Вики вели дека овие се сите:
Mobile Suit Gundam
Mobile Suit Zeta Gundam
Mobile Suit Gundam ZZ
Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack
Mobile Suit Gundam 0080: War in the Pocket
Super Deformed Gundam
Mobile Suit Gundam F91
Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory
Mobile Suit Victory Gundam
Mobile Fighter G Gundam
Mobile Suit Gundam Wing
Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team
After War Gundam X
New Mobile Report Gundam Wing: Endless Waltz
Turn A Gundam
Gundam the Ride: A Baoa Qu
Gundam Neo Experience 0087: Green Divers
Gundam Evolve
Mobile Suit Gundam SEED
Superior Defender Gundam Force
Mobile Suit Gundam MS IGLOO
Mobile Suit Gundam SEED Destiny
Mobile Suit Gundam SEED C.E. 73: Stargazer
Mobile Suit Gundam 00
Mobile Suit Gundam MS IGLOO 2
Mobile Suit Gundam Unicorn
Mobile Suit Gundam 00 Movie
Mobile Suit Gundam SEED: The Movie
Јас ги имам гледано Mobile Suit Gundam Wing (заедно со долгометражниот), After War Gundam X (не цел), Gundam Evolve (првите 5 епизоди) и Mobile Suit Gundam SEED.
Mobile Suit Gundam Wing - Добри се, со стариот sfx, причата е ок, заедно со долгометражниот се комплетирани.
After War Gundam X - Не ми се свиѓаат многу, монотони се и линеарни, но и овие го имаат стариот sfx така да добиваат бодови. За причата целосно незнам дека на пола серија сум.
Gundam Evolve - Не ги гледај, 3D анимација, кратки клипови од по неколку минути.
Mobile Suit Gundam SEED - Многу ги фалат, дури некои тврдат дека е и најдобра гандам серија. Според мене, дааалеку од најдобра. Бојата и цртежот се добри (иако ја преферирам старата техника), не го имаат стариот sfx, причата е ок, но главното нешто што ја усра серијава според мене е плачењето. Нема една ебена епизода а некој да не плаче и да се жали. Жими се, ќе седнам еден ден и ќе ги исечам сите сцени со плачење од серијава и ќе ги спојам заедно, се кладам ќе направам еден добар 40-60min долг филм.
Mobile Suit Gundam SEED Destiny - Не го имам гледано, но го имам разгледано. Продолжение од SEED, некои од карактерите се исти но има и нови. Причата ко што разбрав е буквално иста ко првата серија, така да ако ти се свиѓа првата претпоставувам и вторава ќе ти се свиѓа. Цртежот е катастрофа, мрзам таква техника. Според тоа што видов, не вреди да се гледа освен ако си хард кор гандам фан или едноставно ако сакаш секое аниме да го гледаш.
За Gundam 00 незнам што да ти кажам, го имам ама уште не ми е гледан. Иксрено не ми се свиѓаат новите гандам серии, но сепак прашање е за вкус.