Антикампања за Охрид?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Vistinaa e ova za ohrid koga bev na odmor posleden pat tamu predd 15 godini ne stavija voo podrumm daa spieme I najdovme bolva vo postelninata ne sakaa nii da cujat za reklamacija roshav narod se definitivno

Vistinaa e ova za ohrid koga bev na odmor posleden pat tamu predd 15 godini ne stavija voo podrumm daa spieme I najdovme bolva vo postelninata ne sakaa nii da cujat za reklamacija roshav narod se definitivno
Така е кажи им!
Оние од Брест се 100 пати подобри угостители!
Башка тоа, како бе подрумот не ти се погодил?

Значи излегува Холанѓанец од соба после 7 дневен престој, и на креветот има 50 евра оставени за бакшиш. Доволно е, немора да се зборува веќе.....

Да ама вие кога ќе видите дека е Холаѓанец, а не СКОПЈАНИШЧЕ, нагло се претворате во ангели, и односот спрема него е дијаметрално спротивен него спрема нас, нели навиките на Македончето, ако е странец мора да се лиже гз. Затоа ви оставаат бакшиш.

Сезонава можда е лоша ама не знам колку се само ценовниците во прашање. Повеќето македонци кои одат во грчка, најчесто во најмала рака гледам носат млечни производи често и месо од дома, обично шетаат низ шеталиште, земаат по едно гиро и повторно шетаат. Класична порција само за еден е 8-15 евра. Значи покрај сместувањето кое се наоѓа и поефтино во местата каде е обично полно македонци, храната и другите задоволства не се баш ефтини за македонецот. Само тоа што го напраја Охрид со лежалките и наплатата на лежалки и паркинзи, ја уништија скоро секоја плажа. Негде се споменува елитен туризам. Не знам што е тоа ама ако е туризам за богати или вип клиенти и ако го усмерат Охрид во тој правец, многу ќе грешат.
И прашање до охриѓани охриѓани зашто потегот десно од Охрид кон Андон Дуков не се расчисти и не се направат туристички места, плажи и туристички населби. Таква беше ситуацијата до пред 7-8 години кога сум бил последен пат.

Контра антикампањите, цените во Градиште велат се пристојни

ФОТО: Какви се цените на плажата Градиште во Охрид?
Наспроти сите информации дека Охрид е прескап за летување, овие ценовници од една од најпознатите охридски плажи Градиште го покажуваат спротивното. Пиво 80 денари, Нескафе 80 денари, Макијато 50 денари... се само дел од пристојната понуда на Градиште.

Во Охрид единствено нешто добро е езерото.Засега.

Сезонава можда е лоша ама не знам колку се само ценовниците во прашање. Повеќето македонци кои одат во грчка, најчесто во најмала рака гледам носат млечни производи често и месо од дома, обично шетаат низ шеталиште, земаат по едно гиро и повторно шетаат. Класична порција само за еден е 8-15 евра. Значи покрај сместувањето кое се наоѓа и поефтино во местата каде е обично полно македонци, храната и другите задоволства не се баш ефтини за македонецот. Само тоа што го напраја Охрид со лежалките и наплатата на лежалки и паркинзи, ја уништија скоро секоја плажа. Негде се споменува елитен туризам. Не знам што е тоа ама ако е туризам за богати или вип клиенти и ако го усмерат Охрид во тој правец, многу ќе грешат.
И прашање до охриѓани охриѓани зашто потегот десно од Охрид кон Андон Дуков не се расчисти и не се направат туристички места, плажи и туристички населби. Таква беше ситуацијата до пред 7-8 години кога сум бил последен пат.

Контра антикампањите, цените во Градиште велат се пристојни

ФОТО: Какви се цените на плажата Градиште во Охрид?
Наспроти сите информации дека Охрид е прескап за летување, овие ценовници од една од најпознатите охридски плажи Градиште го покажуваат спротивното. Пиво 80 денари, Нескафе 80 денари, Макијато 50 денари... се само дел од пристојната понуда на Градиште.
Ти у грција коа одиш само кавијар да не јадеш ?

Мислам треба охригане да разберат поентата на туризмот, ете грци и да не не сакаат многу ама пак кога ке им доjдеш лубезни се и фини со насмевка и добро расположени ке те пречекаат(не ко каj нас намуртени со поглед ко да му должиш пари), оти разбираат дека живеат од туризмот и ако ке им се понашаат на туристите ке нема шо да jaдат. Кога ти доага на гости некоj мора да му покажеш респект па ке ти доjди пак.

Se slozuvam deka cenite se visoki i deka ima dosta arogantni ljuge niz gradov,ama toa ne znaci deka site ohrigani se takvi.Isto taka ima i turisti neandertalci koi ja zamaraat okolinata do 5 sabajle,ednostavno nepodnoslivi,ama isto taka ne znaci deka site turisti se neandertalci.Mene licno najmnogu mi preci Makedonskiot samounistuvacki sindrom.Tolku plukanje edni protiv drugi ,tolku megusebna omraza toa ne e zdravo.Isto taka mi e cudno so tolku se velicat Grcija drzavata koja saka da ne snemat od licevo na zemjava.Pa neznam kakvi uslovi da ima vo gejlada nema da ja falam po forumi.

Ja bev eden od najgolemite Anti-Ohrignjani. Eve i zasto:
1. Ceni - ko u Grchka
2. Usluga - 0
3. Gostoprimlivost - 0
4. Te gledaat so krivi ochi, fali ushte kalash da izvadat.
5. Jadenjeto u kafana go chekash 30 min.
6. Naplakjaat parkinzi tamu kade shto ne treba da se naplatuva.
7. Nisko nivo na komunikacija.
8. Boljer ti vika imash top sve sredeno, se banjas so voda u koja vlaga Bear Grylls u Ultimate Survival
9. Sakaat da ti zemat shto poishe pari - a za vozvrat da ti ponudat minimum od toa shto imaat, pa i pomalce od toa
10. Sakam da idam u Miami.

SMene licno najmnogu mi preci Makedonskiot samounistuvacki sindrom.
Тој синдром моеш да го видеп најдобро кај охриѓани кои кењаат за македонските туристи а имаат пофални зборови за холаднските иако холандските даваат помалку пари.

Тука се работи за цена-услуга, глупо е патриотизам да мешаме..

Bev i jas na dva dena, i ide smetka 360 denari, mu davam 500 i mi vika nemas neshto positno. Mu davam 10 i mu vikam aman be nemas 150 denari vidi kolku promet imas, gleda deka mi se brza i vika aj pocekaj 10 minuti ke se snajdam. I sea sho da prajme?

А нешто за од пред 30 години може да кажеш? Како што паметам подрумите не беа нешто убави пред 15 години, сега имаме гаражи. Пробај, може ќе ти се допаѓа.

Bev i jas na dva dena, i ide smetka 360 denari, mu davam 500 i mi vika nemas neshto positno. Mu davam 10 i mu vikam aman be nemas 150 denari vidi kolku promet imas, gleda deka mi se brza i vika aj pocekaj 10 minuti ke se snajdam. I sea sho da prajme?
другар ова е стара фора за да му го остаиш кусурот :icon_lol: си ибале векот

Викендов у Охрид сите искуства со услужни дејности од смештај, такси, ресторани, кафичи ми беа од благо до "ми доаѓа да ги убијам" непријатни. Таква ароганција и некултура немам видено никаде. Значи нема никаква антикампања, само проживеани искуства.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom