ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Ја баш мислам дека Death Parade се издиша на крај. Многу ме разочара. Има јако интро.

Си имаше некои пропусти анимето, но крајот не е толку разочарувачки.

Јас очекував некој срцепарателен крај што нема да ме остави рамнодушен и ќе спијам цела вечер на мокра перница и сабајле со укочен врат и затнато грло, но откако подразмислив по 10 минути сфатив дека и таа е една од неговите омилени фаци што ги начекувал во текот на неговот "казнување". Ако ти текнува имаше една на клавир што ја почитувал, па и уште неколку други. Исто и тој другиот arbitar, црвенокосиот. Тука мислам дека имаа (ГОЛЕМ) пропуст со тоа што искажуваше емоции на нервоза и нетрпеливост, нели само Decim имаше човечки особини... ?

А ако смеам да прашам, зошто те разочара, како очекуваше дека ќе заврши?

Пиши во спојлер, да не ги спојлерисуваме овде..

Си имаше некои пропусти анимето, но крајот не е толку разочарувачки.

Јас очекував некој срцепарателен крај што нема да ме остави рамнодушен и ќе спијам цела вечер на мокра перница и сабајле со укочен врат и затнато грло, но откако подразмислив по 10 минути сфатив дека и таа е една од неговите омилени фаци што ги начекувал во текот на неговот "казнување". Ако ти текнува имаше една на клавир што ја почитувал, па и уште неколку други. Исто и тој другиот arbitar, црвенокосиот. Тука мислам дека имаа (ГОЛЕМ) пропуст со тоа што искажуваше емоции на нервоза и нетрпеливост, нели само Decim имаше човечки особини... ?

А ако смеам да прашам, зошто те разочара, како очекуваше дека ќе заврши?

Пиши во спојлер, да не ги спојлерисуваме овде..
Едноставно, не можеш у последните 2 епизоди да развиваш главни ликови. Плус таа лудата девојка во 6 епизода беше закон, очекував дека ќе има некоја улога пошто ја имаше и во интрото, ја снема одма после тоа и у последна епизода ја ставија... Не може у 12 епизоди да го постигнат тоа што го планирале. Затоа е промашај.

Да ми објасни некој што претставува OVA - Original video animation?

Да ми објасни некој што претставува OVA - Original video animation?
Кратко продолжение на аниме, некогаш и нешто подолго али не со голема минутажа за да се смета како серија. Или spinoffs со исти карактери но различна приказна.

Кратко продолжение на аниме, некогаш и нешто подолго али не со голема минутажа за да се смета како серија. Или spinoffs со исти карактери но различна приказна.

има исклучоци како на пример кај Hellsing Ultimate OVA.

И тоа со подобра анимација и приказна.

Почнав да гледам Bakuman, создадено е од креаторите на Death Note - Tsugumi Ohba i Takeshi Obata. да не пишувам многу разгледајте на МАЛ http://myanimelist.net/anime/7674/Bakuman.
Ептен ми се допадна приказната :D
Има некој што го гледал,гледа?
Како ви се допаѓа?

Дечки гледам Гинтама пак го вратиле, од старото имам гледано едно 100епизоди +/- да си продужам сеа со новата продукција директно или ?

Почнав да гледам Monster јако е, 11 епизоди за 2.5 дена. Планирам да го догледам до крај на мај пошто имам време (ги прекинав Game of Thrones, Bates motel... ми скурчи).

Ја изгледав првата сезона Magi: labyrinth of magic, сега другата ја гледам Кингдом оф меџик... Многу е јако (y)
препорачајте нешто слично и у исто време на akame ga kill, berserk itn, у главном со доста карактери, убав арт, епски борби..

Ја изгледав првата сезона Magi: labyrinth of magic, сега другата ја гледам Кингдом оф меџик... Многу е јако (y)
препорачајте нешто слично и у исто време на akame ga kill, berserk itn, у главном со доста карактери, убав арт, епски борби..

Claymore, Gantz, Hellsing.... drugi ne mi teknuva momentalno

Почнав да гледам ново сеа.Добро е ми се свиѓа.Името му е:
Hajime no Ippo

А старите кои се? :)

еј брат зашо вака бе.Наруто,Дет Ноут, Блич, ФејриТејл, ДрагонБол,Покемон,Дигимон...Си пратев познати сеа почињам со анонимниве другарче е завлезено ија по него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom