ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да знам што мислите за Tokyo Ghoul ? од 1 до 10 :))

Пρвата сезона 9/10,втоρата 8/10 се надевам деκа ќе има и тρета сезона :)

Сакам да знам што мислите за Tokyo Ghoul ? од 1 до 10 :))

Првата сезона малку подобра од втората сезона.

Читам.. ја немаш прочитано мангата, нека ти е како задолжителна лектира! Во однос на анимето огромната е разликата.

Последно уредено од модератор:
Шо треба да гледам од Ghost in the shell после првите два филма?

@Mad_Coko

Дефинитивно вториот дел т.е откако се појави Џозеф далеку поинтересен лик и поинтересни и разновидни борбите! :D

Стигнав до 20та епизода, веројатно утре ќе ја завршам. Интересна серија, дали и другите делови се вакви слични, имаш нешто гледано?

@Mad_Coko

Дефинитивно вториот дел т.е откако се појави Џозеф далеку поинтересен лик и поинтересни и разновидни борбите! :D

Стигнав до 20та епизода, веројатно утре ќе ја завршам. Интересна серија, дали и другите делови се вакви слични, имаш нешто гледано?

Има уште две сезеони,Stardust Crusaders 1 и Stardust Crusaders 2 која моментално се емитува.
Не се на ниво на првата сезона, грдо е што Хамон нема, туку имаат некои други моќи.
Главни ликови се Џозеф и внук му Џотаро, а Дио се враќа како негативец, ама воопшто не се бори, се против некои негови најменици се тепаат.:)[DOUBLEPOST=1428098852][/DOUBLEPOST]
Шо треба да гледам од Ghost in the shell после првите два филма?
Почни ги сериите, 3/4 сезони има по 24 епизоди.Не се сеќавам добро, од дамна ми се гледани.
Раскажана е историјата на членовите од Секшн 9 и има некои интересни негативци како Laughing Man.Сега ми текна дека 3та сезона не ми е гледана, таму Мокото е сеуште мала.

Само што завршив со Cowboy Bebop, после крајот сум heartbroken. Али ипак не би сакал да завршеше поинаку.

Инаку, дајте некој предлог што да гледам следно. FullMetal Alchemist : Brotherhood е добра опција?

Последно уредено:
Само што завршив со Cowboy Bebop, после крајот сум heartbroken. Али ипак не би сакал да завршеше поинаку.

Инаку, дајте некој предлог што да гледам следно. FullMetal Alchemist : Brotherhood е добра опција?
Предобра (y)

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
Staena na download. Gledam deka e od prilika nakaj 300mb epizoda, po 25-30min trae?

Sent from my D5103 using Tapatalk
По толку мислам дека беа, не ми текнува точно бидејќи пред некоја година ми е гледана.

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
http://kissanime.com/Anime/Arslan-Senki-TV
Денеска испадна едно ново аниме, Арслан Сенки, викаат добро ќе било.
Првава епизода не ме воодушеви многу али му оставам простор да видам како ќе се развива приказната.:)

Боље иди со Samurai champloo исто од Watanabe е, само у хип-хоп фазон.
Може и оваа да ја почнам. FMAB ја симнав али не сум ја почнал, Champloo глеам има помалце епизоди па може да ми биде следна.

И Samurai Champloo и FMA: Brotherhood се одлични аниме серии.

Јас меѓу овие како поинтересни аниме серии би ги вметнал и Gungrave, Hellsing/ Hellsing Ultimate OVA ( подобра анимација и плот има второво), Witch Hunter Robin, Zankyou no Terror, Seirei no Moribito... доволно препораки. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom