Амбасадорот Василевски изгонет од Белград

• Креатор на темата Креатор на темата Ludwig
  • Време на започнување Време на започнување
A sega za kraj, edna pesnicka od novata drzava na Balkanot, za bratstvo i ednistvo:

Rymz...da tibam, arni se picholive, a?? Uvoz ili..???

Zevs, Winston za leka nok

И после овие видеа немој да те слушнам да кажеш дека си Македонец...!!! :nenene: :kesa: :tapp: :jaj:

И една добра вест , а лоша за сите оние што ја мразат...
СБИЈА - Литванија 3:0 JEEE!!!! :je::olee::je:

:А бе доста со крадење историја бре еееејјј!!!!

Читај малку вистинска историја:

Грци нису ништа друго до остатци војених чорда асијрских. које су се, као и Рамзисе у Италији, смешале са српским племенима живећим ту, а тако исто и остатци војених трупа Рамзесових, или Сезостриса II. египатског цара.
Међутни, и ако ће бити и сувише ларме, навешћемо , да се сви данашњи цигани, ван тако званих Гурбета, или монголских цигана , зову "Фараонима", да им је језик сродан с грчким и да они Грке и данас зову Фараонима и својим рођацима.

и уште:
Грци су и простодушне и поштене Парсе научили содомији, или педерастији, вели Ксенафонт..

и уште:
Грци никад нису били овако простосрдачни и искрени, т. ј. нису никад имали оволике моралне снаге, што сведочи ово: "Кад је се пронео глас а смрти великог Адександра(отрован је), Дионисије управник Понтијске Хераклије од радости је пао у несвест и подигао богињи радости кумир. А у сенату Атинском оратор Демадид рече: „То није истина. Да је Александар одиста умро сва би се васиона испунила ужасним смрадом од његове трупине"

и уште:
Елини су увек земљеделије презирали и као таково презрено и недостојно себе занимање увек су га остављали српском народу који је настањивао целу Грчку. Насеобине грчке нису ништа друго биле до изгнанство свију најневаљанијих и најпокваренијих и профукалних грађана грчких

и уште:
ПРОВИНЦИЈА ОПТИМА ПРОВИНЦИЈА НИКОМЕДИЈА ПРОВИНЦИЈА СРПСКА
Тако налазимо око 754. 691 и. т. д. год: свуда у Азији и на сваком месту Србе. Тако је још у време Јустинијана, дакле пре минулог пресељења Срба у ове земље овде, у Малој Азији било 30.000 војника Срба сабраних у тој земљи, који су састављали одабрану војску под својим војводом Невулом.
Но све то на страну, али питамо све противнике Срба и њихове старине: Како је могао баш цар и император Душан постављати у старој Троји у Малој Азији свога намесника да тамо није било Срба?

и ако сакаш да се просветлиш до крај, читај историја на srpskinacionalisti.com

до администраторите: автоматската конверзија на српскиот код во македонски ја унакажува автентичноста на текстот, мислам дека би било подобро ако се остават работите оригинални какви што се.

Хаха, Павел, овој не капира :))))))))))))))

Специјален поздрав до српските власти:

Е тука те чекав... Овој Арнаутов над тебе пушта албански песни и вее албански знамиња, а ти мене ми викаш да се лечам... Размисли малку што сакам да ти кажам...
Комплексот е СТРАШНА работа... Може некогаш да прејде и во болест...!!! :smir:
„Долу по полено, по врабацине, до срцево.Сè е така и ноќ и нож в плеќи забиен.Не ме уплашија векови со нож од туѓа рака.Ме плаши час со нож од рака своја в плеќи“. ... Црнила
Е сега ти размислија поентата на текстот.

Бог да чува...

А,од кога тоа братство мегу Македонци и Срби?

Na osnova na pisuvanja ne 90% od forumdziite covek bi rekol od nikogas i nikogas.
Arno ama ne se site Makedonci zadoeni so omraza i ne razmisluvaat site ednobrazno kako nekoj od vrvot na vlasta(poltronska i nemakedonska) i mediumite (okupirani) sto bi sakale da bide.

Najzalno e sto preovladuva eden prost i nekulturen nacin na komunikacija na forumov od strana na likovi koi samo cule nesto arno ama ne docule ubavo, ili klasicnata prikaska "mirece eden so znae eden so bil tamu" i na osnova na toa poveketo od likovite na ovoj forum gi gradat svoite stavovi i mislenja za mnogu raboti.

Se dodeka vakvi likovi koi da se razbereme mozebi i ne se losi lugje gi ima vo mnozinstvo mnogu raboti nasite politicari i mediumite ke uspevaat da ne drzat pokorni i vo neznanie od ona sto tie go rabotat vo senka.

Македонецот е брат со Хрватот, не со Србинот!

Некој те излажал тебе друже...
:toe:
Али продолжи со гордост да си го носиш.:helou:

Тешко е на патетични сврпчиња да им објасниш било шо. Али ако, терај си ти по твое. Само едно прашање до тебе. Знаеш ли дека на ваквите како тебе во сврбија највеќе им се смејат од сите?

Гоелма подршка до владата на Р.Македониаја што го призна Косово.

Дека ти си хрват? Или?
Македонецот е брат со Македонецот, со никој друг. Денеска ''браќа'' на секои 2 метра имаш.

Ај наврати се неколку страни наназад низ темава и согледај ги мислењата на неколку тешки и докажани Македонци на форумов.

Од кога ќе разгледаш побарај ме, ќе ти ја објаснам поврзаноста на овие два народа во периодот од почетокот и средината на 20.век, кога и Македонците и Хрватите имаа еден ист душман....Србија!

сојуз со усташите за борба против Србија
Знаеш ли зошто?

Еве ќе ти посочам...

"Само во 1921 година, ретко некој од возрасните жители на Пехчево не бил изложен на некој вид репресија и затворање. Режимот на кралството Југославија не ги толерирал дури ни децата и жените. И тие, како и мажите, биле тепани и затворани. Таков е примерот со Ванѓа Василева Цоковска која долго време била срамотена во затворската ќелија од цела десетина џандари зулумџии. Таа по излегување од затворот отисша во манастир и е закалуѓерила, но до кајот на својот живот, во сите средини со кои доаѓала во контакт, го колнела името (СРПСКО, З.М.) на злосторниците. Покрај Ванѓа, од страна на режимските власти биле тепани, изнудувани на бесцелни признавања и апсени: Магда Стамболиска, Марија Рендева, Марија Попова, Руса Попова и други. Последните две биле обесени за нозете со цел бавно да умираат. Масакрирањето на неколку неполнолетни деца од потесната околина на Пехчево, предизвикала не само огорчен револт, туку и мотив кај пехчевци на кој начин да се УДРИ СРБИЈА ВО НАЈОСЕТЛИВОТО МЕСТО - ДА СЕ УБИЕ КРАЛОТ И ТАКА ДА СЕ ОДМАЗДИ ГОЛЕМАТА ПИРАМИДА МАКЕДОНСКИ ЧОВЕЧКИ ЧЕРЕПИ И КОСТУРИ, РАСФРЛЕНИ НАСЕКАДЕ ВО РАЗДЕЛЕНА МАКЕДОНИЈА... Меѓу 1921 и 1925 г. Бил убиен Иван Андонов Клепков, а Маца Мицева и ќерка и Зуица биле малтретирани и уапсени. Никола Попов Карајовов исто така бил измачуван и апсен, Миле Соколов го тепале со пиралка за белење алишта. Тој искрварил и подлегнал на раните. Иста судбина доживеале и Антим Колев, Серафим Медаров, Ефтим Василев, Глигор Аспровски, Коле Смиланов, Катерина Колева Смиланова и Елизабета Василева, додека Благој Илиев Клетнички, Крум Иванов Мицев и Андон Ефтимов Клетнички, ДЕЦА НА ВОЗРАСТ МЕЃУ 13 И 16 ГОДИНИ, на подмолен начин биле убиени. Децата ги паселе коњите по ливадите. Преку денот си играле, а кога се измориле заспале. Тогаш им се доближиле група СРПСКИ ПОТЕРЏИИ, кои ги избоделе децата со ножеви додека спиеле. Родителите на децата три недели трагале по нив, а кога ги нашле нивните мајки, не можејки да ја потиснат родителската тага за изгубените рожби, трите умреле плачејки."

Србите не биле фашисти, ама биле ладнокрвни убијци на деца и невино население.

Тие во никој случај не може да бидат „братски народ“ на Македонците, како што неможат бугарите и грците - тоа се душмани.

леле па ова ако било дебата у живо ви имало тепачка бе....
да се навратам на темата...и западна македонија ако се отцепи и ако србија ја признае нивниот амбасадор ке биде персона нон грата...така да очекувано е и ништо чудно:toe:

Ај наврати се неколку страни наназад низ темава и согледај ги мислењата на неколку тешки и докажани Македонци на форумов.

Од кога ќе разгледаш побарај ме, ќе ти ја објаснам поврзаноста на овие два народа во периодот од почетокот и средината на 20.век, кога и Македонците и Хрватите имаа еден ист душман....Србија!
Види Ѕверче, на сите балканци освен на грците, србите ни беа најголеми душмани, ако одиме според тоа, тогаш албанците и хрватите се браќа. Јас те разбирам дека ја сакаш Македонија, ја сакаш Хрватска и нормално сакаш овие две држави и граѓаните да се сложат и да се нарекуваат браќа. Нити сакам да провоцирам нити нешто трето. Генерално србите се гомна, хрватите можеби се најдобрите луѓе на Балканот, знам јас тоа, не мора ништо да објаснеш. И албанците и македонците војуваа рамо до рамо ама не можеме да се наречеме браќа. Брат ти е само тој твојот никој од надвор. Јас знам што правиш, ја форсираш Хрватска на случајот, демек браќа се со македонците. Не биди смешен, македонците и хрватите имаа заеднички интересен да ги победат србите. that's the whole story. Ние заедно треба да живееме во Македонија и да направиме се за неа, ама не мешај работи.
До српите: ви пече? :helou:

Абе не те вреѓам. Не можам да разберам кога некој ги продава Македонските национални интереси за туѓи интереси.

Па за тоа цело време зборам, за МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ...!!! Интересите на Македонија беа ДА НЕ СЕ ПРИЗНАЕ КОСОВО...!!! Со тоа сум ја србоман...???
Никој не ми одговори на прашањето... Зошто Шпанија не го признава Косово...??? Не е затоа што ги сака Србите, туку дека си ги штити националните интереси... Така се чува држава... НЕ ПРИЗНАВАЈ ТЕРОРИСТИ ЗА ДА МОЖЕШ СЛОБОДНО УТРЕ ДА СЕ БОРИШ ПРОТИВ НИВ...!!! Македонија како и Шпанија ќе ма проблеми кад - тад со терористи за отцепување... Шпанија ќе има образ да се брани, ама Македонија НЕ...!!! Затоа на крај ќе се распарчи... А вие само подржувајте... Од инат и омраза кон Србија, слепи сте кон својата татковина... И вие после поголеми патриоти од мене...??? БЉАК...!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom