ANIME (Генерална дискусија)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.839
Поени од реакции
10.275
Од денес почнав Death Note да го гледам...изгледав 2 епизоди и навистина ми се допадна. Различно од сето она што досега го имам гледано (а нема многу...Дигимон, Драгонбол и оние останатите што одеа на А1 едно време, и Наруто сите епизоди до сега). Со оглед на тоа што нема многу епизоди досега ќе ги изгледам доста брзо а тоа не ми е по мерак...обично гледам 10ина епизоди по ред. Ех да немав лимит на нетов, само аниме ќе симнував :).

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
ako sakas nesto epten razlicno posle death note, simni go elfen lied, 13 ep plus 1OVA.
Epten me iznenadi animevo, a mangata bila uste pojaka.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Од денес почнав Death Note да го гледам...изгледав 2 епизоди и навистина ми се допадна. Различно од сето она што досега го имам гледано (а нема многу...Дигимон, Драгонбол и оние останатите што одеа на А1 едно време, и Наруто сите епизоди до сега). Со оглед на тоа што нема многу епизоди досега ќе ги изгледам доста брзо а тоа не ми е по мерак...обично гледам 10ина епизоди по ред. Ех да немав лимит на нетов, само аниме ќе симнував :).
Можеш да гледаш Full Metal Alchemis ,Fate/Stay Night , Eureka 7, Ghost in the Shell Stand Alone Comlpex (season1, season2), Claymore, или ако сакаш нешто со ептен многу епизоди вака да се внесеш имап Bleach, и One Piece.

Мене ме интересира дали некој ги гледал Mobile Suit Gundam серијаливе ги симнав сите ама уште не сум ги гледал па ме интересира дали се добри?

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
Угх.
Нема Наруто денеска.
Ако може да репнат некој филер сега. :nesvest:
Ќе си се дружам со мангата. :pipi:Тие, па, секогаш доцнат. Гррр, треба утре да видам.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Си ја симнал Mobile Suit Gundam од 1979 или сите gundam серии општо?
Ги најдов на една страна овие:
# Mobile Fighter G Gundam
# Mobile Suit Gundam 00
# Mobile Suit Gundam 00 Second Season
# Mobile Suit Gundam SEED
# Mobile Suit Gundam SEED Destiny
# Mobile Suit Gundam Wing
# Mobile Suit Gundam Wing: Endless Waltz

Не знам дали се сите ама ги симнав. Немам гледани ни една од нив.

H

HCL

Гостин
Ги најдов на една страна овие:
# Mobile Fighter G Gundam
# Mobile Suit Gundam 00
# Mobile Suit Gundam 00 Second Season
# Mobile Suit Gundam SEED
# Mobile Suit Gundam SEED Destiny
# Mobile Suit Gundam Wing
# Mobile Suit Gundam Wing: Endless Waltz

Не знам дали се сите ама ги симнав. Немам гледани ни една од нив.
Вики вели дека овие се сите:

Mobile Suit Gundam
Mobile Suit Zeta Gundam
Mobile Suit Gundam ZZ
Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack
Mobile Suit Gundam 0080: War in the Pocket
Super Deformed Gundam
Mobile Suit Gundam F91
Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory
Mobile Suit Victory Gundam
Mobile Fighter G Gundam
Mobile Suit Gundam Wing
Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team
After War Gundam X
New Mobile Report Gundam Wing: Endless Waltz
Turn A Gundam
Gundam the Ride: A Baoa Qu
Gundam Neo Experience 0087: Green Divers
Gundam Evolve
Mobile Suit Gundam SEED
Superior Defender Gundam Force
Mobile Suit Gundam MS IGLOO
Mobile Suit Gundam SEED Destiny
Mobile Suit Gundam SEED C.E. 73: Stargazer
Mobile Suit Gundam 00
Mobile Suit Gundam MS IGLOO 2
Mobile Suit Gundam Unicorn
Mobile Suit Gundam 00 Movie
Mobile Suit Gundam SEED: The Movie

Јас ги имам гледано Mobile Suit Gundam Wing (заедно со долгометражниот), After War Gundam X (не цел), Gundam Evolve (првите 5 епизоди) и Mobile Suit Gundam SEED.

Mobile Suit Gundam Wing - Добри се, со стариот sfx, причата е ок, заедно со долгометражниот се комплетирани.

After War Gundam X - Не ми се свиѓаат многу, монотони се и линеарни, но и овие го имаат стариот sfx така да добиваат бодови. За причата целосно незнам дека на пола серија сум.

Gundam Evolve - Не ги гледај, 3D анимација, кратки клипови од по неколку минути.

Mobile Suit Gundam SEED - Многу ги фалат, дури некои тврдат дека е и најдобра гандам серија. Според мене, дааалеку од најдобра. Бојата и цртежот се добри (иако ја преферирам старата техника), не го имаат стариот sfx, причата е ок, но главното нешто што ја усра серијава според мене е плачењето. Нема една ебена епизода а некој да не плаче и да се жали. Жими се, ќе седнам еден ден и ќе ги исечам сите сцени со плачење од серијава и ќе ги спојам заедно, се кладам ќе направам еден добар 40-60min долг филм.

Mobile Suit Gundam SEED Destiny - Не го имам гледано, но го имам разгледано. Продолжение од SEED, некои од карактерите се исти но има и нови. Причата ко што разбрав е буквално иста ко првата серија, така да ако ти се свиѓа првата претпоставувам и вторава ќе ти се свиѓа. Цртежот е катастрофа, мрзам таква техника. Според тоа што видов, не вреди да се гледа освен ако си хард кор гандам фан или едноставно ако сакаш секое аниме да го гледаш.

За Gundam 00 незнам што да ти кажам, го имам ама уште не ми е гледан. Иксрено не ми се свиѓаат новите гандам серии, но сепак прашање е за вкус.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Шо е разликата помеѓу Naruto и Naruto Shippuuden? Shippuuden е нешо продолженио од Наруто? Бидејќи гледам уште 20епизоди остануват до крајот на Naruto(до 200епизода сум) и си викам ај да прашам... :)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Шо е разликата помеѓу Naruto и Naruto Shippuuden? Shippuuden е нешо продолженио од Наруто? Бидејќи гледам уште 20епизоди остануват до крајот на Naruto(до 200епизода сум) и си викам ај да прашам... :)
Реално нема разлика. Наруто Шипуден ти е како втор том од приказната и се случува 2 и половина години после Наруто. Глумците се малку повозрасно нацртани.

Вики вели дека овие се сите:

Mobile Suit Gundam
Mobile Suit Zeta Gundam
Mobile Suit Gundam ZZ
Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack
Mobile Suit Gundam 0080: War in the Pocket
Super Deformed Gundam
Mobile Suit Gundam F91
Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory
Mobile Suit Victory Gundam
Mobile Fighter G Gundam
Mobile Suit Gundam Wing
Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team
After War Gundam X
New Mobile Report Gundam Wing: Endless Waltz
Turn A Gundam
Gundam the Ride: A Baoa Qu
Gundam Neo Experience 0087: Green Divers
Gundam Evolve
Mobile Suit Gundam SEED
Superior Defender Gundam Force
Mobile Suit Gundam MS IGLOO
Mobile Suit Gundam SEED Destiny
Mobile Suit Gundam SEED C.E. 73: Stargazer
Mobile Suit Gundam 00
Mobile Suit Gundam MS IGLOO 2
Mobile Suit Gundam Unicorn
Mobile Suit Gundam 00 Movie
Mobile Suit Gundam SEED: The Movie

Јас ги имам гледано Mobile Suit Gundam Wing (заедно со долгометражниот), After War Gundam X (не цел), Gundam Evolve (првите 5 епизоди) и Mobile Suit Gundam SEED.

Mobile Suit Gundam Wing - Добри се, со стариот sfx, причата е ок, заедно со долгометражниот се комплетирани.

After War Gundam X - Не ми се свиѓаат многу, монотони се и линеарни, но и овие го имаат стариот sfx така да добиваат бодови. За причата целосно незнам дека на пола серија сум.

Gundam Evolve - Не ги гледај, 3D анимација, кратки клипови од по неколку минути.

Mobile Suit Gundam SEED - Многу ги фалат, дури некои тврдат дека е и најдобра гандам серија. Според мене, дааалеку од најдобра. Бојата и цртежот се добри (иако ја преферирам старата техника), не го имаат стариот sfx, причата е ок, но главното нешто што ја усра серијава според мене е плачењето. Нема една ебена епизода а некој да не плаче и да се жали. Жими се, ќе седнам еден ден и ќе ги исечам сите сцени со плачење од серијава и ќе ги спојам заедно, се кладам ќе направам еден добар 40-60min долг филм.

Mobile Suit Gundam SEED Destiny - Не го имам гледано, но го имам разгледано. Продолжение од SEED, некои од карактерите се исти но има и нови. Причата ко што разбрав е буквално иста ко првата серија, така да ако ти се свиѓа првата претпоставувам и вторава ќе ти се свиѓа. Цртежот е катастрофа, мрзам таква техника. Според тоа што видов, не вреди да се гледа освен ако си хард кор гандам фан или едноставно ако сакаш секое аниме да го гледаш.

За Gundam 00 незнам што да ти кажам, го имам ама уште не ми е гледан. Иксрено не ми се свиѓаат новите гандам серии, но сепак прашање е за вкус.
Ете која нација нема поасална работа у животот па прави gundam серијали. Се забораиле. Ќе почнам јас по азбучен ред да ги гледам тие што ги симнав па после ќе ги барам другите.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Mozes slobodno da gi skoknes tie 20 epizodi, realno gledano prikaznata vo shipuuden prodolzuva od koga si otide sasuke, poslednite 90-100 ep od naruto se basicly filer i nema nisto od toa vo mangata, shipuuden vo sporedba gledano ima znacitelno pomalku fileri.

PS
ako imas volja procitaj ja mangata, WAAAY pojako mi bese, nema cekanje fileri i prikaznata e stasana odprilika 30-40 ep posle poslenata epizoda shipuuden, te dejstvieto e sega od okolu chapter 370, a ispadnati se 460 chapters ^ ^

H

HCL

Гостин
Ете која нација нема поасална работа у животот па прави gundam серијали. Се забораиле. Ќе почнам јас по азбучен ред да ги гледам тие што ги симнав па после ќе ги барам другите.
Тие уште малце и вистински гандами ќе почнат да прават. :) За другите серијали може да се вклучи коалција, да се симнат сите, бидејќи старите за мене се класика.

ako imas volja procitaj ja mangata, WAAAY pojako mi bese, nema cekanje fileri i prikaznata e stasana odprilika 30-40 ep posle poslenata epizoda shipuuden, te dejstvieto e sega od okolu chapter 370, a ispadnati se 460 chapters ^ ^
Ретко се случува да има аниме базирано од манга исто толку добро колку мангата, а уште поретко анимето да е подобро. Едино што ме кочи кај мангите е што мрзам да ги читам на компјутер а да ги купувам се ебано прескапи за наши стандарди. Се сеќавам еднаш икона ги донесоа сите 16 волумиња од Dragon Ball. Е сеа секое чинеше 500 денари, така да ќе те фати 8000 денари само за обичната Dragon Ball, а 8000 денари е одприлика скоро колку просечна плата на Македонец. Мада добро, на Amazon пример ги имаш сите за 83 долари моментално, кои што заедно со шипмент би фатиле околу 100-120 долари што е каде каде поефтино од 8000 денари но и даље скапо за наш стандард.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Јас напраив така како што ти предложија погоре, откога Саске (или као се вика) избега ми стана многу тапа и досадно, па се префрлив на Шипуден и не згрешив, исто беше како ништо да не сум изгубил а Шипуден е одличен, така да, гледај Шипуден! :)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
^^
ОК, значит шо да ги гледам овие последни 20епизоди ко не било за Sasuke (така би требало да се пишит :)). Инаку Shipuuden,викате вредит да се гледат... Не сум некој "фан" на ANIME т.е. само Naruto досега сум го гледал па ај ќе видиме...

А да и некој торент од сите епизоди на Shipuuden, со англиско аудио, ќе може? :) Или некоја страна за online да ги гледам...

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
^^
ОК, значит шо да ги гледам овие последни 20епизоди ко не било за Sasuke (така би требало да се пишит :)). Инаку Shipuuden,викате вредит да се гледат... Не сум некој "фан" на ANIME т.е. само Naruto досега сум го гледал па ај ќе видиме...

А да и некој торент од сите епизоди на Shipuuden, со англиско аудио, ќе може? :) Или некоја страна за online да ги гледам...
animeready.com за online. Пиши на гугл за торенти ќе ти излезат милион. Најдобри торенти вадат на taka funsubs.

Kajgana Shop

На врв Bottom