pa ne se bas u redu ako sedimitacija na eritrociti e 27На детето му се сите параметри во нормална граница освен MPV и тоа зборува против апластичен коскен мозок!!!
Не го плаши за без везе...
Последно уредено:
pa ne se bas u redu ako sedimitacija na eritrociti e 27На детето му се сите параметри во нормална граница освен MPV и тоа зборува против апластичен коскен мозок!!!
Не го плаши за без везе...
и што е според тебе проблемот?pa ne se bas u redu ako sedimitacija na eritrociti e 27
диагнозата треба да jа дава профеисонален доктор, само да наведнам што зголемена сегментациja на еритроцити е аларм за можна инфекциjaи што е според тебе проблемот?
Ти одма на онкологија го испратидиагнозата треба да jа дава профеисонален доктор, само да наведнам што зголемена сегментациja на еритроцити е аларм за можна инфекциja
Не се замарај.уште сум тука, но дополнителни испитувцања не се на одмет, сепак благодарам[DOUBLEPOST=1451760306][/DOUBLEPOST]уште сум тука, но дополнителни испитувцања не се на одмет, сепак благодарам
И мене ова mpv два пати минатата година кога правев крвна слика ми излегуваше малку под нормалните граници, еднаш 7,1, вториот пат 7,6, докторката ми рече дека не било ништо ако се друго посебно ако вредноста на тромбоцитете е добра.Глеам две вредности кој се под нормалната граница на крвната слика - Tgl 0,31 и MPV 6.7 . Што значат и зашто би можеле да се помали?
На јадење масна храна на денот пред земање на крв.Прегледај го приврзокот 138724
Според вас овие покачувања-зголемувања на што би се должеле,секако ќе одам на лекар но чисто ме интересира ваше мислење...
Не е опасно, нека провери феритин во серум, ако тој е во ред онда нема гајле. Нивото на серумско железо се влијае од дневната исхрана.Дали е премногу ниско и опасно серумско железо да е 5? (Препорачани граници од 9 до 30). Хемоглобин 11,6 (11,5 до 16,5). Се работи за 40 годишна жена.