Arctic Monkeys

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
Шо знам... овој Humbug не е лош, али не ми е некако ко првите два албума.

Прво браво за темава..
Рок слушам 5-6 години.. Сум шарал, све сум слушнал, се додека не дојдов до Arctic Monkeys.. И на нив останааав.. Сватив дека највеќе ми лежат на срце. Кој ги слушаат, знаат, прави уметници се.. Им имам цела дискографија(вклучувајќи ги и песните од албумот кој моментално го снимаат), видеа, 2 концерти, а дури по нарачка ми штампаа маица од нив..

Супер се. Повеќе им ги сакав постарите, подинамични песни, но и новото не е лошо, иако тргнаа во една помирна насока, сепак имаат добар потенцијал во себе. Инаку моја омилена нивна е оваа песна која ќе ја постирам. Кога пуштав музика скоро да не постоеше вечер да не ја пуштам, и присутниве ја засакаа па се случи на неколку пати и сами да ја побараат во кафулето.

Новиот албум им излегува на 9ти септември :vozbud:

Инаку имаше еден интересен твит за нив: Жими се, да ми ја пеат Arctic Monkeys Do i wanna know у позадина, ако треба и ќе ползам назад накај неа.

Од моменталните бендови би ги вброил во најдобрите, но имаат заедничко нешто со сите бендови од поново време,а тоа е некоја чудна безличност и недостиг на рокенрол ( missing spirit според мене) што не недостасува кај ролинг стоунс или велвет и тако даље. Со моето друштво бевме на InMusic во загреб да ги видиме и некако they failed my expectations бидејќи иги поп и nofx имаа 100 пати подобар настап. Не дека фалеше нешто во изведбата или допирот публика-артист, едноставно не се добива тој филинг на рокенрол. Растен сум со таква музика и секогаш ќе слушам рок,не ме сваќајте погрешно, ќе го симнам одма албумот кога ќе искочи,со надеж дека ќе продолжат во насоката на Humbug бидејќи според мене тоа е најзрел албум за разлика од претходните кој се како отскочна даска и увод во arctic и нивната музика. I still prefer singing over heroin Lou Reed's way ..

p.s. Дали сум единствен што мисли дека suck it and see ги американизираше многу арктик или.. ?

Веќе излезе на интернет, секако нелегално. :)

Saw that on your facebook page :D.

Arabella, Want it all и Knee socks од прво преслушување ми останаа во глава. Arabella ужасно многу потсетува на War pigs, ама после трите синглови е најсилна песна од албумов.

ped nekoj den najdov nekoj stvari od niv i koa ja cuv cela diskografija.....prvite 3 albuma (post-punk still) dobri se i interesni ali zadnjite 2 albuma (pop-rock) samo za stoniranje....kako da izgubile zivost

Не ги знаев овие до неодамна си реков штом се толку експонирани во последно време не чинат, ама сум имала скроз погрешно мислење. Еве им ги спуштив последните два албуми. Најновиот AM баш ми е моќен.. И врвот ми беше кога го видов тој фронтменот Алекс Турнер, бреј што маж ќе беше.. се заљубив :love: Во живо им ги гледав и настапите, извонредни се, со еден збор.. се знае квалитет.

Најјака :vozbud:

Meне пак новиот албум ич не ме прими, ама ич.

Освен таа најхитовската песна која ми има океј движење и линија, другото онака ми е некоја модерна алтернатива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom