Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
bacive Другар имаш проблем со сензорот што е за затемнување на екранот кога збориш. Претпоставувам дека го имаш отварано телефонот или некој друг ти го има отворено и од тогаш почнал да ти прави проблем. Отвори го телефонот и види дали е добро наместен.

Треба ли телефонот да е рутиран за да се апдејтира фирмверот ?
Значи проверувам во About Phone дали има системски апдејти вика има, го симинја, почиња да апдејтира и при првиот рестарт се појавува она човечено со извичник во бел триаголник и спие. Неколку пати пробав никако да го апдејтира....иначе се работи за Vodaphone Smart 2 фирмверот е 2.3.7 а апдејтот е 2.3.7-Uodate2

Треба ли телефонот да е рутиран за да се апдејтира фирмверот ?
Значи проверувам во About Phone дали има системски апдејти вика има, го симинја, почиња да апдејтира и при првиот рестарт се појавува она човечено со извичник во бел триаголник и спие. Неколку пати пробав никако да го апдејтира....иначе се работи за Vodaphone Smart 2 фирмверот е 2.3.7 а апдејтот е 2.3.7-Uodate2

Не би требало да е рутиран телефонот, тие се системски апдејти. Незнам зошто не ти апдејтува, ама сигурно не бара рут

Дечки да не знаете како да се одблокира телефонот,направив шаблон за отклучување и едно другарче пробал да го пробие и ми го блокираше телефонов,бара Google акаунт внесов нејќе!Да не знаете некоја фора за отклучување,станува збор за ZTE Blade III Pro...Фала однапред

Дечки да не знаете како да се одблокира телефонот,направив шаблон за отклучување и едно другарче пробал да го пробие и ми го блокираше телефонов,бара Google акаунт внесов нејќе!Да не знаете некоја фора за отклучување,станува збор за ZTE Blade III Pro...Фала однапред

Треба да внесеш мејл со кој ти е регистриран телефонот, т.е. на гугл плејот. Ако не ќе треба да го преинсталираш.

некој ако може да им помогне ке му бидам благодарен

Значи кога ја вклучам RunKeeper апликацијата и почнам да одам/трчам едноставно ништо не се менува само времетраењето а ни Км ни калорис ништо
а и кога стиснам на мапата одма што стои од лево ништо нема само се отвори ама коцки нема локација незнам зошто е така
а кога пробам на SportyPal цело време бара ГПС и никако да најде

А и да на отворено место сум

некој ако може да им помогне ке му бидам благодарен

Значи кога ја вклучам RunKeeper апликацијата и почнам да одам/трчам едноставно ништо не се менува само времетраењето а ни Км ни калорис ништо
а и кога стиснам на мапата одма што стои од лево ништо нема само се отвори ама коцки нема локација незнам зошто е така
а кога пробам на SportyPal цело време бара ГПС и никако да најде

А и да на отворено место сум
Пуштено ти е ГПС??? Според ова изгледа дека не ти е пуштен гпс-от.
Оди на сетингс - Location services - активирај го гпс сателит.

ок е пробав сега пак и биваше
него сега да ве прашам нешто друго, која е подобра SportyPal или RunKeeper пошто на идвете покажува различни информации за тоа колку е изминато и потрошено калории?

Најверојатно користат различни формули и затоа добиваш различни резултати. Исто може да се случи грешка при пресметување на брзината со која си трчал и тоа може да им влијае. Не сум користел ниту една од овие две, ама Endomondo добро си ја вршеше работата.

Ран киперов на исти дистанци ми дава различни изминати километри, сте приметиле вие?

Најверојатно користат различни формули и затоа добиваш различни резултати. Исто може да се случи грешка при пресметување на брзината со која си трчал и тоа може да им влијае. Не сум користел ниту една од овие две, ама Endomondo добро си ја вршеше работата.

имам Sony Ericsson Xperia X8 и не ја прима апликацијата(2.1 ми е оти), затоа не користам ендомондо

Јас SportyPal ја користам и задоволен сум од неа :)
Башка домашен производ е :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom