Апсолвентите на протест за ваучерите!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Учам факс и мислам дека за да станеш апсолвент не ти треба баш преголема интелигенција :smir: Но, секако, образованието тука е карикатура и затоа се губи способноста да се сфати концептот на награда за нешто добро направено.
Не викам дека 100-500 евра се ништо, тие се цело богатство. Но со кој дел од нив покривате трошоци за тоа што учите, а со кој дел сакате да добиете компјутер? И женско сум, ќерка на родители кои сами се вработиле, немам никаква врска со власта.

Кој спомна интелегенција како критериум за успешност?Не викаш дека 100-500 евра се ништо а РЕЧЕ.Како се вработиле нивна работа,само ако си апсолвент не плукај без потреба,освен ако имаш некои задни намери

ајде оди на некој друг подфорум

Аха. И секој кој бил доволно ефтин да биде купен од 200 евра за да додели глас, заслужува пак да му се повтори истото (условно нели, ако ваучерите биле клучни во добивањето гласови т.е. власт).

Ne deka se prodava eftino tuku tie vauceri navistina im trebat...bidejki ekonomskata kriza najmnogu gi pogodila graganite...
Atie sto se prodavat tie se prodavat mnogu poskapo i ne samo za da glasat tuku sa da gi falat i branat na sekoe mzno mesto..:pipi:

*кхм*добро тато*кхм*
Нема да коментирам повеќе, не од почит на твоево барање (кое патем не може да ми го дадеш) туку заради тоа што дефинитивно кога некој не сака да разбере, или не може, нема зошто да му се објаснува.
Over and out.

*кхм*добро тато*кхм*
Нема да коментирам повеќе, не од почит на твоево барање (кое патем не може да ми го дадеш) туку заради тоа што дефинитивно кога некој не сака да разбере, или не може, нема зошто да му се објаснува.
Over and out.

Немаш,едноставно немаш,факт да ми парираш,мене или на мојте истомисленици!А сигурен сум дека имаш и нешто што те поврзува на било каков начин со власта...ајт

искрено ми звучиш како син на некој вработен благодарение на власта.Без навреда,ама поим немаш чим викаш дека 100-500 евра се ништо.Во земји се студира бесплатно,во Хрватска до пред некое време имаше протести за тоа,а можеби и го добиле тоа право.Ти со твоето мислење не заслужуваш ни ваучер ни да си апсолвент...

Нормално дека ќе се студира бесплатно, кога сите нормални знаат дека токму студентите се движечка сила во опшеството, од нив произлегуваат сите промени! Вака испаѓа студентите плаќаат а корист имаат сите од нивното знаење.
Незнам од каде волкав отпор кон ваучерите, едно од ретките работи кои дополнително ги стимулираат студентите да продолжат напред. Не беа попусто и тие воведени. А всушост се потреби бидејќи ретко кој студент има доволно добар компијутер за солидна работа со која полесно може да се вклучи на пазарот на труд! За што и да се користат понатаму може да бидат само од корист, нема никаква штета!

Нормално дека ќе се студира бесплатно, кога сите нормални знаат дека токму студентите се движечка сила во опшеството, од нив произлегуваат сите промени! Вака испаѓа студентите плаќаат а корист имаат сите од нивното знаење.
Незнам од каде волкав отпор кон ваучерите, едно од ретките работи кои дополнително ги стимулираат студентите да продолжат напред. Не беа попусто и тие воведени. А всушост се потреби бидејќи ретко кој студент има доволно добар компијутер за солидна работа со која полесно може да се вклучи на пазарот на труд! За што и да се користат понатаму може да бидат само од корист, нема никаква штета!

па постојат и на форумов деструктивни сили,потрчковци од власта,искомплексирани луѓе што тие не зеле,или на било каков начин не предизвикале промени во високото образование.Тоа се гледа,ама џабе им е

Петре, со таков речник, неславно ќе завршиш.

Не можеш ти, од аспект на магарчина, да пресудуваш кој има големи уши.
Мојот речник, хах...магаре ни едно, кој беше тоа што пред 12 часа ги ебеше сите апсолвенти и ги моронизираше па сега јадеш трици за мојот речник...
<<Едитирано од Princ>>

Тие ваучери не се ниту човечко право, ниту законски акт бе морони! Тоа е добра волја на владата што ги дава! Може што сака да прави со нив.

Протестов што го правеа денес е исто ко Жито Лукс еден ден да му текне да дели бесплатно лебови, и утредента да рече нема гага за денес, па удри суријо со протести „сакам гага леб“.

Кој ве стори, зошо ве стори.

Земја со ваква младина, кур ја боли за све!

Како прво право е на владата да одлучи дали ќе даде или не ваучери.
Како второ никаков правен или било каков основ нема во протестите.
Како трето ова негативно ќе се одрази на рејтингот на владата.
И на крај целава оваа ситуација ми изгледа на вицот кога некој човек нонстоп на некој питач кога ќе видел му давал 100 денари. Еден ден му дал 50 денари и питачов го прашал зошто му дава 50 денари. А овој му одговорил дека гради куќа и нема пари, по што питачов го опцул и му рекол на човекот „на мој грб најде да градиш куќа“.

Абе нека го повтори тоа што е едитирано, да го видат сите што мисли дечкото!

да, не е фер што му го едитираа постот, го попречуваат во неговата "интелектуална" слобода.

Како прво право е на владата да одлучи дали ќе даде или не ваучери.
Како второ никаков правен или било каков основ нема во протестите.
Како трето ова негативно ќе се одрази на рејтингот на владата.
И на крај целава оваа ситуација ми изгледа на вицот кога некој човек нонстоп на некој питач кога ќе видел му давал 100 денари. Еден ден му дал 50 денари и питачов го прашал зошто му дава 50 денари. А овој му одговорил дека гради куќа и нема пари, по што питачов го опцул и му рекол на човекот „на мој грб најде да градиш куќа“.

абе и ти поим немаш.поистоветуваш со виц?!Па буџетските пари не се на владата!Тие се сопственост на народот и мора да има повратни дејствија од тие пари,преку финансирање на јавните расходи.А ако малце се разбираш во економија ќе сватиш дека вложување или трошење во образование е профитабилно трошење,од кое корист имаме сите,во кој спаѓаш и ти.Ај те молам не мешај ги работиве,ако не знаеш

Не, требаше да им дадат компјутери само на тие кои имаат просек над одредена оцена. Награда се дава само на заслужено, не зашто јуху, си стигнал до четврта/трета година. Кој сака награда, треба и да си ја заслужи.
Ова со ваучерите е дресура како Павлов што ги имал дресирано кучињата.
Ѕвони ѕвонче ручек, ѕвони ѕвонче ручек, ѕвони ѕвонче нема ручек беља голема.
Почнува академска година ваучери за апсолвентите, почнува академска година ваучери за апсолвентите, почнува академска година нема ваучери беља голема.

Така јас гледам на образовниот систем наш, истотото е и со наградите :icon_lol:.

Колку ли само смешно изгледаат оние кои протестираат во очите на неутралните посматрачи?!? Колку ли болни умови успеваат да манипулираат со мозоците на разноразни недоразвиени студенти и „студенти“...
-демократија- право, да секоја будала си го искаже јавно и гласно своето мислење... За среќа, во Македонија немаме демократија... немаме ниту пари...

леле за срека нема демократија и пари сите општества се стремат кон демокртија и слобода и ефикасност ние идеме назад у време на комунизам и фашизам кај со лугето им беше страв да го изразат своето мислње дека виша сила ке ги казни и кјутеа и трпае страшно чим некој вака размислува:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom