Конечно,почнаа лигите,куповите...
Можеби клубскиот ракомет ќе ми донеси повеќе среќа,репрезентативниот ме уништи...

За денес би требало да има неколку сигурици во ракометот....
Како прво,ќе почнам со зицерите....
Мелсунген-Кил 2
Мелсунген се опасна екипа,ама Кил си е Кил,би требало да тепаат,баш заради ширината на ростерот,иако е тежок меч,а мал коефицинет е, заебано баш прво коло да се играат,зошто имаше пауза па ррашање е во каква форма ќе биди екипата,дали ќе ја вратат одма формата од крајот на полусезоната или ќе се мачат?....
Овде добар тип е и Т1 26.5 за Мелсунген,сериозна екипа се,посебно дома,немаа многу играчи на СП па се одморни,за разлика од играчите на Кил кои речиси сите имаа еден куп утакмица на СП и сигурно нема да бидат во добра форма....
Шамбери-Селестат 1
Би требало да тепаат овие,бркаат пласман во горен дел на табела,играат со претпоследната екипа на табелата....
Монпеље-Ст Рафаел 1
Заебана утакмица,Монпеље се први,а овие се многу опасна екипа...
Најверојатно ќе бидат без првиот бек Гребил кој се повреди на утакмицата со Шпанија,сепак предност давам за домаќините,би требало да тепаат,иако овие СТ Рафаел се ненормална екипа и се бива,а и коеф е мал,1.30..
Секундарен тип на голови,некако многу ми се гледаат 62 гола,иако и двете екипа играат со отворен гард,без многу тактизирање...
Најмногу заради формата и паузата,и кај Монпеље иста приказна како со Кил,речиси сите играчи беа на СП,и сигурно нема да имаат лесни нозе...
Значи -61.5...
Од изненадувањата,утакмица со поголем коеф би ја одбрал ,
Сесон Рен двојка,многу опасна екипа..
Играат со просечен тим,Аикс на Нока Седарушиќ,и помалиот од брадестите браќа....
Досега добро се држат Сесон,и имаат добра серија победи со послаби екипи...
Според мене има шанса за двојка....
Исто и .
Нант 1..
Одлична екипа се дома,за разлика од Данкерк кои си ја бараат формата и се многу нестабилни...
Би требало да е кец Нант...
Таман за да фатат приклучок за врвот на табелата...
Хамбургер-Горење 1
Меч од прво коло на групна фаза во ЕХФ куп..
Не е ХСВ како на времето,но не се лоша екипа...
Останаа Битер,Хенс,Фал,Торстен Јансен,Линдберг,Доминиковиќ,Шредер од постарата гарда играчи,плус тука се неколку нови фаци како Французинот Мае,помалиот од браќата Тофт Хансен,младиот Џорџич,Романецотр Шимици...
Не се лоша екипа,би требало да тепаат...
Од друга страна Словенците се многу опасна екипа,салам играчи-Бенјамин Буриќ на голот,пикер е другиот Буриќ,бекови Клемент Цехте,малиот Стас Скубе,Лука Добелшек,десно го имаат Пољакот Шиба,шо ја отепа Шпанија со 9 гола...
Опасна екипа се,се бива овде,ама сепак Шваба си е Шваба,би требало да тепаат....
Исто и оваа ми се гледа добра за -61.5,или Т2 -29.5...
Многу се 30 гола за Горење во гости,не би требало Швабите да дозволат....се ќе зависи од отворањето на мечот,како ќе тргнат...
Сепак и два добри голмани се во прашање,многу се 62 гола,сепак не е ова лигашка утакмица...
Фленсбург-Бешикташ +54.5
Оваа ми се гледа како добар тип,не се лоши Турците,Нинчевиќ,Зрниќ,Данчевиќ Србинот имаат солидна екипа за да дадат 20 и некој гол..
Би требало + да оди оваа,иако Фленсбург е без Гландорф,го зедоа Ѓуптинот ЕЛ Ахмар од Египет,ќе има право за настап,не е лош,,
Мислам дека треба да е плус и на Т2 +22.5,не се многу гола...
Опуштена утакмица треба да е,сигурно и Фленсбург нема да форсира многу во одбрана....
Ај да видиме како ќе поминиме....