата, хаха. Aлекс всушност е многу срамежлив тип, не сака да биде во центарот на внимание, не сака интервјуа, смета дека музичките награди што ги имаат добиено се непотребни, смета дека тие не докажуваат каква музика има одреден бенд или изведувач. од песни омилени ми се No.1 Party Anthem, Cornerstone, Fake Tales Of San Francisco, I Bet You Look Good On The Dancefloor, Do I Wanna Know, Mardy Bum, 505, Pretty Visitors, Dancing Shoes и уште многу други. од концерти што ги имам гледано на интернет, би ги издвоила Reading And Leeds 2009 и Glastonbury 2013. тотално сум опседната, знам буквално се за нив. инаку, после Aлекс, најмногу го Џејми and his rosy cheeks :LOL: не знам дали го знаете Miles Kane, ако ги слушате Aрктик Mанкис би требало да го знаете, одличен е албумот на Aлекс и Mајлс (TLSP) - The Age of the Understatement, вреди да се слушне.

не знам зошто сите толку ги критикуваат поради AM. сепак нивната еволуција како бенд беше добра, само слушнете ја Do I Wanna Know, Arabella, No.1 Party Anthem, текстовите и музиката се одлични. иако е различен стил, сепак албумот е одличен. не може да очекуваме да бидат исти како пред 8 години. јас ги слушам одамна, може да се каже дека ги знам целосно текстовите на сите нивни песни, и демо и албумите, и сите би-сајдс. ги обожавам, можам да кажам дека ми го сменија животот. Aлекс бил клошарче пред 2 години? не се сложувам. пред 2 години беше SIAS и за мене на пример никогаш не бил клошарче, од излегувањето на WPSIATWIAN па досега, од секогаш имал нешто посебно, дури и Humbug ерата, хаха. Aлекс всушност е многу срамежлив тип, не сака да биде во центарот на внимание, не сака интервјуа, смета дека музичките награди што ги имаат добиено се непотребни, смета дека тие не докажуваат каква музика има одреден бенд или изведувач. од песни омилени ми се No.1 Party Anthem, Cornerstone, Fake Tales Of San Francisco, I Bet You Look Good On The Dancefloor, Do I Wanna Know, Mardy Bum, 505, Pretty Visitors, Dancing Shoes и уште многу други. од концерти што ги имам гледано на интернет, би ги издвоила Reading And Leeds 2009 и Glastonbury 2013. тотално сум опседната, знам буквално се за нив. инаку, после Aлекс, најмногу го Џејми and his rosy cheeks :LOL: не знам дали го знаете Miles Kane, ако ги слушате Aрктик Mанкис би требало да го знаете, одличен е албумот на Aлекс и Mајлс (TLSP) - The Age of the Understatement, вреди да се слушне.

Oти е геј многу албумот :) И глуп е плус, тие се типичен бенд за неуспешна еволуција. Има бендови кои експериментирале али со тестиси и страв да не не ги прифати публиката оти многу забегале, кај нив експериментирањето е свесно насочено кон мејнстрим масата, за да рипнат на фанови. После тоа излишен е секој коментар, абе ние не сме за вишок слава.

само затоа што тебе не ти се допаѓа, не значи дека треба да го декларираш како геј, глуп, или нив да ги декларираш како пример за неуспешна еволуција. секој има право на свое мислење, воопшто не се сложувам со твоето. AM е одличен албум, и прифатен од многу музички критичари. точно е дека отскокнува и се разликува од другите албуми, но 12 години од постоењето на бендот, 10 години од демото BTB, 8 години од првиот албум, не може да се очекува дека Aлекс ќе пишува песни во истиот стил на песните што ги напишал кога имал 16-17 години. точно е дека веќе сите сељанки (што слушаат елитни погреби) почнаа да ги слушаат само поради AM и да се лупаат од земја, но јас таквите фанови не ги нарекувам фанови. кога ќе прашам некоја таква кои песни и се допаѓаат најмногу (топ 5, топ 10) и ќе ми ги наброи само R U Mine? и Do I Wanna Know? а нема да знае некоја песна како Cornerstone, Do Me A Favour и слично, ќе ми стане јасно колку ги слуша, и ќе и го кажам тоа у фаца :) значи, и покрај тоа што сите што се само AM фанови (поточно Do I Wanna Know? фанови) не ги сметам за фанови, мислам дека албумот е добар, иако многумина го сметаат за overrated, мене ми е сосема океј, не е потполно во нив стил, сепак не можам да кажам дека не ми се допаѓа. и не зборам на памет сега, го имам преслушано над 200 пати.

само затоа што тебе не ти се допаѓа, не значи дека треба да го декларираш како геј, глуп, или нив да ги декларираш како пример за неуспешна еволуција. секој има право на свое мислење, воопшто не се сложувам со твоето. AM е одличен албум, и прифатен од многу музички критичари. точно е дека отскокнува и се разликува од другите албуми, но 12 години од постоењето на бендот, 10 години од демото BTB, 8 години од првиот албум, не може да се очекува дека Aлекс ќе пишува песни во истиот стил на песните што ги напишал кога имал 16-17 години. точно е дека веќе сите сељанки (што слушаат елитни погреби) почнаа да ги слушаат само поради AM и да се лупаат од земја, но јас таквите фанови не ги нарекувам фанови. кога ќе прашам некоја таква кои песни и се допаѓаат најмногу (топ 5, топ 10) и ќе ми ги наброи само R U Mine? и Do I Wanna Know? а нема да знае некоја песна како Cornerstone, Do Me A Favour и слично, ќе ми стане јасно колку ги слуша, и ќе и го кажам тоа у фаца :) значи, и покрај тоа што сите што се само AM фанови (поточно Do I Wanna Know? фанови) не ги сметам за фанови, мислам дека албумот е добар, иако многумина го сметаат за overrated, мене ми е сосема океј, не е потполно во нив стил, сепак не можам да кажам дека не ми се допаѓа. и не зборам на памет сега, го имам преслушано над 200 пати.

Фала богу дека нема да пишува песни во исти стил, ама толку лигавење не е потребно. Тоа е нагла промена и скок од една фаза во друга. Истата може да се покажи како премногу успешна, а воедно и ризична, или како фатално лоша и заминување у курац. Со нив се случи второво. Постојат бендови кои по 30 години го милуваат стилот, цепат врз иста база, само со видоизменување ко што ним и фаќа акалот и пак се ѕверотини. Тие пробаа и влегоа целосно меинстрим, значи целосно, на нивото како што One Republic кои си почнаа од самиот старт да си бидат меинстрим, или Foster the people или слични ними, само овие што направија досетка дека паметно им е да направат таков чекор, пошто не дека не беа успешни и кога беа попанкерски, туку тоа го правеле веројатно вештачко, затоа што ако било природно ќе имаше мала доза остаток од панкерското и во сега кремо-педерското им албумче последно. Одговорот зошто постанаа допирливи за сечиј звук го знајш и самата, го имаш во болдот. Земи како за еволуција едни бендови од калибар на Dinosaur Jr, или Sonic Youth. Или ќе бидам добар да со линк нештото ти го доловам како тоа течи една правилна еволуција.

Dinosaru Jr-Kracked (87 година)
Dinosaur Jr-Pieces (2009 година)
или
Sonic Youth-Teenage Riot (88)
Sonic Youth - Malibu Gas Station (2009)

Беа само добар бенд, сега не се ништо по мое :) За да влезиш во групата култни бендови треба многу сомуни да излапаш.

Јас сум нивни фан уште поодамна ама после АМ, геј е најблагиот збор со кој би ги опишал. Го сменија вистинскиот инди рок за некој си геј комерционален поп рок. Ги изгубија вистинските фанови,а ги придобија шминкерите и напалените средношколки. А кога ке ми текне на почеток дека ги споредуваа со Oasis и Blur и ги сметаа за нивни наследници :facepalm:

Јас сум нивни фан уште поодамна ама после АМ, геј е најблагиот збор со кој би ги опишал. Го сменија вистинскиот инди рок за некој си геј комерционален поп рок. Ги изгубија вистинските фанови,а ги придобија шминкерите и напалените средношколки. А кога ке ми текне на почеток дека ги споредуваа со Oasis и Blur и ги сметаа за нивни наследници :facepalm:
Најјако ми е кога ќе прочитам созревање на бендот, зато така :D Кое црно созревање, ако преминот во поп-рок геј варијанта е созревање, тогаш ќе речам дека сите оние бендови кои си тераат филмот со години се будали и крајно заостанати.

не би се сложила дека е нагла промена, SIAS беше еден премин. геј или не, тоа е ваше мислење. доколку не ви се допаѓаат, не ги слушајте. сепак нивна е одлуката дали ќе се сменат или не. не пишувам веќе околу оваа тема, секој има право на свое мислење :) поздрав до вас :)
Eве неколку добри концерти/настапи кои може да ги гледате/слушате на youtube:
- Finsbury Park 2014
-Pinkpop 2014
-BRIT awards 2014 - R U Mine
-Reading and Leeds 2009
-Web Transmission 2009
-Glastonbury 2007
-Glastonbury 2013
-Austin City Limits
-iTunes festival
-iHeartRadio Theater
Alex fucking Turner baby! tumblr_n6t5nswkHQ1tbayv6o1_500.jpg

Здраво луѓе да ве прашам сите на оваа тема. Каде можам во Македонија да го најдам албумон на Arctic Monkeys - AM? Ми треба инто ве молам помош.

Точно е дека со АМ стекнаја поголема слава во државава (можно е и низ свето истото да се случило) , но не е точно дека албумо не чини. mad sounds, arabela, why'd you only call me when you're high се стварно добри песни без разлика дали забегале од стило шо го свиреле ко почнале или после то. Ако не ти се бендисуваат песните слушај ги старите. Мене лично и старите и новиве ми се бендисува и уживам дури ги слушам (cornerstone, i bet you look good on the dancefloor , 505, crying lightning, when the sun goes down, that's where you're wrong, from the ritz to the rubl, suck it and see, fluoroscent adolescent, mardy bum, a certain romance, brianstorm ...) Го сакам последниов албум, најмногу заради то шо заради него можно е во државичкава ни мила да ги донеса. И ко шо пиша некој погоре стварно do i wanna know и по 20 години че ја слуша млади и че брка романтики на незе.

Еве една добра шо сега брзо ја дознав.

Долго време ги слушам. Ја поседувам цела дискографија вклучувајќи ги сите нивни албуми и сите останати синглови како и едно 15-16 настапи во живо а дури и си испечатив маица со натпис АМ и со ликот на Алекс. Меѓутоа со последниот албум(а ни предпоследниот не ми се свиѓаше мн мн) многу се разочарав. Едноставно го изгубија она по што беа препознатливи. Срце ме боли кога ќе видам како некој шабан на фб ја постира Do You Wanna Know. Не се тоа што беа пред до пред 3-4 години. А старите песни мислам дека во живот нема да ми здосадат. Се збореше дека The Last Shadow Puppets ќе прават некој come back годинава ама ете, нема ништо ново, освен тоа што Мајлс е некогаш гостин на АМ и знаат да испеат 2-3 песни заедно.Се надевам дека еден ден повторно ќе го осетиме оној вистинскиот АМ звук и дека TLSP ќе се соединат повторно.
:(

TLSP ќе имаат comeback, Алекс и Мајлс работат на вториот албум со Џејмс Форд потврдија за NME. Ќе имаат и свој филм кој ќе биде во стил на Х-мен. Кога Малјс е гостин на нивен настап, песната која ја изведуваат заедно е 505. Луѓето кои беа на Гласто и на Финсбури, можеа да ја слушнат Standing Next To Me на нивните настапи со Мајлс. "About five years ago, me and my friend Alex Turner, we did a thing called The Last Shadow Puppets". Според мене, некој не може да биде нивен фан а да не знае кој е Мајлс Кејн. Едноставно некои работи одат заедно. Од сите албуми на Арктик Манкис, доколку треба да издвојам омилен, ќе го изберам Хамбаг. Има некој мрачен стил и навистина сложени и длабоки текстови. И инструментално ми се допаѓа многу. Арктик Манкис правеа мала пауза, точно 1 месец и 20 дена немаа концерти. Се вратија на турнеја во Феникс, Аризона, и останати се уште 7 концерти, па не верувам дека ќе имаме шанса да ги видиме во близина, со оглед на тоа дека ќе имаат пауза од барем една година, како што обично прават помеѓу албумите. Алекс и Ариел раскинаа, почна да носи фармерки и маици повторно, дали следи слична ера на Suck It And See? Who knows.

луѓе плс :D

507Jvzr.png

иначе, пред неколку години читав во една книга за Tribute Bands и 100% сум сигурен дека наидов на Arctic Monkeys а сеа се скапав тражејќи и ништо не најдов некој да ме демантира или потврде?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom