зошто направи крвна слика ?Имам леукоцити 2.5 а нормално е од 3.5-10 , а имам и температура од 38,5 Ц .. пијам само витамин ц и парацетамол..како да ги зголемам леукоцитите?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
зошто направи крвна слика ?Имам леукоцити 2.5 а нормално е од 3.5-10 , а имам и температура од 38,5 Ц .. пијам само витамин ц и парацетамол..како да ги зголемам леукоцитите?
многу нискоКако што кажав имав температура и затоа напавив крвна слика ..излезе дека ми се ниски леукоцитите докторот ми рече само витамини повеке да внесувам ..денеска пак направив крвна слика сега леукоцитите се 2.7 ...
Доста покасно одговарам, се надевам веќе се средила работата, но некогаш вирусна инфекција знае да го намали бројот на леукоцитите. Најдобро е да се направи уште една крвна слика следнава недела и ако се повторно намалени леукоцитите, да се направи и крвна слика со размаска, да се провери и под микроскоп, не само на машина.Како што кажав имав температура и затоа напавив крвна слика ..излезе дека ми се ниски леукоцитите докторот ми рече само витамини повеке да внесувам ..денеска пак направив крвна слика сега леукоцитите се 2.7 ...
У понеделник идам на лекар да ги види резултативе, ама ипак да прашам пошто место не ме држи.Ок дечки бев денеска на лекар, не мора да одговарате, се е во ред со резултативе.Се заборавам да прашам, ги добив резултативе уште во петокот, анализирав туморски маркери еве ги вредностиве:
AFP 0,05 IU/mL
b-hCG 0,2 U/L
Проблемот е што нема на резултативе од страна референтни вредности па незнам дали ми се у нормала овие податоци, не сакам да ја прашувам мајка ми, пошто она не ни знае за ова, така да помагајте.У понеделник идам на лекар да ги види резултативе, ама ипак да прашам пошто место не ме држи.
Зависи за што бараш. Обична крвна слика може во секоја амбуланта со лабараторија да се направи,и чини 50 денари а резултатите стасуваат за 10-15 минути. За биохемиски испитувања ти треба причина, да имаш некои специфични симптоми за да може докторот да одреди кое испитување да се изврши.Прашање ?
Може да се направи крвна слика + (биохемија нешто било ...не знам точен израз) во локалната амбуланта ? и дали може резултатите да се добијат уште истиот ден ???
пс:Колку ќе ме чини !
Прашање ?
Може да се направи крвна слика + (биохемија нешто било ...не знам точен израз) во локалната амбуланта ? и дали може резултатите да се добијат уште истиот ден ???
пс:Колку ќе ме чини !