ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
ај некое мислење за Ghost in the Shell,дали да почнам да ги гледам?

ај некое мислење за Ghost in the Shell,дали да почнам да ги гледам?

многу е добро у топ 5 омилени ми е посебно ми се допаѓа Филмот The ghost in the shell од 1999 :)

995832_482251315182744_839573433_n.jpg

:гик:

samo so gi izgledav pak 3te filma Berserk dali ke produzat da pravat uste??poso ovie iako ne bea ko serijata mi bea partali...epten mi se svigjaa

samo so gi izgledav pak 3te filma Berserk dali ke produzat da pravat uste??poso ovie iako ne bea ko serijata mi bea partali...epten mi se svigjaa

Студиото планира целата серија да ја анимира вака со филмови. Режисерот на филмовите во едно интервју за третиот филм рекол дека следните филмови (т.е. следниот арк) се во фаза на планирање.

Проблем со оваа манга и други слични сеинен манги е што за нив практично нема пазар за аниме, те традиционално аниме што го гледаат деца, или ќе треба да ја масакрираат серијата за да ја направат kid-friendly или ќе треба да ја прават ептен насилна и да добијат некој ептен вечерен термин што да бидеме сериозни не иде баш за аниме. Вака во овој формат со филмовите можат да идат со колку сакаат насилство, секс и gore. Никој нема да им се жали дека не се погодни за деца. Која сака да го гледа ќе иде во кино.

Мислење за овите и special шо се од Code Geass,да не се ко од death note да го повторуваат цел серијал во 1 ова?

Fullmetal alchemist: Brotherhood е пример за шонен серија! :cuc:

Ја изгледав и Fullmetal alchemist и на почеток мислев дека таа е подобра, но сум се излажал. FMA: Brotherhood беше одлична, особено последните 15тина епизоди беа феноменални. Одлично склопена серија и беше во границите до кај може да оди фантастиката. :icon_lol:

Имаше моменти кои што ептен ме трогнаа... :place:

----------------------------------------

Утре почнувам да гледам Accelerator no index...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom