ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
One and only Dragon Ball. Едноставно ниκој неможе ниκогаш да ги замени,најдобρи од најдобρите. Најпопулаρна во истоρијата на anime сеρиите. Κолκу пати и да си го изгледал паκ ти е интеρесно и возбудливо,од дете до возρасен ги гледа и сите изρаснаа со нив, сеκаκо туκа неможе да се испуштат и Digimon,Pokemon,Yu-Gi-Oh, интеρесни беа и BayBlade,Naruto. Сеа ова новово не е лошо али oldschool си е oldschool. И вρемињата се сменија додуша не се гледа κо поρано со нетρпение, и без толκав интеρес...
до некаде си во прабо дека е ЕДНА од попопуларните анимеа не сигурно не е најпопуларна на сите времиња тој птимат сега зсега го држи One Piece точно сите пораснавме со неа и нема никој тоа да ни го смени дека ни е омилена ама факти си се факти

@TheQueen и @Uchiha Sasuke

Ај издвоете нешто квалитетно, али навистина квалитетно за гледање. Само не shounen, освен ако е од типот на Attack on Titan...
Ако сакаш slice of life/romance гледај ја Clannad. Може и Toradora, ако сакаш повеќе комедија.
Ако не те мрзи да гледаш многу епизоди, гледај ја Monster. Мистерија е инаку.
Ако не ти се гледани гледај ги Death Note и Code Geass. Најдобра sci-fi е Steins;Gate.
Добра акција е најверојатно Black Lagoon. Ако ти е гледана, а сакаш нешто слично можеш да ја видиш Jormungand.
Мене омилени ми се сите Kara no Kyoukai филмови. Се случуваат во ист свет со Fate/zero/stay night (и fate се добри двете сезони; zero е подобра инаку).

Инаку, Psycho Pass и From the new world добри ли се?

Последно уредено:

Ај издвоете нешто квалитетно, али навистина квалитетно за гледање. Само не shounen, освен ако е од типот на Attack on Titan...

Black Lagoon,Btooom,Steins;Gate,Trigun овие спрема мене се едни од подобрите.(не се шонен :))

@TheQueen

Сајко-пас добра е, сајбер-панк со детективи, има добра приказна и ликовите многу добро се развиваат, исто има и многу добар негативец, може у топ 5 негативци да го ставам.
Најинтересно ми беше што имаше многу цитати од познати филозофи.:)

едит: сега месециве треба да испадне и втората сезона. 9 Октомври мислам ама не сум сигурен.

@Mad_Coko
Ја започнав Psycho-Pass. Првата епизода ја изгледав и ми се допаѓа. Ќе продолжам да ја гледам.

царе пробај ги kaze no stigma,trinity blood,Btooom,Trigun,
Steins;Gate е повеќе романса одколку било што друго а ако ис за романси toradora,Kannon,Clannad,angel beats, би ти преопрачал инаку што зборуваа децата да си правиш листа за аниме е добро ако сега почнуваш ако треба да се навраќам да ги гледам насловите што си ги гледал би ми требало доста време и и ме мрзи (y)

One and only Dragon Ball. Едноставно ниκој неможе ниκогаш да ги замени,најдобρи од најдобρите. Најпопулаρна во истоρијата на anime сеρиите. Κолκу пати и да си го изгледал паκ ти е интеρесно и возбудливо,од дете до возρасен ги гледа и сите изρаснаа со нив, сеκаκо туκа неможе да се испуштат и Digimon,Pokemon,Yu-Gi-Oh, интеρесни беа и BayBlade,Naruto. Сеа ова новово не е лошо али oldschool си е oldschool. И вρемињата се сменија додуша не се гледа κо поρано со нетρпение, и без толκав интеρес...
Твое мислење, мада не верувам дека Dragon Ball e "најдобр" од "најдобрите"...Пример, Astro Boy може да се каже дека е едно од корените на анимето.Да си се родел 10-15 години порано, би имал подруго мислење. Се е до вкусот :)

Твое мислење, мада не верувам дека Dragon Ball e "најдобр" од "најдобрите"...Пример, Astro Boy може да се каже дека е едно од корените на анимето.Да си се родел 10-15 години порано, би имал подруго мислење. Се е до вкусот :)

Немора да значи колку постаро, толку подобро. Не е вино. :D

Но, Драгонбол како серијал не е лош и може да се речи дека е едно од подобрите долгометражни шонен серии до одредена граница. Исто така, е инспирација за негови "копии" кои се со најголема фан база низ цел свет, а тоа се One Piece и Naruto.

Немора да значи колку постаро, толку подобро. Не е вино. :D

Но, Драгонбол како серијал не е лош и може да се речи дека е едно од подобрите долгометражни шонен серии до одредена граница. Исто така, е инспирација за негови "копии" кои се со најголема фан база низ цел свет, а тоа се One Piece и Naruto.
Вино си е вино ;0 , се фокусирав на тоа постаро бидејќи рече во цела историја :3
Искрено, сум гледал ДБ као мал, ми се свиѓало, сега не верувам дека би го рекол истото >.>
Edit: @Mad_Coko Филозофи? Сајбер? ....имам слушнато за Psycho pass, ама незнаев дека е од тој вид...дефинитивно ќе го проверам ^_^

Последно уредено:
I sea svativte razlika anime/animacija? :D

Јас бев првиот член што му обрна внимание и сакав да му објаснам која е разликата помеѓу анимација и аниме и значењето на зборот аниме.

Но, кога веќе ме потсетивте на тоа, откако ве прочитав ваков бев пред монитор

Luffy+Shock+Face.png

јас би заменил некои али претежно се сложувам со него

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom