Се претпоставува дека по завршувањето на последната официјална за јавноста мисија на Американците на Месечината следела уште една која била изведена заедно со Советите и била наводно наречена Аполо 20.
Точно. Заедно имаат отидено и на Марс. Ама тоа е материјал за друга тема. Инаку, доста интересно, од нас оваа мисија е наречена Аполо 20, инаку официјалното име е "Арката на Коперник". Ваљда оти е најден во кратерот Copernicus и оти мислеле дека е арка од прв поглед.
Која била причината?
За време на Аполо 16 било забелжано нешто што изгледа како вселенски брод оставен на Месечината за кого се претпоставува дека бил всушност првиот што слетал на Месечината, пред 1.5 милијарди години.
Имаат забележано многу работи уште од првата мисија на Аполо. Ама виделе нешто на мисијата од Аполо 15, за кое решиле детално да го испитаат.
Вселенски брод од нашите далечни предци или ?
Хмммм .... Ако ова е камена формација јас сум Марлон Брандо.
Оние два бели круга таму, ме потсетија на нешто што неодамна го видов. Ќе го постирам подоцна зошто видеото треба да се лоадира.
Интересни ствари човек (пошто не можам да го видам видеото) ќе слушне. Од претпоставка значи дека нешто е снимено на видеово
Еве да ти помогнам друже, чим не можеш да го гледаш видеото:
Но...нели ова што го ставив во цитат се коси со една теорија која се рашири пред извесно време дека американосите не ни стапнале на нашиот сателит?
Првата Лунарна Мисија е fake. 2та не е. Снимките кои наводно беа пренесувани во живо од првата, се всушност од втората. Првата беше неуспех поради некои проблеми кои тие ги имаа, а за кои нема да навлегувам во детали зошто ќе се изгубам во оф топик.
Дали таа теорија (со фејк спуштањето на месечината) сеуште е теорија или е побиена, потврдена...не сум во тек
Не е официјално побиена, се уште луѓето сметаат дека луѓето слетаа првиот пат. И НАСА секако истото го тврди.
На страна дали стапнале или не, но...претпоставка дека таа цивилизација нема ништо оставено освен тој брод.
На Месечината има многу повеќе од тоа. Ќе отворам тема за Месечината и Марс, и за некои интересни аномалии кои ги има таму.
Според тоа значи дека не сакале да се знае дека битисувале низ овие простори. Логично би било да го уништат и овој брод...зошто слично нешто не е најдено на земјата (и објавено)...и така натаму, за сега толку пошто пишувам на жими мајка-не го имам видено јутуб видеото :wink:
Можеби е намерно оставен? :wink:
ПА ШТО СИ СИГУРЕН:pos2:
Како прво и прво имаме сликички.
Како второ нема основа тврдењето дека е таму 1.5 милијарди години!!
од каде знаат дека баш толку време таму е бродот???????????
Има разни методи на датирање. Ако постои притаена вселенска програма тогаш имаат и подобар метод на датирање работи. Не би се изненадил леталото да е 1.5 милијарди години. Се вклопува со мојата теорија на настанување на Човекот :wink:.