Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
За електронски уреди не се плаќа царина, не ширете дезинформации.

Добро преку СИнгапур Пост побавно стигаат? Со што се праќаат пратките? Брат ми порача на 4 ти јули преку Латвиа му стигна веќе еве 12 јули сме. Јас од Јуни иам порачано преку Сингапур че чекам уште знам. Ама ова коментариве погоре и некои тука што спомнуваат дека од април нарачале па преку Сингапур и дури сега во Јули им стасале тоа ме кочи малку ме нервира и не ми е јасно. Знам дека ситуацијата има влијае ама некако нели не е исто ако си порачал априлл и сега јуни/јули во однос на времето наменето за стигнување на пратките.
Зависи кој е ти е статусот на пратката .
Ако е Information Received – Item En Route to Postal Facility ќе чекаш повеќе , ако е Depart from transit country or district / Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to MK/SKP) околу 10-15 дена би требало да стигне .

само еве сега ни страната на пошта не работи за да се следи што е каде е .

Ако е Information Received – Item En Route to Postal Facility ќе чекаш повеќе
Колку е то повеќе? :D Оти мене веќе 2 месеци ми стој статусот вака, има надеж дека ќе стигни или да си ги барам парите назад?

Колку е то повеќе? :D Оти мене веќе 2 месеци ми стој статусот вака, има надеж дека ќе стигни или да си ги барам парите назад?

Во пошта е сигурно друже. Мене ми пишуваше дека на почеток на Јуни е стигната пратката, а ми ја донесоа минатата недела. Што се вели трпение-спасение.

LUGE poleka PANDEMIA E plus sto e najloso postata ni e "DRZAVNO" ot karantin nekolku meseci namesto da pocnat so rabota gi pratile na ODMOR (kutrite se ubile ot rabota) ah DRZAVNO DRZAVNO ZLATNO,,,pred tri dena bev vo postata me informiraja deka dobile pratki ot mart,,,,taka da onie koj cekaat pratki ot mart ke gi dobijat denovive,,pozdrav.......AHA,,,,,me sovetuvaja da ne kupuvam nisto ot internet,mislam da gi poslusam...

Јас чекав месец ипол за една пратка да смени статус во Depart from transit country or district / Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to MK/SKP)
а за друга 20 дена , така да нема правило , стапив во контакт со Singapore post и ми рекоа дека ако е Information Received – Item En Route to Postal Facility пратката сеуште не е стигната кај нив зашто таа пратка оди од кина , најчесто преку хонг конг во сингапур па од таму се праќа за мк

Прегледај го приврзокот 258244

Уште ми ја немаат испорачано , и на страната на пошта не ја дава како стигната.
Видоа кризна состојба и ги собраа пратките, кај мене е истата работа со 10 пратки. Ако пратката е пратена без разлика дали од ибеј или алиекспрес мора да стигне освен ако не ја здипли некој по пат.

Страната на пошта не работи? 10минути врти дека бара пратка

За колку време можам да очекувам да ми стаса пратката значи од Кина пратена е до Литванија и сега на 17 јули пишува од Литванија пратено до Македонија (Lithuanian post - Macedonian post) ?

Ако ти е преку латвија пост ке стаса на време ... плус и аеродромот се отвара утре ....

Sent from my iPhone using Tapatalk
Никако да стаса. Блокирано е се изгледа. Две ипол недели откако пишува дека е пратена преку Литванија пост.

Страната на пошта не работи? 10минути врти дека бара пратка
Мене чат пат ми работи чат пат не. Да речеме цела една недела чекав работеше проверував. Вчера нешто заебаваше ама тоа беше неколку часа. Денес е во ред. Дали паѓа одвреме на време или блокада стегаат не знам.

Screenshot_2020-07-25-12-27-30-836_com.android.chrome.jpg
Конечно добив пратка преку Singapore post порачана на 16ти Јуни, чекам уште една од Singapore порачана 2 недели пред оваа , очекувам да стигне нареднава недела. Отворен е аеродромот за пратки и носат со авион. Ќе се среди полека ситуацијата.

Прегледај го приврзокот 260240
Конечно добив пратка преку Singapore post порачана на 16ти Јуни, чекам уште една од Singapore порачана 2 недели пред оваа , очекувам да стигне нареднава недела. Отворен е аеродромот за пратки и носат со авион. Ќе се среди полека ситуацијата.
Jas cekam preku singapore post od 17 juni duri na 13 juli ja pratile navaka i sea ke si cekam

Jas cekam preku singapore post od 17 juni duri na 13 juli ja pratile navaka i sea ke si cekam
Ако е статусот од 13 јули Depart from transit country or district или Despatched to overseas (Country code: MK)
очекувај деновиве да ти стигне , одприлика 10 дена до 2 недели треба да стигне

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom