ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Си ја згрешил темата и подфорумот. :)
Прееска ме заболи стомак од смеење кога го прочитав ова и го пријавив мислењето. Но, овде ќе ти објаснам една работа, анимација е тоа што ти го гледаш како слика, начин на прикажување ( :D ), а anime се јапонски анимирани филмови без разлика дали се рачни цртани или компјутерски.

Дури и @dantemkd не те сфати. :D
ОК, ако аниме на јапонски значи анимација, зошто прават/цртаат само од тие нивните фаци со огромни очи и атрибути и мали усни и носеви? За нив Том и Џери не се анимација? Напиши аниме на гугл и ќе ти се појават баш тие од нивниот стил, Пинк Пантер и Симпсонови ќе ги нема никаде, иако и тие се анимации.

ОК, ако аниме на јапонски значи анимација, зошто прават/цртаат само од тие нивните фаци со огромни очи и атрибути и мали усни и носеви? За нив Том и Џери не се анимација? Напиши аниме на гугл и ќе ти се појават баш тие од нивниот стил, Пинк Пантер и Симпсонови ќе ги нема никаде, иако и тие се анимации.
Затоа што тоа е посебен стил на цртање. Јапонски. Аниме значи анимација на јапонски но се однесува само на јапонската анимација. Мене ми е баш интересен стилот.

Затоа што тоа е посебен стил на цртање. Јапонски. Аниме значи анимација на јапонски но се однесува само на јапонската анимација. Мене ми е баш интересен стилот.
Епа тоа и му кажував на таа другата тема за кои ни се омилени аниме стилови, кажав дека анимето јас го гледам без да правам разлика меѓу тие стилови, сега ме разбираш? За мене аниме си е аниме, не разликувам хентаи од јури, јаури, како ли беше тоа... Не сакам да ме сфатите погрешно, не ги мразам тие анимации, ги сакам, интересни ми се, уникатни, ама што не правам разлика во тие стилови, не правам. Сега ме разбирате?

џабе се разправаш со нас отиди на wiki и едуцирај се ако незнаеш што е аниме само нагаѓаш има разлика од американската анимација и јапонската нема намера да се расправам со тебе си имаш wiki едуцирај се не лупај зелени

Сериозно, ама вистина. Дали ако ти кажам дека овие што ги наброи ти не се нацртани од Јапонија ќе ти го уништам детството?

И... ова е последен пат да те цитирам за олку големо непознавање на општи работи.

en.wikipedia.org/wiki/Anime

Прочитај го Anime и Definition and usage, значи до Format.Се надевам ќе ти биде појасно.
[DOUBLEPOST=1410719819][/DOUBLEPOST]
Епа тоа и му кажував на таа другата тема за кои ни се омилени аниме стилови, кажав дека анимето јас го гледам без да правам разлика меѓу тие стилови, сега ме разбираш? За мене аниме си е аниме, не разликувам хентаи од јури, јаури, како ли беше тоа... Не сакам да ме сфатите погрешно, не ги мразам тие анимации, ги сакам, интересни ми се, уникатни, ама што не правам разлика во тие стилови, не правам. Сега ме разбирате?

Епа тогаш значи тролаш во темата.
Темата беше кои ни се омилени жанрови, а кои не. :)

Сериозно, ама вистина. Дали ако ти кажам дека овие што ги наброи ти не се нацртани од Јапонија ќе ти го уништам детството?

И... ова е последен пат да те цитирам за олку големо непознавање на општи работи.

en.wikipedia.org/wiki/Anime

Прочитај го Anime и Definition and usage, значи до Format.Се надевам ќе ти биде појасно.
[DOUBLEPOST=1410719819][/DOUBLEPOST]

Епа тогаш значи тролаш во темата.
Темата беше кои ни се омилени жанрови, а кои не. :)
Аман бе луѓе зошто не ме разберите. Значи, ти викаш дека на јапонски зборот ,,аниме'' значи анимација, така? Еее, Тие цртани што ги напишав горе нели се анимација? Анимација се, АМА не во нивен јапонски стил.

Аман бе луѓе зошто не ме разберите. Значи, ти викаш дека на јапонски зборот ,,аниме'' значи анимација, така? Еее, Тие цртани што ги напишав горе нели се анимација? Анимација се, АМА не во нивен јапонски стил.
кажи ми исто ли е поезија и проза и двете се книги

кажи ми исто ли е поезија и проза и двете се книги
И двете се книги?!? :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Е ајде да не мислиш дека тролам, најди на википедија што е разликата меѓу поезија и проза, ни едното ни дугото немаат врска со книга :D.

И двете се книги?!? :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Е ајде да не мислиш дека тролам, најди на википедија што е разликата меѓу поезија и проза, ни едното ни дугото немаат врска со книга :D.
ако сакаш да ја смениш темата слобдно ја ќе се едуцирам за поезија и проза а ти за оди прочитај што е разликата помеѓу аниме и анимација исто ти е

ако сакаш да ја смениш темата слобдно ја ќе се едуцирам за поезија и проза а ти за оди прочитај што е разликата помеѓу аниме и анимација исто ти е
Сега вие ми одговоривте дека аниме значи анимација на јапонски, а сега ти ми викаш да ја дознаам разликата помеѓу аниме и анимација? Ајдеее...

Сега вие ми одговоривте дека аниме значи анимација на јапонски, а сега ти ми викаш да ја дознаам разликата помеѓу аниме и анимација? Ајдеее...
Ima razlika. Anime e stil na animacija. Razlikata e golema. Na primer Americkata i Japonskata animacija.

Ima razlika. Anime e stil na animacija. Razlikata e golema. Na primer Americkata i Japonskata animacija.
И јас тоа му велам, а тие ми викаат аниме на јапонски значи анимација. И му викам дека на пр. Драгонбол и Бивис и Батхед се различни стилови на анимации, сепак се анимации. И ако на јапонец му кажеш аниме, веднаш ќе ти го спомне Драгонбол, без воопшто да размисли за други стилови на анимации иако тоа значи анимација.

ако отидеше на wiki за 5 мин ќе ја видеше разликата но тебе ти беше досадно изгледа и сакаше да тролаш а јас ти напишав ведаш што е разликата

ако отидеше на wiki за 5 мин ќе ја видеше разликата но тебе ти беше досадно изгледа и сакаше да тролаш а јас ти напишав ведаш што е разликата
Dante, јас правам разлика помеѓу американски или турски или малезиски анимации со јапонски анимации и тоа од времето кога го даваа Дигимон на А1 со превод на македонски со жолти букви.

ако отидеше на wiki за 5 мин ќе ја видеше разликата но тебе ти беше досадно изгледа и сакаше да тролаш а јас ти на
И јас тоа му велам, а тие ми викаат аниме на јапонски значи анимација. И му викам дека на пр. Драгонбол и Бивис и Батхед се различни стилови на анимации, сепак се анимации. И ако на јапонец му кажеш аниме, веднаш ќе оти го спомне Драгонбол, без воопшто да размисли за други стилови на анимации иако тоа значи анимација.
не е точно никогаш не сум рекол аниме значи анимација приматот ''аниме'' стои зад секоја Јапонската анимација и само зад неја а да секако дека и тоа е анимација и тоа е анимација[DOUBLEPOST=1410722949][/DOUBLEPOST]
Dante, јас правам разлика помеѓу американски или турски или малезиски анимации со јапонски анимации и тоа од времето кога го даваа Дигимон на А1 со превод на македонски со жолти букви.
браво кога ќе ја разбереш раликата измеѓу аниме и анимација јави се

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom