Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Селероt ми дал некој број за следење што не постои, а пишува дека порачката е пратена?
Инаку продавницата повеќе не постои. Дали некој знае дали воопшто ке стигне порачката ( ако има такво искуство)?
Ii sea sakam da ja otkazam narackata zosto somnitelno mi e..Treba da otvoram dispute ili da se obratam kaj aliexpres servis ili so i da e za da mi gi vratat parite? Inace poracav patiki $42.30

Селероt ми дал некој број за следење што не постои, а пишува дека порачката е пратена?
Инаку продавницата повеќе не постои. Дали некој знае дали воопшто ке стигне порачката ( ако има такво искуство)?
Ii sea sakam da ja otkazam narackata zosto somnitelno mi e..Treba da otvoram dispute ili da se obratam kaj aliexpres servis ili so i da e za da mi gi vratat parite? Inace poracav patiki $42.30
Другарка имаше слично такво искуство, нарача јакна и иако селерот ја имаше затворено продавницата у меѓувреме јакната си стигна, ама бројчето за следење го имаше она. Мој совет почекај, барем дур не истечат оние 60 дена, пред да истечат отвори dispute ако патиките не ти се стигнати до тогаш.

Другарка имаше слично такво искуство, нарача јакна и иако селерот ја имаше затворено продавницата у меѓувреме јакната си стигна, ама бројчето за следење го имаше она. Мој совет почекај, барем дур не истечат оние 60 дена, пред да истечат отвори dispute ако патиките не ти се стигнати до тогаш.
Pa ke pocekam,ama cisto da znam,da ne znaes kade i sto treba da se napravi ako sakam da ja otkazam,no i da mi gi vraatat parite?

Кога ти е порачани патиките? Инаку твоја предност е што тракингот не работи. Можеш уште сега да го контактираш али да им ја објасниш ситуацијата и да видиш што ке ти речат они самите затоа што ни тракингот работи ни селерот постои. Јас имав слично искуство, порачав тастатура 21$ после 10 дена селерот го снема но тракингот работеше и 19 дена пред истекот на оние 60 да отварање на dispute ми стигна.

Не знам кога си ги порачала, но мислам дека за активација тракниг бројот требат 5-10 денови.
Последниот производ кој го порачав(часовник 12$) тракингот го даваше како невалиден, првите 10-11 дена, после проверив и веќе беше во Чешка, и стигна за околу 15-16 денови,

Patikite gi poracav na 11 noemvri..
Ii Psychoalien ako znaes da mi objasnis sto kako treba za dispute ili da im pisam na tie od Aliexpres :)

Patikite gi poracav na 11 noemvri..
Ii Psychoalien ako znaes da mi objasnis sto kako treba za dispute ili da im pisam na tie od Aliexpres :)

Обично 90% dispute отвораат ако не им стигне производот по оние 60 дена предвидени за тоа. Најубаво прво пиши им на али па ако не добиеш одгвоор што ке ти се допаѓа отвори dispute :)

Порачав телефон од алиекспрес и стигна се како што треба, супер е. Продавачот имаше напишано помала цена но го отворија на царина и си платив 18% данок.

Порачав телефон од алиекспрес и стигна се како што треба, супер е. Продавачот имаше напишано помала цена но го отворија на царина и си платив 18% данок.

Која е таа цена што ја напишал продавачот? Инаку веќе многу малу пали gift или менување на цената затоа што веке и цариниците знаат од прилика како и колку идат мобилните. Не може да биде реалната цена 100-200-300$ а он да ти напише 30-40$ и да помине неодданочен :)

Инаку ова е извадок од водичот за царинење
8517 12 00 00 --Телефони за целуларни мрежи (мобилна телефонија) или за други безжични мрежи 18% ДДВ, 0% царина.

Која е таа цена што ја напишал продавалот?

Инаку ова е извадок од водичот за царинење
8517 12 00 00 --Телефони за целуларни мрежи (мобилна телефонија) или за други безжични мрежи 18% ДДВ, 0% царина.

Продавачот напиша дека е МП3 плеер со цена 25 евра а јас го платив 100 евра. Кога го фатија на царина им пуштив на мејл слика од фактурата од банка и од алиекспрес потврда дека телефонот е оргинал. Царина немаше, платив само ДДВ 18% и 100 денари нешто давачки за царината.

Ако не ми ја пратат нарачката во рок од тие 20 дена(processing time), автоматски се откажува и ми ги враќаат парите така? :cautious:

Ако не ми ја пратат нарачката во рок од тие 20 дена(processing time), автоматски се откажува и ми ги враќаат парите така? :cautious:
Дa

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Продавачот напиша дека е МП3 плеер со цена 25 евра а јас го платив 100 евра. Кога го фатија на царина им пуштив на мејл слика од фактурата од банка и од алиекспрес потврда дека телефонот е оргинал. Царина немаше, платив само ДДВ 18% и 100 денари нешто давачки за царината.

Долго да те служи и во иднина да знаеш дека секоја ,,сомнителна" пратка се отвора и рачно проверува. Подобро нека стои дека е стварно телефон него нешто друго. И мене денес ми стигнаа патики, беа 50$, продавачот напиша 25$ ама ме репнаа 25% царина и 18% ДДВ :) Се ис*урназија и на царина :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom