Алкохолот како гориво

А материјата што е? Исто така енергија. секоја материја е различна интерпретација на енергијата со различна фреквенција...
а електричната енергија каква материја е?

а електричната енергија каква материја е?
Доволна за да ве бришам... Пример.

Него назад на темава, ме интересира дали некој напрајл био дизел од алкохол. Кано знам дека ти извози добра километража со прегорено масло за јадење... дали е изводливо тоа да се меша со алкохол во некој сооднос и да се добива квалитетен био дизел?

Доволна за да ве бришам... Пример.

Него назад на темава, ме интересира дали некој напрајл био дизел од алкохол. Кано знам дека ти извози добра километража со прегорено масло за јадење... дали е изводливо тоа да се меша со алкохол во некој сооднос и да се добива квалитетен био дизел?
во варијантата која јас си ја правам за гориво од прегорен зејтин, ОБАВЕЗНО се дотура една мала колична на етил алкохол...

Не знам за новите системи, но Буба 1200Ј работи на шпиритус проверено :)))
И тоа напоменувам 1200!

Експериментот што го имам направено е на дотраен Буба мотор го откачивме цревото од резервоар и преку дупната тапа (да не испарува од шишето) со цевче во шишето го врзавме на карбуратор.

Ако се сеќавам добро малце "ranije" го ставивме да пали моторот. За наше изненадување моторот запали и работеше една 1 минута. Откако се уверивме дека не е бензинот оставен во карбураторот, даваме туража и гледавме како алкохолот се вовлекува од шишето. Поминаа 2 минути, а ние паметњаковичи си застанавме назад зад ауспух и си даваме туража директно преку карбуратор. И така уиграни и радосни дека Бубата ни работи на шпиритус испарувањата од алкохолот ни влезе во очи. Болката е приказна сама по себе :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom