Па види, споредуваш телефон кој е наменет за средната класа на корисници и не мислам само од финансиски аспект со телефон (галакси С6/ ајфон 7/ 7 Про) кои се премиум уреди, барем за мене.Океј, ја нешто не сфаќам, SE не е нов производ на ејпл ?
Ако е тогаш зошто да споредуваме со 7 и 7 про ?
А иначе за ЛГ, нели 5ката викаат дека била најиновативен телефон до сеа, бар така иам читано, и затоа ми се создава впечаток дека се на добар пат и дека во споредба со ајфонов SE се конкурентни.
Споредуваш различни величини на екран кои едноставно не се споредуваат, споредуваш помалку опции за storage нели ајфон ЅЕ има само 16гб и 64гб со телефони кои идат до 128гб и со телефони кои имаат слот за мемориска. Ајфон 6Ѕ официјално не е водоотпорен ама дури кога гизмодо рече дека е речиси водоотпорен...... С7цата е водоотпорна. Еве сеа на ајфон 7 ќе стаат сигурно некоја нова камера. За 7 Про има гласини дека ќе има две камери. Епл сигурно нема да ја стаат истата камера у телефон од 500 долари и у новиот ајфон 7 кој ќе им биде флегшип мобилен.
Инаку не сум информиран за ЛГ воопшто ама не верувам дека имаат уред кој ќе може да се мери со 7цата што ќе ја престават у септември.