ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Ја утепаа више со Slice of Life. 80% од летово само се сите со тој главен жанр. А не дека се убави, само fanservice :S . Ете Akame шо ќе ја гледам, SAO II, Space dandy и Black butler гледав летово, ретко нешто интересно да фати око :/
Ова лето немаше некое салам аниме,според мене Акаме има онака нови работи и интересно ми е колку толку,Спејс денди го глеам оти првата сезона ја изгледав, засега втората ми е поарна,Сорд арт првата сезона ја изгледав сеа и втората ја пратам,и Токио гул ја глеам премногу rushed е.Нема некое појако за летово то е.
Си го почнав Гинтама јас и прејако е,најинтересно ми е тоа што користат фрази од некои други анимиња.

Да не има случајно продожение на Claymore? Јако anime со малку meh крај. Ја дочитав мангата и ко што гледам, интересното допрва требало да почни...

Да не има случајно продожение на Claymore? Јако anime со малку meh крај. Ја дочитав мангата и ко што гледам, интересното допрва требало да почни...

За продолжение немам никаква информација и мислам дека воопшто нема да има.Сеуште трае и е прикрај.
Ми се чини еднаш месечно излегува, а @dantemkd ?

Последно уредено од модератор:
За продолжение немам никаква информација и мислам дека воопшто нема да има.Сеуште трае и е прикрај.
Ми се чини еднаш месечно излегува, а @dantemkd ?
имам информација дека мангата завршува а излегува во сабота некогаш 2 пати некогаш 3 пати во месецот анимето е одлично ама никој не се нафаќа да го продолжи

А де кажете од каде да се почне мангата со читање?Го имам гледано анимето.:)

Иначе ја почнав мангата од Акаме га Кил, ме мрзи да чекам секоја недела нова епизода.

А де кажете од каде да се почне мангата со читање?Го имам гледано анимето.:)

Иначе ја почнав мангата од Акаме га Кил, ме мрзи да чекам секоја недела нова епизода.

Околу 50ти чаптер, тоа местото каде што се водеше битката ми се чини се викаше Pieta.

Но, мој совет е да ја почнеш од почеток, често има скратени сцени кога се работи за разликите помеѓу манга-аниме.

Си го почнав Гинтама јас и прејако е,најинтересно ми е тоа што користат фрази од некои други анимиња.
Гинтама, пародија на пародиите :3...Изгледај го и Watamote, малку е поразлично, ама супер комедија
Ја догледав Toradora. Страшно е колку сличности имам со Taiga.
Ме плашеше Taiga :| ...Цело време "навивав" за Минорин, иако беше клише :3
5X9oyv8.png

Suzumiya Haruhi no Yuuutsu гледај ја
Ја имам гледано и ми се допаѓа.:)

Сега ја гледам Jormungand. Сега засега ми изгледа во ред. Некако ме потеќа на лагуната(Black Lagoon). Интересна е за гледање. Ликовите се супер, еден нема нормален, но сите се интересни. Анимацијата е една од подобрите, а и музиката е во поголем дел добра.
Всушност има нешто што многу ме нервира и ми ја уништува целата слика за серијата: тоа што Valmet е заљубена во Коко. Valmet е баш добар лик и срамота е што вака ја оплескаа работата. Мразам педерски работи.:facepalm:
Не ми е јасно само како сум можела да ја гледам Strawberry Panic и да ми биде забавна за гледање. Мислам, секогаш чувствував нешто погрешно во врска со серијата, но ја догледав.
Всушност единствена серија која ми се допаднала навистина, а може да се нарече јури е Oniisama e. Но имав причина. Завршува во стилот „ништо добро не излегува од педерски работи“. Затоа и толку ми се допадна.

Всушност има нешто што многу ме нервира и ми ја уништува целата слика за серијата: тоа што Valmet е заљубена во Коко. Valmet е баш добар лик и срамота е што вака ја оплескаа работата. Мразам педерски работи.:facepalm:
мала исправка лезбо работи не педерски педерски е кога има 2ца мажи во игра а иначе нормално е тоа да не ти се допаѓаат лезбо работи освен ако не си за тоа и јас мразам педери (Yaoi)

мала исправка лезбо работи не педерски педерски е кога има 2ца мажи во игра а иначе нормално е тоа да не ти се допаѓаат лезбо работи освен ако не си за тоа и јас мразам педери (Yaoi)
Јас тие заедно ги викам педерски работи. Педери и педерки(не чанти педерки, туку жени).

Го имаш гледано Kuroshitsuji?
Ако да, ти се допаѓа?
Да и ми се допаѓа, но не е yaoi. Никогаш не е докажано дека Себи и Сиел се пар. Всушност аворот/авторката сакал/а да биде јаои но мислеле дека нема да се продава ако е така и затоа е одлучено да не бидат пар Себи и Сиел. И Себи ми е омилен лик, би било глупо ако е педер.

Јас анимето го гледам како слика или анимација, начин на прикажување, а не како жанр.

Си ја згрешил темата и подфорумот. :)
Прееска ме заболи стомак од смеење кога го прочитав ова и го пријавив мислењето. Но, овде ќе ти објаснам една работа, анимација е тоа што ти го гледаш како слика, начин на прикажување ( :D ), а anime се јапонски анимирани филмови без разлика дали се рачни цртани или компјутерски.

Дури и @dantemkd не те сфати. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom