Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Mи ја дават и инсталираната ама џабе ја штиклирам неа кога пак ми ја дават оваа од LG пошо не можам да ја одштиклирам. 4.0 андриод имам, и имам македонска подршка на дифолтнава ама погоре објаснив кој ми е проблемот на таа тастатура.
Kога ќе имаш вклучена тастатура за пишување горе лево во нотификациониот бар треба да се појави икона со тастатура и опција Choose input method и од таму ќе можеш да избереш која тастатура сакаш да ја користиш.

jdg6oHCZBK8hi.png

Mи ја дават и инсталираната ама џабе ја штиклирам неа кога пак ми ја дават оваа од LG пошо не можам да ја одштиклирам. 4.0 андриод имам, и имам македонска подршка на дифолтнава ама погоре објаснив кој ми е проблемот на таа тастатура.
Кога сакаш да пишуваш со македонската кликни на местото каде се пишува и задржи со прстот, потоа избери Input metod и потоа избери си ја македонската тастатура, ќе мораш да менуваш наизменично што кога ти треба.

Ај некој што се разбира повеќе од телефониве нека ми кажи што можи да е проблемов. Значи вака батеријата многу брзо ми се празни 8-9 часа ама имам заприметено дека ко ке го ставам да се полни се полни 40мин до 1час и кажува дека е 100% полн. Дали можи до полнењето да е проблемот или до батеријата е ? Иначе телефонот е Самсунг Галакси С2.

Исти проблем имам и јас али обично андроид телефониве толку држат батерија ден до ден ипол ако го користис нон стоп помлаце и од 10 саата.

Ај некој нека каже дали со некоја апликација за штедење на батерија ке држи батерија поише или нема врска :) доколку има таква апликација која е :)

Исти проблем имам и јас али обично андроид телефониве толку држат батерија ден до ден ипол ако го користис нон стоп помлаце и од 10 саата.

Ај некој нека каже дали со некоја апликација за штедење на батерија ке држи батерија поише или нема врска :) доколку има таква апликација која е :)
Има апликации, само колку ќе ти завршат работа незнам

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.easy.battery.saver&hl=en

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.gpo.greenpower&hl=en

Исто така јас практикувам Use only 2G Networks ( тоа заштедува батерија )

Имам HTC ONE X рутнат, му ставив Clean Rom барем така мислам(прашањето ми е како да дознаав дали сум го ставил) бидејќи Clean Rom е скоро исти како ромот со кој што доаѓа телефонот,а не можам да приметам разлика по ништо. Како да дознаав дали сум ставил Clean Rom и како да го customise по моја желба. Пишувајте на јазик за прости,дека сеуште сум нов на целава андроид сцена :D

Имам HTC ONE X рутнат, му ставив Clean Rom барем така мислам(прашањето ми е како да дознаав дали сум го ставил) бидејќи Clean Rom е скоро исти како ромот со кој што доаѓа телефонот,а не можам да приметам разлика по ништо. Како да дознаав дали сум ставил Clean Rom и како да го customise по моја желба. Пишувајте на јазик за прости,дека сеуште сум нов на целава андроид сцена :D
Settings - About. Ќе ти пишува верзија на ром. Кај мене, сток андроид.

Screenshot_2012-12-26-11-53-36.png

Инсталирав скајп на Алкател 985 кој по дефолт има Android OS, v2.3.6 и сега имам проблем, не можам никако да се најавам на скајп :( а другите апликации си работат најнормално (фејсбук на пример).
Ако може некој совет како да го решам проблемот, пробав со деинсталирање на програмката и повторно инсталирање но не ми успеа :(

Vodafone smart II e телефонот, некоја опција да преземените содржини од нет да ги зачувува на мемориска а не во телефон?

Sent from my LT22i

имам desire c со ICS android. пред 2 дена направив некој систем апгрејд, не видов ни за што, автоматски ми беше наместено и сега не ми работи плеј стор. можам да отворам, кликам на апликација да се инсталира и ништо не се случува, само вика инсталинг. ако го исклучам и повторно одам на апликацијата во плеј стор ми вика дека е инсталирана ама на телефон нигде ја нема.
ако ја снимам на картичка и ја инсталирам од таму, се оди без проблем
да не имал и некој друг сличен ваков проблем или да знае како да се реши?

имам desire c со ICS android. пред 2 дена направив некој систем апгрејд, не видов ни за што, автоматски ми беше наместено и сега не ми работи плеј стор. можам да отворам, кликам на апликација да се инсталира и ништо не се случува, само вика инсталинг. ако го исклучам и повторно одам на апликацијата во плеј стор ми вика дека е инсталирана ама на телефон нигде ја нема.
ако ја снимам на картичка и ја инсталирам од таму, се оди без проблем
да не имал и некој друг сличен ваков проблем или да знае како да се реши?
Исчисти го кешот на плеј стор.

кој би рекол дека толку банална е работата :)
фала многу (y)
Тоа е основно правило кај андроид апликациите. Зафркава? Чистиш кеш. Исто како кај компјутерите, зафркава? Го рестартираш. :pos:

Може некој да ми пушти туторијал за инсталирање на twrp recovery на Htc One X (international дека најдов 10000 за AT&T верзијата) или како да инсталирам custom rom со помош на clockwork recovery ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom