O
ob1
Гостин
Што е подобро да ја читам мангата или да го гледам анимето на Berserk? Се разликуваат многу?
Мангата има 1000+ чаптери па ако си за читање, повелиШто е подобро да ја читам мангата или да го гледам анимето на Berserk? Се разликуваат многу?
Па тоа ми падна чудно, гледам мангата има 1000+ чаптери како што викаш и мислам дека уште не е завршена, а анимето има само 25 епизоди и + 3 филма што ми изгледа многу малце во споредба со мангата. Како и да е, ќе почекам некој од другиве што го има гледано анимето и ја има читано мангата да ми каже што е подобро.Мангата има 1000+ чаптери па ако си за читање, повели
Јас ја почнав прочитав неколку чаптери и се откажав, а анимето го немам гледано сеуште..прашај некој од макслегенд и шаринган бар за нив знам дека го имаат гледано анимето![]()
Мангата ја немам читано само гледано филмовите и серијата.Па тоа ми падна чудно, гледам мангата има 1000+ чаптери како што викаш и мислам дека уште не е завршена, а анимето има само 25 епизоди и + 3 филма што ми изгледа многу малце во споредба со мангата. Како и да е, ќе почекам некој од другиве што го има гледано анимето и ја има читано мангата да ми каже што е подобро.![]()
Mangata>>>>>>>staroto anime>>>>>>>>novite filmovi.Што е подобро да ја читам мангата или да го гледам анимето на Berserk? Се разликуваат многу?
Ме збуни, за кое аниме збориш?Code Geass : Lelouch of the rebelion...
Death Note, dafuq is that ??
Едвај чекам да искочи третиот серијал, предобро е анимето. Кој го нема гледано нека батали се живо диво и нека го изгледа, 50 епизоди се во прашање![]()
Ова дека сеуште сум под импресии од анимето, требаше нешто во овој стил да напишам ''Едвај чекам да искочи третиот серијал (доколку има)''Ме збуни, за кое аниме збориш?
Ова дека сеуште сум под импресии од анимето, требаше нешто во овој стил да напишам ''Едвај чекам да искочи третиот серијал (доколку има)''
Бидејќи читав нешто дека се спремало и трет серијал, иначе за Лулуш зборам. ''Lelouch of the rebelion''
Колку и да сакам да има уште еден серијал толку и нејќам бидејки ќе ја уништи приказната така. Но сакам да знам дали Лулуш остана жив или умре.
А ги имаш гледано тие другите Code Geass? Видов дека има направено приказни според Сузаку, Нанали, Лулуш во 18хх година итн... но претпоставувам дека не се ни приближно добри како ова. Не очекував да е толку добро, број 1 аниме ми стана иако не е манга баш. Мангата е повеќе како мала приказна(идеја) која понатака е усовршена од овој што ја превзел![]()
Прочепкав по нетов малце..и да нема да има 3та сезона. Исто така во интервју имаат изјавено дека Лулуш е мртовTreta sezona ke bide prikvel.
Ако го гледаш Fullmetal Achemist, гледај го Fullmetal Alchemist: Brotherhood.Прочепкав по нетов малце..и да нема да има 3та сезона. Исто така во интервју имаат изјавено дека Лулуш е мртов
Перфектно е анимето, плус крајот е феноменален
Го изгледав за неполни 3 дена, а го засакав повеќе од сите останати анимирани и не анимирани серии што сум ги гледал
Следно се мислам да го гледам Fullmetal alchemist.
Izgleda si gledal malku anime.Прочепкав по нетов малце..и да нема да има 3та сезона. Исто така во интервју имаат изјавено дека Лулуш е мртов
Перфектно е анимето, плус крајот е феноменален
Го изгледав за неполни 3 дена, а го засакав повеќе од сите останати анимирани и не анимирани серии што сум ги гледал
Следно се мислам да го гледам Fullmetal alchemist.
Па да моментално само 6-7 имам гледано но ова ми е најдобро од досега гледаните. Кога ќе завршат Наруто и OP ќе дадам коментар и за нив, али од веќе завршените Code Geass дефинитивно.Izgleda si gledal malku anime.