Анархија

• Креатор на темата Креатор на темата anarchy
  • Време на започнување Време на започнување
А бе каков ти Чиапас под владина контрола повеќе од пола територија не контролира мексичката влада со ова картелите.
Делумна контрола имаат запатистите, не целосна.

Хахаххх вистински демократии :pos::pos:
Без разлика дали ќе одбереш да веруваш или не, вистински демократии постојат, држави во која слободата на граѓаните е загарантирана и не се затвараат по затвори тие што зборат против неа, држави како Канада, Шведска, Германија. Тоа се вистински демократии, бесплатно здравство, слободни медиуми и висок стандард на живот. Места каде што сите луѓе можат да успеат без разлика на боја, националност и верска определба - таму нема дискриминации. Како што ко кажав немора мене да ми веруваш но ако не, еве линк кој опишува како функционираат вистинските демократии и кон што Македонија се стреми. Отвори ги очите светот не е таков како што мислиш...

Без разлика дали ќе одбереш да веруваш или не, вистински демократии постојат, држави во која слободата на граѓаните е загарантирана и не се затвараат по затвори тие што зборат против неа, држави како Канада, Шведска, Германија. Тоа се вистински демократии, бесплатно здравство, слободни медиуми и висок стандард на живот. Места каде што сите луѓе можат да успеат без разлика на боја, националност и верска определба - таму нема дискриминации. Како што ко кажав немора мене да ми веруваш но ако не, еве линк кој опишува како функционираат вистинските демократии и кон што Македонија се стреми. Отвори ги очите светот не е таков како што мислиш...

Aбе убаво ме насмеја вчера како и фала богу сега :)
Заклучок е дека си ретардиран и неможеш да сватиш ама баш ништо.

Анархијата е за мене најсовршениот систем кој моментално е далеку позади хоризонтот. Човекот никогаш нема да развие доволно самосвест за да се достигне Анархија. Плукни му се на капитализмот (т.е. модерниот феудализам). Ако тоа е систем јас сум торта.

Анархијата е за мене најсовршениот систем кој моментално е далеку позади хоризонтот. Човекот никогаш нема да развие доволно самосвест за да се достигне Анархија. Плукни му се на капитализмот (т.е. модерниот феудализам). Ако тоа е систем јас сум торта.
Ќе се деси.Ние сме прелазна генерација.

нема брат, светлосни милениуми сме далеку.

Прочитај ја темава 10-тина страни поназад, анархија и анархизам не мешај,не греши душа и види дека и тоа како постои анархија по разно разни места на планетава во 2011 anno domini...:)

Прочитај ја темава 10-тина страни поназад, анархија и анархизам не мешај,не греши душа и види дека и тоа како постои анархија по разно разни места на планетава во 2011 anno domini...:)
Еве ти го одговорот, од некоја страна поназад. Другар, секогаш прво читам од почеток па се замешувам во дискусија.

Неодамна бев на Анархистички Семинар, и таму еден од предавачите кажа : Се додека свеста на човекот е на толку ниско ниво како што е сега, анархија како државно уредување нема да постои !
Моето мислење не е далеку од ова. Анархијата е систем кој се заснова на човечката самосвест. Заедница која нема влада, не се поклонува на авторитети и нема надмоќници. Сите се раѓаат, живеат и умираат еднакви. Само што кога во денешни услови би се направило тоа би настанало хаос. Знаеш зошто нели? Затоа што човековата алчност и желба за владеење веднаш ќе проработи и анархијата ќе постои...да размислам...околу 2 наносекунди. Самосвеста на човекот е водечкото нешто во тоа општество, а сега за сега човековата самосвест е на минус милјарда.

Еве ти го одговорот, од некоја страна поназад. Другар, секогаш прво читам од почеток па се замешувам во дискусија.

Моето мислење не е далеку од ова. Анархијата е систем кој се заснова на човечката самосвест. Заедница која нема влада, не се поклонува на авторитети и нема надмоќници. Сите се раѓаат, живеат и умираат еднакви. Само што кога во денешни услови би се направило тоа би настанало хаос. Знаеш зошто нели? Затоа што човековата алчност и желба за владеење веднаш ќе проработи и анархијата ќе постои...да размислам...околу 2 наносекунди. Самосвеста на човекот е водечкото нешто во тоа општество, а сега за сега човековата самосвест е на минус милјарда.

Слабо си прочитал јас ти викам, инаку нема да тврдеше дека не постои никаде анархија денес...ама тоа е...
Па ни кажуваш за нано и микро секунди а веќе има места на кои вирее анархија по 17+ години...и тоа денес...

Тој што си го цитирал му се измешале троа работите...

анархија како државно уредување нема да постои !

:eek:
Мислам стварно бе...

Не се замарај со тоа кој што рекол, оние кај нас што се декларираат како анархисти се благоретадирана раја која мрчи за правата на ѓејој и комарци...обично од добростоечки семејства, студенти и остала “бунтовна“ раја.
Читни по нетот, види денес шо се дешава по светот кои се искуствата на разни места со анархии и слични ситуации и створи си сам мислење, кое ќе е различно од класичните фрази како...

Почни по ред и со среќа...:)

Де биди добар ко што си убав (љољ) и наведи каде тоа вирее анархија?

Де биди добар ко што си убав (љољ) и наведи каде тоа вирее анархија?

Не бре мит е тоа, треба поголема свест и слично...во 25 век...утопии...
NOT !

http://forum.kajgana.com/threads/david-icke.32337/page-21#post-3208831

Тоа е само мал дел, за понатаму прогуглај ова она...книги, документарци...
И тоа само за актуелни правиме муабет, настрана истории епопеи минати времиња...скоро цела Украина и дел од јужна Русија под анархија 1918-22, Каталонија 1936-39... и слично...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom