Алфите тепале Роми во Битола

• Креатор на темата Креатор на темата tomislav1978
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Над 200 Роми од битолската населба Баир денеска жестоко протестираа пред општинската зграда и пред битолска полиција.

Тие се жалат дека патрола од полициската единица Алфи околу пладне со голема брзина се движела по баирските сокаци и за малку ќе настрадало едно дете.
Откако тие изреагирале, полицајците излегле од возилото и започнале да ги тепаат мажи и жени и деца, а потоа пристигнале уште две полициски патроли и ќотек добиле околу 40 Роми.
„Од продавница одам, мава со клоци, со тупаници мава, не влечка за коса. Пиштоли... што сме ние?“, вели Мирет Ахметова.
„Зема со пиштолот ја удри назад сестра ми. А мене ми го впери пиштолот и ми вика ако мрднеш, ќе те легнам. Јас му викам пукај бе, пукај“, вели Един Велиоски.

Во битолската полиција велат дека Ромите ги спречиле Алфите во акција за приведување дилер на дрога и со помош на дополнителни полициски сили и предупредувачки истрели толпата ја растуриле, а повредени се четири полицајци.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=104953

Види многу прашина се крева околу работата на алфите.Па да не треба таму да се поклонуваат ко ќе работат.Ги слушав Ромите но треба и другата страна да се слушне.Од искуство ти кажувам оти и Ромите не се цвеќиња.Ако ја заебале акцијата си го добиле заслуженото.

одсекогаш алфите биле буљаши кои употребуваат повеќе сила од што е потребно ... знам мене ме имаа претресувано сум им бил сумљив лол од земја ќе ме треснеше алфата а нешо ми се закачи новчаникот за панталоните =) мислеа кријам нешо ...

А што требаше да им простат, кога ги спречувале во работата, шо сакаат да дилаат дрога на Кило.

Едит:
Кај си бе Сиуцид се врати ?Колку плакати денес имаш залепено.Или беше чувар некој да не лепи случајно.

Хохо хахаа :pos:

Значи Битолските Роми пак тепале Алфи на задача,штитејќи дилер на дрога.:toe:

Шетам со едно другарче (странец) пред некој ден по Скопјево и тука кај Ирски паб во ГТЦ кога ни се закачија една група пет цигојнера брате! Јас се обидов да ги оттргнам од другаров и копиљациве почнаа да ’ркаат, демек ќе ме плукнат. Исто и на другарот му направија кога се оттргна буквално со сила од нив. Јас бев фрапиран колку се избезобразиле цигојнериве човече. Близу е денот и насилни кога ќе станат! Јас не знаев како да реагирам, а да не му го докомплетирам ужасниот впечаток кој во тој момент го доби странецот за Скопје. Ааа си велам, друг пат строго со солзавец спреј во џебот ќе шетам странци по Скопје. Зашто некој не го спомен и ова? Преку кур више од bleeding hearts!!! На страна пак што никна цела (дива) цигојнерска населба на кејот тука под полигонот. Катастрофа

Шетам со едно другарче (странец) пред некој ден по Скопјево и тука кај Ирски паб во ГТЦ кога ни се закачија една група пет цигојнера брате! Јас се обидов да ги оттргнам од другаров и копиљациве почнаа да ’ркаат, ко божем ќе ме плукнат. Јас бев фрапиран колку се избезобразиле цигојнериве човече. Близу е денот и насилни кога ќе станат! Јас не знаев како да реагирам, а да не му го докомплетирам ужасниот впечаток кој во тој момент го доби странецот за Скопје. Ааа си велам, друг пат строго со солзавец спреј во џебот ќе шетам странци по Скопје. Зашто некој не го спомен и ова? Преку кур више од bleeding hearts!!! На страна пак што никна цела (дива) цигојнерска населба на кејот тука под полигонот. Катастрофа

Па што да прават луѓето кога само Скопје им нуди каква-таква алтернатива,во другите градови немаат ни основни егзинстенционални услови.Деновиве слушам дека и од Прилеп и Битола ќе имало масовни преселби за Скоје каде заработувале парче леб со 1000 денари дневница.:toe:

Цигојнерите се осилуваат бидејќи само уште тие останаа неосилени (освен нас самите, македонците)!

Светко -Ти ли беше со мене или Пајо фајфер кога кај факултет ми се закачија цигојнери на кола и кога ги решив со солзавецот??
Јеботе, кој атомски здесна го направија, крш.
После беа како од песната: ...три дена на раце те носевме збрана...!
Очи полни солзи!

Сите се осилија!
Тоа ти е.

Кога игумените за кур не ни ги биѓаа манастирите ќе пропаѓаат.

Па што да прават луѓето кога само Скопје им нуди каква-таква алтернатива,во другите градови немаат ни основни егзинстенционални услови.Деновиве слушам дека и од Прилеп и Битола ќе имало масовни преселби за Скоје каде заработувале парче леб со 1000 денари дневница.:toe:
Епа ај дојдете сите у Скопје ебате! Браво бе, АБеЦе, те мислев за помудар. Ама оправдување ми даде...:nenene:

Цигојнерите се осилуваат бидејќи само уште тие останаа неосилени (освен нас самите, македонците)!

Светко -Ти ли беше со мене или Пајо фајфер кога кај факултет ми се закачија цигојнери на кола и кога ги решив со солзавецот??
Јеботе, кој атомски здесна го направија, крш.
После беа како од песната: ...три дена на раце те носевме збрана...!
Очи полни солзи!

Сите се осилија!
Тоа ти е.

Кога игумените за кур не ни ги биѓаа манастирите ќе пропаѓаат.
Ја бев. Оттаму ми е и идејата за солзавецот! :pos2: Инаку тогаш те направив лом зашто така му направи на ѓупчето. Инаку он кутриот културно си просеше, ти не знаеш овие на Рори како му се закачија човече. Од памет се извади човекот.

Епа ај дојдете сите у Скопје ебате! Браво бе, АБеЦе, те мислев за помудар. Ама оправдување ми даде...:nenene:

Абе ти ја кажувам реалноста,еве ги слушам секојдневно се состануваат овде во Прилеп и ве чека “наезда“ деновиве или следниве месеци,еден ќе одел кај Сејкан,друг кај Ерџан,двајца браќа со се фамилии ќе живееле во куќата на Орхан во Шутка,оти тој бил во Австрија,а Скопје имале шанси да заработат.Тоа е последен тренд кај Ромите во Прилеп,а со Битолските било уште помасовно преселувањето.:toe:

Светко - Е па оди кај мене, во чекмеџето, во бледозелениот шкаф ми е пиштолот на солзавец, купи 8-ца калибар цс или цн гас, наполни го и терај. Ги легнува наземи веднаш.

Јебемга АБЦ, ако ни ги натопорите ѓупците нам, на скопјаните, кој че ви прај измет по дома??

А Алфите арно што не ги изрешетале колку што ги дал господ улави.

П.С. Кој е бе тој идиотштилак да спречуваш полиција да врши легитимна работа??

П.П.С. Рори нека не кенка. Како кај нив да ги нема. Бетер се.
Pykies!

Него...кај нас кој ги држи циганиве добива избори :)
Како така кај вас во Прилеп ќе ги селат????

Цигојнерите ќе гласаат сабајлето за марјан во Прилеп, а попладне за Коце во Скопје.

watch

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom