F
Frankie Yale
Гостин
Делумна контрола имаат запатистите, не целосна.А бе каков ти Чиапас под владина контрола повеќе од пола територија не контролира мексичката влада со ова картелите.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Делумна контрола имаат запатистите, не целосна.А бе каков ти Чиапас под владина контрола повеќе од пола територија не контролира мексичката влада со ова картелите.
Без разлика дали ќе одбереш да веруваш или не, вистински демократии постојат, држави во која слободата на граѓаните е загарантирана и не се затвараат по затвори тие што зборат против неа, држави како Канада, Шведска, Германија. Тоа се вистински демократии, бесплатно здравство, слободни медиуми и висок стандард на живот. Места каде што сите луѓе можат да успеат без разлика на боја, националност и верска определба - таму нема дискриминации. Како што ко кажав немора мене да ми веруваш но ако не, еве линк кој опишува како функционираат вистинските демократии и кон што Македонија се стреми. Отвори ги очите светот не е таков како што мислиш...Хахаххх вистински демократии![]()
Без разлика дали ќе одбереш да веруваш или не, вистински демократии постојат, држави во која слободата на граѓаните е загарантирана и не се затвараат по затвори тие што зборат против неа, држави како Канада, Шведска, Германија. Тоа се вистински демократии, бесплатно здравство, слободни медиуми и висок стандард на живот. Места каде што сите луѓе можат да успеат без разлика на боја, националност и верска определба - таму нема дискриминации. Како што ко кажав немора мене да ми веруваш но ако не, еве линк кој опишува како функционираат вистинските демократии и кон што Македонија се стреми. Отвори ги очите светот не е таков како што мислиш...
Ja изеде фората или да?Aбе убаво ме насмеја вчера како и фала богу сега
Заклучок е дека си ретардиран и неможеш да сватиш ама баш ништо.
Ќе се деси.Ние сме прелазна генерација.Анархијата е за мене најсовршениот систем кој моментално е далеку позади хоризонтот. Човекот никогаш нема да развие доволно самосвест за да се достигне Анархија. Плукни му се на капитализмот (т.е. модерниот феудализам). Ако тоа е систем јас сум торта.
дислајк.Ако треба ја ќе напраам first blood.нема брат, светлосни милениуми сме далеку.
Анархијата е за мене најсовршениот систем кој моментално е далеку позади хоризонтот. Човекот никогаш нема да развие доволно самосвест за да се достигне Анархија. Плукни му се на капитализмот (т.е. модерниот феудализам). Ако тоа е систем јас сум торта.
Еве ти го одговорот, од некоја страна поназад. Другар, секогаш прво читам од почеток па се замешувам во дискусија.Прочитај ја темава 10-тина страни поназад, анархија и анархизам не мешај,не греши душа и види дека и тоа како постои анархија по разно разни места на планетава во 2011 anno domini...![]()
Моето мислење не е далеку од ова. Анархијата е систем кој се заснова на човечката самосвест. Заедница која нема влада, не се поклонува на авторитети и нема надмоќници. Сите се раѓаат, живеат и умираат еднакви. Само што кога во денешни услови би се направило тоа би настанало хаос. Знаеш зошто нели? Затоа што човековата алчност и желба за владеење веднаш ќе проработи и анархијата ќе постои...да размислам...околу 2 наносекунди. Самосвеста на човекот е водечкото нешто во тоа општество, а сега за сега човековата самосвест е на минус милјарда.Неодамна бев на Анархистички Семинар, и таму еден од предавачите кажа : Се додека свеста на човекот е на толку ниско ниво како што е сега, анархија како државно уредување нема да постои !
Еве ти го одговорот, од некоја страна поназад. Другар, секогаш прво читам од почеток па се замешувам во дискусија.
Моето мислење не е далеку од ова. Анархијата е систем кој се заснова на човечката самосвест. Заедница која нема влада, не се поклонува на авторитети и нема надмоќници. Сите се раѓаат, живеат и умираат еднакви. Само што кога во денешни услови би се направило тоа би настанало хаос. Знаеш зошто нели? Затоа што човековата алчност и желба за владеење веднаш ќе проработи и анархијата ќе постои...да размислам...околу 2 наносекунди. Самосвеста на човекот е водечкото нешто во тоа општество, а сега за сега човековата самосвест е на минус милјарда.
анархија како државно уредување нема да постои !
Моето мислење не е далеку од ова. Анархијата е систем кој се заснова на човечката самосвест. Заедница која нема влада, не се поклонува на авторитети и нема надмоќници. Сите се раѓаат, живеат и умираат еднакви. Само што кога во денешни услови би се направило тоа би настанало хаос. Знаеш зошто нели? Затоа што човековата алчност и желба за владеење веднаш ќе проработи и анархијата ќе постои...да размислам...околу 2 наносекунди. Самосвеста на човекот е водечкото нешто во тоа општество, а сега за сега човековата самосвест е на минус милјарда.
Де биди добар ко што си убав (љољ) и наведи каде тоа вирее анархија?Прочитај ја темава 10-тина страни поназад, анархија и анархизам не мешај,не греши душа и види дека и тоа како постои анархија по разно разни места на планетава во 2011 anno domini...![]()
Де биди добар ко што си убав (љољ) и наведи каде тоа вирее анархија?