Анкети-бегате или одговарате?

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Дали до сега ве фатила некоја? Дали одговарате или бегате како од ѓавол?
Незнам јас никогаш не сум ги сфатил тие што бегаат од камери,анкети...дали се плашат јавно да го искажат нивното мислење :toe: ме интересира што мислите вие за ова...

ако е анонимна одговарам и тоа искрено ако не си подлажувам како и повеќето

Никогаш не сум бегала, кога и да ме начекале, иако не било често, сум одговарала. Немам проблем со тоа, си застанувам, си го кажувам моето мислење и си одам. Без разлика дали е весник, некоја агенција, телевизија и слично. Немам срам од такви работи, за чудо, баш ми е интересно.:)

Јас не бегам, ама избегнувам, зашто ако ме стигнат бетер од Пато сум. :pos:

Jas nikogas ne odgovaram.Sekogas begam ne sakam da bidam vo javnost toa mi smeta.:pipi:

Бегам :pos: Односно, не бегам, туку едноставно си се тргам на страна... Не ми е пријатно :) Глупо се осеќам... И нејќам после муабети Еј абе те видов на телевизија :) Не дека нејќам да си го искажам мислењето :)

Леј еднаш коа ме фатија : дали ќе славиш Св. Валентајн или Св. Трифун. Ја треснав Валентајн...и ми вика шо ќе и купиш на саканата...Од памет се вадам не знам шо да зборам..викам сеа одам да одберам нешто :pos2:

Се барав утредента на јутјуб али добро не излезе у јавност...изглеа го исекле :pos2:

Ако не ги забележам навреме да ги избегнам, одговарам...:toe:

Никогаш не сум бегал секогаш одговарам:toe:

Не бегам ни јас ама досега ме немаат фатено со камера.Обично дома ми идат или по телефон.

Бројни се злоупотребите на анкетите во Македонија.
Конкретен случај.
Пред некој ден ми се јавуе другар на кој што сум му кум.
И вика... а бе се јавија од `општина`.
И прашуваат за кој ќе гласаме,и ми наведуваат 5-6 имиња на луѓе што прв пат ги слушам.

Терај у курац таа стока друже,му викам.
И тоа најдрско што можеш.
Не се од општина,него од партија.
Им дал некој тел. по централа и прашуваат и бојат црвени и плави куќи.
Нема потреба да те бои некој скот.
Терај у курац.

Леј еднаш коа ме фатија : дали ќе славиш Св. Валентајн или Св. Трифун. Ја треснав Валентајн...и ми вика шо ќе и купиш на саканата...Од памет се вадам не знам шо да зборам..викам сеа одам да одберам нешто :pos2:

Се барав утредента на јутјуб али добро не излезе у јавност...изглеа го исекле :pos2:

Еј таман да речам дека никогаш не ме фатиле на анкета, ме потсети дека и мене истово ме прашаа лани. Само мојава анкета накај Трифун затера :) Ме прашуваа зошто се слави св. Трифун и како ќе го прославам. Не истрескав некоја глупост, ама не се видов на телевизија после :/

Инаку, за анкетите општо, не верувам дека некој не сака да си го искаже своето мислење во јавноста, или дека се срами од своето мислење. Работата е што во некои анкети поставуваат прашања за нешта што никогаш не ти паднале на памет да ги размислуваш. И можеш да се збуниш, или да изгледаш смешно. Плус, може да те сечат, да те повтараат по 2-3 пати и да делуваш уште посмешно. Како на К-15, брутални се со монтажата. :) Никогаш не знаеш што ќе те прашаат. Затоа повеќето луѓе бегаат.

Мене на друга анкета не ме начекале, ама што знам, би застанала веројатно...

Да,да 3 пати ме имало на ТВ до сега, два пати на А1 еднаш на канал 5. Ама во блика иднина не сакам да им одговарам на прашања...дури кога ќе станам премиер, тогаш може.:wink:

Значи досега ниту еднаш не се десило да ме застанат и да ме прашаат нешто,а баш сакам...нема шанси да побегнам,напротив ќе си одговорам.За мене тоа е жив простотилук да ме бркаат наоколу со камера...застани одговори ако знаеш...ако не...не сум информирана се извинувам и чао пријатно :helou:

Не бегам дури и да не ми прават мене анкета се шаврам пред камера да ме има и мене у кадар :vozbud::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom