ANIME (Генерална дискусија)

O

ob1

Гостин
Што е подобро да ја читам мангата или да го гледам анимето на Berserk? Се разликуваат многу?

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Што е подобро да ја читам мангата или да го гледам анимето на Berserk? Се разликуваат многу?
Мангата има 1000+ чаптери па ако си за читање, повели :D
Јас ја почнав прочитав неколку чаптери и се откажав, а анимето го немам гледано сеуште..прашај некој од макслегенд и шаринган бар за нив знам дека го имаат гледано анимето :)

O

ob1

Гостин
Мангата има 1000+ чаптери па ако си за читање, повели :D
Јас ја почнав прочитав неколку чаптери и се откажав, а анимето го немам гледано сеуште..прашај некој од макслегенд и шаринган бар за нив знам дека го имаат гледано анимето :)
Па тоа ми падна чудно, гледам мангата има 1000+ чаптери како што викаш и мислам дека уште не е завршена, а анимето има само 25 епизоди и + 3 филма што ми изгледа многу малце во споредба со мангата. Како и да е, ќе почекам некој од другиве што го има гледано анимето и ја има читано мангата да ми каже што е подобро. :)

2

~2A

Гостин
Па тоа ми падна чудно, гледам мангата има 1000+ чаптери како што викаш и мислам дека уште не е завршена, а анимето има само 25 епизоди и + 3 филма што ми изгледа многу малце во споредба со мангата. Како и да е, ќе почекам некој од другиве што го има гледано анимето и ја има читано мангата да ми каже што е подобро. :)
Мангата ја немам читано само гледано филмовите и серијата.
Серијата не е завршена, само до некаде е стигната и би ти ја препорачал да ја изгледаш. ;)
Во филмовите се одвива се исто како во серијата само во скратена верзија, ако сакаш гледај ги ако сакаш не ама би ти препорачал серијата >>>>филмовите.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Mangata>>>>>>>staroto anime>>>>>>>>novite filmovi.

Ako se resis da go zirnes Berserk prvo glej go staroto anime, toa obrabotuva samo mal del od ona sto se slucuva vo mangata. Posle toa prejdi na mangata ama ke si pocnes od prviot tom oti ima likovi i nastani koi ne se vkluceni vo animeto a se bitni za ponatamosniot razvoj na prikaznata.

O

ob1

Гостин
Ќе почнам да ја читам мангата, нема да ги гледам анимето и филмовите. Ми се читаше нешто долго и ова ми дојде како полн погодок. One Piece не го дирам, му се канам да го почнам да го гледам уште од многу одамна, али многу ме демотивира тоа кога ќе видам дека има 500+ епизоди, а другари ми викаат дека ни до пола не било. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Code Geass : Lelouch of the rebelion...:cuc::cuc::vozbud:
Death Note, dafuq is that ??
Едвај чекам да искочи третиот серијал, предобро е анимето. Кој го нема гледано нека батали се живо диво и нека го изгледа, 50 епизоди се во прашање :D

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Code Geass : Lelouch of the rebelion...:cuc::cuc::vozbud:
Death Note, dafuq is that ??
Едвај чекам да искочи третиот серијал, предобро е анимето. Кој го нема гледано нека батали се живо диво и нека го изгледа, 50 епизоди се во прашање :D
Ме збуни, за кое аниме збориш?

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Ме збуни, за кое аниме збориш?
Ова дека сеуште сум под импресии од анимето, требаше нешто во овој стил да напишам ''Едвај чекам да искочи третиот серијал (доколку има)'' :D
Бидејќи читав нешто дека се спремало и трет серијал, иначе за Лулуш зборам. ''Lelouch of the rebelion''

Колку и да сакам да има уште еден серијал толку и нејќам бидејки ќе ја уништи приказната така. Но сакам да знам дали Лулуш остана жив или умре.

А ги имаш гледано тие другите Code Geass? Видов дека има направено приказни според Сузаку, Нанали, Лулуш во 18хх година итн... но претпоставувам дека не се ни приближно добри како ова. Не очекував да е толку добро, број 1 аниме ми стана иако не е манга баш. Мангата е повеќе како мала приказна(идеја) која понатака е усовршена од овој што ја превзел :D

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ова дека сеуште сум под импресии од анимето, требаше нешто во овој стил да напишам ''Едвај чекам да искочи третиот серијал (доколку има)'' :D
Бидејќи читав нешто дека се спремало и трет серијал, иначе за Лулуш зборам. ''Lelouch of the rebelion''

Колку и да сакам да има уште еден серијал толку и нејќам бидејки ќе ја уништи приказната така. Но сакам да знам дали Лулуш остана жив или умре.

А ги имаш гледано тие другите Code Geass? Видов дека има направено приказни според Сузаку, Нанали, Лулуш во 18хх година итн... но претпоставувам дека не се ни приближно добри како ова. Не очекував да е толку добро, број 1 аниме ми стана иако не е манга баш. Мангата е повеќе како мала приказна(идеја) која понатака е усовршена од овој што ја превзел :D

Treta sezona ke bide prikvel.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Treta sezona ke bide prikvel.
Прочепкав по нетов малце..и да нема да има 3та сезона. Исто така во интервју имаат изјавено дека Лулуш е мртов :(
Перфектно е анимето, плус крајот е феноменален :cuc:
Го изгледав за неполни 3 дена, а го засакав повеќе од сите останати анимирани и не анимирани серии што сум ги гледал :)

Следно се мислам да го гледам Fullmetal alchemist.

O

ob1

Гостин
Прочепкав по нетов малце..и да нема да има 3та сезона. Исто така во интервју имаат изјавено дека Лулуш е мртов :(
Го изгледав за неполни 3 дена, а го засакав повеќе од сите останати анимирани и не анимирани серии што сум ги гледал :)

Ако го гледаш Fullmetal Achemist, гледај го Fullmetal Alchemist: Brotherhood.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Izgleda si gledal malku anime.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.874
Поени од реакции
7.109
Многу малку изгледа како е можно да не налеташ на едно од најдобрите анимирани продукции у последниве 2/3 год :((
Зимај симнувај и гледај го одма FMA : Brootherhood
Бтв глеам има филмчиња после серијалот ,интересни се ?

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Izgleda si gledal malku anime.
Па да моментално само 6-7 имам гледано но ова ми е најдобро од досега гледаните. Кога ќе завршат Наруто и OP ќе дадам коментар и за нив, али од веќе завршените Code Geass дефинитивно.

Kajgana Shop

На врв Bottom