B
Bonux
Гостин
Лигар од онаа што го прочитав од твоите постови на тебе ништо не ти фали бе брат.Сакаш да се адаптираш у зомбирана средина а проблемот лежи во другите не во тебе.Бараш совет од цура која успејала да ги контролира емоциите и она кога е заљубена на пример ќути како пичица и манипулира со дотичната особа која е у веза со неа,а у слободно време објашњава на фб како господ не постои (и кој е тука за барање стручна помош).Па она треба совети да бара од тебе а не ти од неа.Според мене здрав си како дрен,уживај и не се менувај ќе се поебеш како човек.Тоа е најтешкиот дел . А како да се адаптираш на средина која е тотално спротивна од тебе?? Ако некој знае како да се постигне или успеал да го постигне нека пише .
Јас имам проблем ... не можам да излезам со некој кој ми е дечко ... ако ми се другар нема проблем ќе излезам и се ке е ок, ама ако ми е дечко нема ... дали сум у ред !?!?!?
Пробав неколку пати .... секој следен пат се повеќе и повеќе несакав да излезам ... мислам дека проблемот е подлабок ... може не е до излегувањето, може е до околината во моментот кога ми се наметнува прашањето за излегување (дома) ... може до помислата за загуба на некој друг како прилика ... може мн работи ... неам поима ... :/ у целина хаос ...
Мораш добро да размислиш за сета таа ситуација. Во кого е проблемот, во тебе, во дечковците, во тоа што кога ќе излезиш што би помислиле луѓето кога ќе те видат со дечко, дали ќе те види некој бивш и сл. Тоа за загуба на некој како прилика што и да направиш можиш да згрешиш. Можиш цел живот таа прилика да ја чекаш и никогаш да не дојди. Затоа користи ги приликите што ги имаш, нормално да не е со сила. Плус во денешно време шансите за врска да успее се минимални. Се е сведено на интерес и задоволување на личните потреби. И се во ред да е меѓу двата партнери секогаш ќе се најди некој трет за се да расипи.