ANIME (Генерална дискусија)

Член од
6 јуни 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
One Piece-Не е завршено ама имаш 500+ епизоди да гледаш и би рекол дека е подобро(барем според мене) од Наруто.
Се поинтересно станува единствено што кога ќе завршиш нема да знаеш што да правиш со животот :pos:.
Можеби подобро е да почекаш да заврши ама според мене уште барем 2-3 години сигурно нема да заврши.
poubavo ke pocekam eve bleach sum do 200 ta epizoda i sega vidov deka ne bilo dovrsheno :S i ne mi e keif da gledam :S :)

Член од
6 април 2012
Мислења
84
Поени од реакции
32
Дајте нешто ко Наруто да се тепа време оти ова на секоја недела не се чека...

2

~2A

Гостин
Death Note е поим за Anime !!!
Гледам Наруто,да догледам ќе ја гледам оваа аниме серија,има некаде онлајн да се гледа?
И дај малце раскажи ми од Death Note,ако не ти е мака.. :icon_mrgr:

П.с. ме заинтересира оваа серија поради гледаноста таа е на прво место,а на втор место Наруто...

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.713
Поени од реакции
21.246
Гледам Наруто,да догледам ќе ја гледам оваа аниме серија,има некаде онлајн да се гледа?
И дај малце раскажи ми од Death Note,ако не ти е мака.. :icon_mrgr:

П.с. ме заинтересира оваа серија поради гледаноста таа е на прво место,а на втор место Наруто...
Naruto ти е серија за деца .... Death Note e веќе нешто друго ... не би сакал да ти откривам спојлери но серијата и онака нема 12348912312 епизоди за гледање .. кратка и слатка :)

2

~2A

Гостин
Naruto ти е серија за деца .... Death Note e веќе нешто друго ... не би сакал да ти откривам спојлери но серијата и онака нема 12348912312 епизоди за гледање .. кратка и слатка :)
За Наруто не би се сложил... Интересна е има подлабока приказна за разлика од Драгонбол и сл. аниме серии...
Наруто е на второ место според гледаноста и не би рекол само деца дека ја гледаат,а и на форумов пишуваат на темата и повозрасни,така да не би рекол...

П.с. да не имаш некоја страница за ова Death Note за гледање онлајн?

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.713
Поени од реакции
21.246
Naruto е серија за деца ... trust me :) .. а тука некаде е и Bleach ( само првите 25 епизоди се во ред после преминува во турска серија )

Last Exile, Claymore , Neon Genesis Evangelion , Ninjas Scroll , Hellsing , Trinity Blood , Gundam Seed , Samurai Champloo, Wolfs Rain , FMA , Ergo Proxy, Cowboy Bebop , Samurai 7, Berserk, Basilisk, Ghost in the Shell , Devil May Cry , Karas , Tokyo Magnitude 8.0, филмчиња од типот на Spirited Away , Princess Mononoke , Grave of the Fireflies , Nausicaa of the valley of the wind, Pony on the cliff by the sea , My neighbor Totoro, Kakurenbo, Vampire hunter D ... и така натака .

Ова изгледај го па ќе правиме муабет дали е Naruto плитко или длабоко, и дали не е за деца !!!

http://www.animefreak.tv/watch/death-note-english-dubbed-online-free

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Какаши немој да ги гледаш сериите на англиско аудио односно дуббед .. оргиналот е секогаш подобар односно гледај си ги на Јапонски со англиски превод . .

Инаку гигс ме интерсира Ghost in the Shell / Vampire hunter D ама не сум фан на mecha серии . . а ова филмчево ловец на вампири ќе го изгледам сигурно ,ОВА-та треба да ја гледам или ?

И да од тие што ги спомна погоре изгледани ми се Hellsing(ама Ultimate не првите серии) Samurai Champloo(строго го препорачувам серијалов за сите самурај фанови :D) FMA Brootherhood (една од најдобрите серии во 2010 год) Cowboy Bebop (моментално сум при крајот ,олдскул серија ама мн добра) ,Devil May Cry (иако игрите се екстра не ми се допадна серијата . . ) Карас ( како шо спомнав не ми се гледа баш mecha . . ) Claymore ( супер серијалче многу акција ,крв лиска :D ама крајот е срање како и секоја анимирана серија којашто не е завршена според мангата )

Јас ги препорачувам:

Steins Gate / Darker Than Black / HighSchool of dead / Fate Zero (после тоа Fate/stay night) / Hajime no Ippo

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.713
Поени од реакции
21.246
Какаши немој да ги гледаш сериите на англиско аудио односно дуббед .. оргиналот е секогаш подобар односно гледај си ги на Јапонски со англиски превод . .

Инаку гигс ме интерсира Ghost in the Shell / Vampire hunter D ама не сум фан на mecha серии . . а ова филмчево ловец на вампири ќе го изгледам сигурно ,ОВА-та треба да ја гледам или ?

И да од тие што ги спомна погоре изгледани ми се Hellsing(ама Ultimate не првите серии) Samurai Champloo(строго го препорачувам серијалов за сите самурај фанови :D) FMA Brootherhood (една од најдобрите серии во 2010 год) Cowboy Bebop (моментално сум при крајот ,олдскул серија ама мн добра) ,Devil May Cry (иако игрите се екстра не ми се допадна серијата . . ) Карас ( како шо спомнав не ми се гледа баш mecha . . ) Claymore ( супер серијалче многу акција ,крв лиска :D ама крајот е срање како и секоја анимирана серија којашто не е завршена според мангата )

Јас ги препорачувам:

Steins Gate / Darker Than Black / HighSchool of dead / Fate Zero (после тоа Fate/stay night) / Hajime no Ippo
Ghost in the shell е серијал составен од два дела , Stand Alone Complex и S.A.C 2nd GIG .. и се базира на киборзи а не на mecha !!! Gundam Seed ти е класика Mecha !!!!
Hellsing да ги гледаш оргиналот , FMA да ги гледаш оргиналот а не brotherhood зашто се тешко с...ње .

Серијаливе што ги набројав пред се Wolf's Rain e MUST SEE, приказната е неверојатна-предобра-генијална, анимацијата е супер а музиката како и приказната врв ... а од филмовиве се што набројав е исто така MUST SEE !!!

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
@Ryan Giggs
Пффф, Hellsing и FMA првите серии подобри од Hellsing: Ultimate и FMA - Brotherhood, далеку од вистината, затоа што и двете серии патат од оригинално сценарио за аниме. Овоа поготово важи за Hellsing каде приказната скоро целата е напишана специјално за анимето, додека Ultimate ја следи мангата и е многу повозбудливо во овие 7-8 епизоди што се испаднати до сега отколку целиот прв Hellsing.

Истото е и со FMA, првата серија е одприлика 50/50 првата половина е според мангата, втората отидоа во неповрат со оригинална приказна, и тоа намерно го направија затоа што популарноста само растеше, па идејата беше да се заврши првата серија што побргу отколку да се пуни со филери, кои во овој тип на приказна се практично невозможни за вклопување и само ќе го нарушат рејтингот. Затоа ја завршија првата серија така, а за FMA Brotherhood чекаа мангата да заврши и со тоа направија аниме без филери со добар pacing и приказна која завршува многу подобро од првиот серијал.

А за Wolfs Rain да е must see е дискутабилно, ствар на вкусови, мене не ми остови некој специјален впечаток, добро почна со добри ликови ама нешто фалеше, ја неам читано мангата па неможам да споредувам.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Ghost in the shell е серијал составен од два дела , Stand Alone Complex и S.A.C 2nd GIG .. и се базира на киборзи а не на mecha !!! Gundam Seed ти е класика Mecha !!!!
Hellsing да ги гледаш оргиналот , FMA да ги гледаш оргиналот а не brotherhood зашто се тешко с...ње .

Серијаливе што ги набројав пред се Wolf's Rain e MUST SEE, приказната е неверојатна-предобра-генијална, анимацијата е супер а музиката како и приказната врв ... а од филмовиве се што набројав е исто така MUST SEE !!!
Киборзии ??? мм (y) ќе го пробам !

Wolfs rain претпоставувам дека има тажен крај скоро читав една манга којашто се работи нешто за вуци :D и крајот беше некако ептен тажен . . . не рипам на заклучок дека и волфс раин има тажен крај ама не ми бендисува тоа . .

Vampire hunter D можно е да го изгледам уште вечерва :D

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
2

~2A

Гостин
Можеш да ги гледаш и филмовите Death Note:
Death Note
Death Note: The Last Name
Death Note: L, Change the World

Првите два (со истата приказна од манга серијата) се многу подобри од третиот, но сите се интересни. Лесно се наоѓаат на Интернет.
Да завршам со Наруто, ќе ја глеам серијата Death Note, ако ми се бендиса ептен ќе ги гледам и филмовите .;)

Kajgana Shop

На врв Bottom