hoody напиша:
Interesno, interesno ne sum piel. BI sakal, tuku da ve prasam: Ste videle deka na Net se naogaat recepti za absint? Neso u vodka stavas bla bla, pa go ostavas da skisne...So znam. Nekoj probal da napravi?
Bidi pretpazliv, Apsintot e zabranet vo povekjeto drzhavi vo svetot. Faktot deka go ima da se kupi dokolku e razvodnet, ne te osloboduva od krivichno gonenje ako sam go pravish. Za vistinski Apsint ti trebaat bilki, koi ne veruvam da mozhes lesno da gi najdesh i da znaesh vo koi proporcii da gi meshahs. Edna bilka, kako sto posochiv, ima isti molekuli kako marihuanata i zatoa pijalokot se zabranuva (+ golemiot procent alkohol).
Eve sega vidov vo maloprodazhba francuski Apsint, go nudat so 2 ubavi besplatni chashi, no mnogu e razvodnet, toa vekje ne e Apsint. Retko i da se najde vistinski apsint vekje, se se sveduva na nekoja varijacija za da mozhe da pomine pred zakonot, ama koga kje pochensh da odzemash alkohol i dr. elementi, se menuva strukturata na pijalokot.
Cheshkiot i bugarskiot se podobri (i tie se razvodneti pomalku alkohol, pomalku bilki), a makedonskiot e najdobar!!! Vo makedonskiot ima povekje bilki, nad 20 mislam i zelenata boja e prirodna.
Vistinskiot Apsint pokraj obichno pijanstvo stvara "atmosfera", t.e. tie shto se pijani povekje go dozhivuvaat svetot taka da se izrazam. Zatoa porano site pisateli, umetnici i boemi go piele. Kako sto napishav pogore, nekoi od najpoznatite umetnichki dela se napishani/naslikani pod dejstvo na Apsint. Mene epten mnogu mi gorchi i definitivno ne bo go piel duri ni so sheker. Ne e vid na pijalok kako na primer vino, masovno da se pie na sedenki, povekje e za dusha, za muabet ili koga si sam.
koi se moznite posledici od negovata konzumacija
Unishteni mozochni kletki, oslaben crn drob, ciroza...

))
Kako i so site drugi alkoholni pijaloci, ne preporachuvam da se pie sem da se proba.