AOE III (Age of empires 3)

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Абе пред некој ден гледам во компјутер ми стои оваа игрица..Ја имам превртено 3 пати а ја неам играно можда година дена вчера и денес скапав шо се вика на неа.Ми стана прилично интересна повторно и сега сакам ако некој знае и сака да ми каже како да најдам сервери или било што да ја играм на нет играва оти многу ми скисна да играм против компјутерот.И ако сака некој да се пробаме еден на еден или повеќе ако се приклучат.

п.с. Не ми предлагајте да ја играм двојката пошо ја немам а ме мрзи да ја симнувам.оваа ако може :P

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Предлог од мене, ги играм сите делови. Искучи ја популацијата за да правиш голема војска. :D
Remove the population limit

The population count is limited to 200. The following method doesn't involve increasing this limit, it consists in making all units count as 0 (zero) population:
  • Go to the game folder, then in the data subfolder.
  • Open proto.xml with a text editor like Notepad++
  • Find the lines containing <PopulationCount>X</PopulationCount> (where X is a number), and replace them with <PopulationCount>0</PopulationCount>.
That's all, now when you play your population count will remain at 0. So the population limit is gone, and you also won't need to keep building houses.
There are many other things you can edit in proto.xml. Notably the hitpoints of units (<InitialHitpoints>150.0000</InitialHitpoints> and <MaxHitpoints>150.0000</MaxHitpoints> for settlers). But don't forget that the modifications you make will also apply to your opponents. You should also make a backup of the original proto.xml, which you'll need to restore if playing online.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Предлог од мене, ги играм сите делови. Искучи ја популацијата за да правиш голема војска. :D
Remove the population limit

The population count is limited to 200. The following method doesn't involve increasing this limit, it consists in making all units count as 0 (zero) population:
  • Go to the game folder, then in the data subfolder.
  • Open proto.xml with a text editor like Notepad++
  • Find the lines containing <PopulationCount>X</PopulationCount> (where X is a number), and replace them with <PopulationCount>0</PopulationCount>.
That's all, now when you play your population count will remain at 0. So the population limit is gone, and you also won't need to keep building houses.

There are many other things you can edit in proto.xml. Notably the hitpoints of units (<InitialHitpoints>150.0000</InitialHitpoints> and <MaxHitpoints>150.0000</MaxHitpoints> for settlers). But don't forget that the modifications you make will also apply to your opponents. You should also make a backup of the original proto.xml, which you'll need to restore if playing online.
фала за ова имам слушнато сум го правел и ми сецка комп коа напраам многу ама баш многу војска :tapp: ... али играва ми е на руски не знам зошто али тоа не ми смета баш е јако:pos::pos::pos:ако знаеш како на нет да се пробаме или ако несакаш со тебе да кажеш како можам тоа со друг.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Леле носталгија ме фати сега......... :(

Друже, сум ја играл 3 - јкава и на нет и како Single player, и многу е јака.

Според мене можат да направат и Star Craft III со незнам какви ефекти, али оваа игра е едноставно незаменлива, барем за мене е така.

Ја симнувам повторно дефинитивно :D

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
фала за ова имам слушнато сум го правел и ми сецка комп коа напраам многу ама баш многу војска :tapp: ... али играва ми е на руски не знам зошто али тоа не ми смета баш е јако:pos::pos::pos:ако знаеш како на нет да се пробаме или ако несакаш со тебе да кажеш како можам тоа со друг.
Untitled.png

На интернет не сум ја играл, ама на LAN да. Го носев компијутерот мој кај братучет ми, поврзувавме со кабел и игравле по цел ден и оваа и Rise of Nations. :D
За поврзувањето на интернет, мислам дека вака одеше.

Највеќе би сакал нешто вакво...:rolleyes:

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Леле носталгија ме фати сега......... :(

Друже, сум ја играл 3 - јкава и на нет и како Single player, и многу е јака.

Според мене можат да направат и Star Craft III со незнам какви ефекти, али оваа игра е едноставно незаменлива, барем за мене е така.

Ја симнувам повторно дефинитивно :D
нема да згрешиш ;)
Прегледај го приврзокот 38600

На интернет не сум ја играл, ама на LAN да. Го носев компијутерот мој кај братучет ми, поврзувавме со кабел и игравле по цел ден и оваа и Rise of Nations. :D
За поврзувањето на интернет, мислам дека вака одеше.

пробав така ама не ми успеа па затоа барам на некој друг начин оти тамо ми бара некои кодови па да се пријавувам па којзнае кај ќе искочам :) нешто полесно пллис :D

ова четворчето е фејк али би дал пари за неа да беше реалност :love:

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
поопширно ако може :LOL: не сум запознаен баш со тоа...
http://hamachi.en.softonic.com/ се симнува од тука и е бесплатно.Откако ќе го инсталираш,ќе го уклучиш и во програмата одиш Network>Create new network.Откако ќе ја креираш му ги кажуваш потребните информации на тој што сакаш да ти се приклучи на мрежата (хамачи).Потоа откако ќе се приклучи на мрежата уклучуваш AOE3 и одиш Multiplayer>Lan и потоа креираш сервер и тој што треба се логира.
Вака некако одеше,одамна немам играно скоро година.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.742
Поени од реакции
13.535
Мал офтопик ама..
Не постои боље нешо од AOE II кога праиме муабет за ваков тип на стратегии кај што во real time собираш ресурси, градиш војска и ја праќаш на непријателот. It`s simplicity itself.
Оваа ми е премногу развиена и човек полесно може да се изгуби.
Но више сакам turned based.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.034
Поени од реакции
7.207
Затоа јас и го избришав исо-то од 3-ката, ама сеуште ми стои од 2-ката и не планирам да го бришам никогаш. А кога веќе станува збор за стратегии има ли некоја игра шо се дешава по поново време, на пример да ги има денешниве држави како САД, Германија, Англија, Русија, Кина, Јапонија итн...да биде со модерни оружја, нафтени извори, хај-тек установи....u understand me right?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.742
Поени од реакции
13.535
Затоа јас и го избришав исо-то од 3-ката, ама сеуште ми стои од 2-ката и не планирам да го бришам никогаш. А кога веќе станува збор за стратегии има ли некоја игра шо се дешава по поново време, на пример да ги има денешниве држави како САД, Германија, Англија, Русија, Кина, Јапонија итн...да биде со модерни оружја, нафтени извори, хај-тек установи....u understand me right?
Aко бараш real time мислам дека беше Rise of nations не ме фаќај за збор, не сум многу запознаен за modern warfare.
Како и да е, за turn based доста солидна ти е Civilization IV или за посилен PC V-ката.. Ама тоа е зависи што бараш.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
http://hamachi.en.softonic.com/ се симнува од тука и е бесплатно.Откако ќе го инсталираш,ќе го уклучиш и во програмата одиш Network>Create new network.Откако ќе ја креираш му ги кажуваш потребните информации на тој што сакаш да ти се приклучи на мрежата (хамачи).Потоа откако ќе се приклучи на мрежата уклучуваш AOE3 и одиш Multiplayer>Lan и потоа креираш сервер и тој што треба се логира.
Вака некако одеше,одамна немам играно скоро година.
тенкју ;)

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
АОЕ II ( плус експанзијата ) ... аххх... игра ми се оваа .. Ацтеките со нивната технологија за пешадија , Франките со екстра енергија за Паладините , Маите со брзите стрелци .. а често и со Турците и нивните јаничари играв , ама само коа сум у група со друг , ногу злато треба за нив да го ебам , па со трговија лесно се добива :D

Кој е за двојката , ајде , ќе ја симнам , може да праеме маратони :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ај ме заеба со темава а баш сакав да отворам тема за оваа игра

http://ageofempiresonline.com/

ја играм многу ми е интересна

Kajgana Shop