Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
^...сосема небитно, не ни треба да се замараш, иди фати книга побрзо да завршиш факс....
Споредуваш сосема различни работи. Плата е обврска регулирана со закон за работни односи и со договор помеѓу работодавец и вработен. Ваучер не е. Ваучер е само подарок кој владата некогаш одлучила да го даде и нема никаква обврска да го дава постојано. Ако некогаш дала не значи дека мора до крај на постоење на светот да го дава.Ќе завршам јас брзо, не се секирај.
Ако сакаш ти не се замарај.Јас се замарам и кога ќе укинат ваучери, и кога ќе намалат некаде плата, и кога нема некаде да дадат плата
Ќе може да ми објасниш зошто нема можност????
Ај да се кладиме дека сега ќе ти даде некоја ултраинтелигентна реплика од типот на "е како за ваучери нема пари а за друго има" : )))Во кој свет живеете бе луѓе?
Сте слушнале за рецесија? Затоа нема можност
Во кој свет живеете бе луѓе?
Сте слушнале за рецесија? Затоа нема можност! Се труби како нема пари за ништо, вие сте запнале со компјутери. Требаше и јас да добијам, јеби га, не добив.
Во кој свет живеете бе луѓе?
Сте слушнале за рецесија? Затоа нема можност! Се труби како нема пари за ништо, вие сте запнале со компјутери.
Ај дипломирај, па може ќе ти се разјасни. А може и никогаш нема. Затоа што факултетот не го прави човек попаметен, може да му даде само знаење од одредена област и диплома како верификација на стекнатото знаење.
Знам јас што е рецесија него колкав е буџетот на владата на РМ годинава? Колку пари планираат да потрошат? За нив нема криза и рецесија. Ти нема да плачеш затоа што можеш да си дозволиш да си купиш компјутер, ама има луѓе вистина што ќе плачат.
Реков![]()
Или ќе ме исплескаш по гзетоПрво, пази си го муабетот малку, не дозволувам секој џек да ми се прави.
Ги спореди, во реплика, во контекст на кажаното. Буни се за тоа што треба, пеки, ама кога се буниш за работи кои немаат врска со реалноста, некој треба да ти каже дека грешиш и да ти даде до знаење дека испаѓаш смешна со муабетот.А второ, не ги споредував платите и ваучерите него поентата беше дека секој кога мисли нешто дека не е како што треба, се буни.Имаш право, не е секој со диплома паметен.
Затоа и кажав дека од старт беше погрешно поставен проектот, не мислам дека секој треба да биде награден само за тоа што стигнал до апсолвент.
Буни се за тоа што треба, пеки, ама кога се буниш за работи кои немаат врска со реалноста, некој треба да ти каже дека грешиш и да ти даде до знаење дека испаѓаш смешна со муабетот.