Анализа на крв - толкување резултати

На детето му се сите параметри во нормална граница освен MPV и тоа зборува против апластичен коскен мозок!!!

Не го плаши за без везе...
pa ne se bas u redu ako sedimitacija na eritrociti e 27

Последно уредено:
и што е според тебе проблемот? :)
диагнозата треба да jа дава профеисонален доктор, само да наведнам што зголемена сегментациja на еритроцити е аларм за можна инфекциja

диагнозата треба да jа дава профеисонален доктор, само да наведнам што зголемена сегментациja на еритроцити е аларм за можна инфекциja
Ти одма на онкологија го испрати :icon_mrgr:

уште сум тука, но дополнителни испитувцања не се на одмет, сепак благодарам[DOUBLEPOST=1451760306][/DOUBLEPOST]уште сум тука, но дополнителни испитувцања не се на одмет, сепак благодарам

уште сум тука, но дополнителни испитувцања не се на одмет, сепак благодарам[DOUBLEPOST=1451760306][/DOUBLEPOST]уште сум тука, но дополнителни испитувцања не се на одмет, сепак благодарам
Не се замарај.

Глеам две вредности кој се под нормалната граница на крвната слика - Tgl 0,31 и MPV 6.7 . Што значат и зашто би можеле да се помали?
И мене ова mpv два пати минатата година кога правев крвна слика ми излегуваше малку под нормалните граници, еднаш 7,1, вториот пат 7,6, докторката ми рече дека не било ништо ако се друго посебно ако вредноста на тромбоцитете е добра.

Untitle2d.png
Според вас овие покачувања-зголемувања на што би се должеле,секако ќе одам на лекар но чисто ме интересира ваше мислење...

Кaј мoжaм дa испитaм тестoстерoн и др хoрмoни пo рaзумнa ценa?

Прегледај го приврзокот 138724
Според вас овие покачувања-зголемувања на што би се должеле,секако ќе одам на лекар но чисто ме интересира ваше мислење...
На јадење масна храна на денот пред земање на крв.

Кути Тодоров да не те чуе, ќе ти ропне данок :unsure:

Здраво. До вчера бев под антибиотици, и тоа 4ти по ред, се отрув.. Ми беше покачено CRP - 98 од нормално 6 ! Правев испитувања и открија проблем со синусите и некоја инфекција/бактерија. За да не се трујам повторно со апчиња примав и инфузии - подобро било. Вчера ја примив последната имфузија и денеска направив крвна слика. CRP-то беше супер спуштено во нормала до 3, и седиментација 2. Покачен ми беше ALT - 50.6, холестеролот 6.3 и триглицеридите 3.2. Сакам да прашам дали може овие резултати што ми се покачени можат да ми бидат покачени од антибиотиците што сум ги примал... зашто никогаш сум немал холестерор и триглицериди...

Ми земаа крв за тестирање, белирубинот 55.9, нормални граници 5.0-21.0. Шо ми е ? :D

Дали е премногу ниско и опасно серумско железо да е 5? (Препорачани граници од 9 до 30). Хемоглобин 11,6 (11,5 до 16,5). Се работи за 40 годишна жена.

Дали е премногу ниско и опасно серумско железо да е 5? (Препорачани граници од 9 до 30). Хемоглобин 11,6 (11,5 до 16,5). Се работи за 40 годишна жена.
Не е опасно, нека провери феритин во серум, ако тој е во ред онда нема гајле. Нивото на серумско железо се влијае од дневната исхрана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom