ANIME (Генерална дискусија)

2

~2A

Гостин
zelba za mok, toa go menuva covekot, kako kira, od obicen decko so ideali za sovrseno opstestvo, do psihoticen serijski ubiec. se poradi mokta sto ja poseduval. nema opravduvanje za nego. mene losiot del vo serijata mi bese ubistvoto na L, posto oni dvajca ja pravea serijata tenzicna i nekako na kraj, da, ne ti e ni merak poveke. za najbolji lik od serijata, mora da kazam L, mada i shinobite se slatki ;)
Се согласувам дека после вториот дел беше малце "досадна",но ако се завршеше како што очекувавме,па немаше да ја фалиме олку по форуми.
Совршено општество... хм... не би рекол,тој само правеше само да има мир во општеството,а за совршено... малку подоцна..
Мене во серијата омилени ликови ми се: Л,Лајто и Намикава (штета овој последниов,некако не беше доволно бистар или не беше доволно разработен ликот како што беше неговиот надворешен изглед :) )

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
L all the way.
A што мислите за крајот? На интернет вака шо читам, поголемиот број се незадоволни... а за мене беше совршен и заврши баш како што требаше.

2

~2A

Гостин
L all the way.
A што мислите за крајот? На интернет вака шо читам, поголемиот број се незадоволни... а за мене беше совршен и заврши баш како што требаше.
Не,проблемот е што првата половина беше ФЕНОМЕНАЛНА и знаеш со смртта на Л,разочара многу фанови ширум светот.Втората половина исто така беше добра,со доста збрки пресврти,кој би рекол дека Мело ќе пцојса? :icon_lol:
Јас повеќе сакав тој да го замени Л,затоа што на малце подруг начин ги решаваше работите.
Овој Н. детенце мало само ја доврши работата на Л т.е. го додаде последното делче,а и рака на срце Лајто почна да прави грешки,јбг идеше крајот не може да победи лошиот. :rolleyes:

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Според мене Л не требаше така да умре. Мислам дека поинтересно ќе беше ако имаше битка меѓу нив двајцата и Лајт на крајот да му го направеше оној eye contact и да му кажеше I'm Kira (иако овој си знаеше) ... Ама нели....
Near ми беше буквално мала верзија на Л - идентични. Така да цело време и го гледав како Л, и не се ни сомневав дека ќе погреши.
Лајт е совршено осмислен карактер, неговата желба за содавање на една утопија уште од старт беше осудена на пропаст. Лајт е пример колку е тенка линијата меѓу генијалноста и лудилото.
Крајот баш таков и требаше да биде. И не го мислам ова бидејќи Лајт нели цело време е негативец и заслужува да изгуби, туку едноставно не ми се допадна идејата за свет во кој ќе нема зло. Тоа се коси со правилата на универзумот, не може рамнотежата да биде нарушена туку-така. За секое добро има и зло, затоа имаме ден и ноќ, црно и бело, светлина и темнина...

Член од
31 јули 2012
Мислења
59
Поени од реакции
18
Едно прашање, во кој редослед да ги гледам Хелсинг?

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Немам гледано многу анимиња, но мислам нема појако од Death Note :)
Од голема тројка One Piece и Naruto ги имам изгледано и прочитано мангата, а Bleach гледав 2-30 епизоди и не ми се допага.
One Piece уфф дефинитивно ми е број 1 после Death Note. На почетокот не ми се допагаше многу некако детинестно ми беа нацртнати ликовите но со текот на времето се навикнав. Најбољи арк до сега Impel Down/Marineford. Има уште многу до крајот на серијалот, години се во прашање :icon_mrgr: но мислам дека Coby и Luffy се Garp и Roger во оваа ера. Доста badass ликови има како Shanks, Mihawk, Law, Rayleigh, Zoro (no.1) итн...
Sanji еден од поомилените ликови ми е али ептен глупа страна му е тоа што никогаш не би удрил ''лејди'', една е*eна Kalifa ќе го убиеше :tapp:. После тајм скипов уште појако ми е анимево доста добро е анимирано и ликовите се епик.
Дефинитивно најепик момент до сега http://www.youtube.com/watch?v=ejqP5LyxGCU :pos::pos:

i got on...
( •_+)
( •_+)>⌐■-■
(⌐■_■)
the wrong ship
Едвај чекам да ги видам сите во акција, и што мислите ќе им се придружи Jimbei понатака?? :)

2

~2A

Гостин

Пеер рипнав 6-7 епизоди и ко глеам епизодиве ептен јаки. На истово место има уште двајца бадас едниот дури повеќе bounty од Luffy... Kid :icon_mrgr: и овој другиов не ми текнува баш како се викаше.... ама и тој со сферата јако ми излеа... Кума ги пречека и сеа ја стартувам епизодата! :cool:

2

~2A

Гостин
Whitebeard, Yasopp i Garp :icon_mrgr:
Маааа глеај треба денот,првата буква од името и од месецот.. :P полека не бирај ти ко шо сакаш иначе доколку јас би бирал би било...

Luffy,Lucci и Enel...

А доколку би правел НАЈЈАК тогаш..
Whitebeard,Lucci и Garp.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Маааа глеај треба денот,првата буква од името и од месецот.. :P полека не бирај ти ко шо сакаш иначе доколку јас би бирал би било...

Luffy,Lucci и Enel...

А доколку би правел НАЈЈАК тогаш..
Whitebeard,Lucci и Garp.
yasopp> lucci :P

inace ako e taka
Ace, Miss Doublefinger i Jozu :D

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
http://www.facebook.com/events/132267590261009/?notif_t=plan_user_joined

После едногодишна пауза Јапанорама е повторно со вас со премиерата на филмот "Berserk: The egg of the supreme ruler".

"Berserk: The egg of the supreme ruler" е првиот дел од новата адаптација на стрипот Berserk од Кентаро Миура кој е еден од најпознатите и најпродаваните јапонски стрипови во светски рамки.

Сместена во Мидланд, која потсетува на Европа од средниот век, Berserk е приказна за Гац, воен платеник кој еден ден ќе се сретне со Грифит, заповедник на Четата на соколот, најдобрата платеничка група,
нудејќи му место во неговата чета. Моментот кога Гац се приклучува на четата го означува почетокот на една приказна исполнета со незаборавни ликови, епски борби, old school насилство, политички интриги и работи кои се надвор од нашите сфаќања.

Ве очекуваме, во сабота на 08.12.2012 г. во просториите на факултетот за информатички науки и компјутерко инженерство (ФИНКИ), место на чекање - ходникот на Технолошки - металуршки факултет.

Поканети се сите љубители на јапонската поп култура.

ПС: Влезот е бесплатен.

Kajgana Shop

На врв Bottom