Алфа Ромео

da crna no kazi go modelotso so nad 200 hp.?? benzinec ili diesel????

Па ваљда мисли на моторот 3.2 V 6 240 ks

2006 Alfa Romeo GT Coupe 3.2 V6 Specifications
ChassisBrakes F/R:ABS, vented disc/discTires F-R:225/45 ZR17Driveline:Front Wheel Drive
Engine
Type:V6Displacement cu in (cc):194 (3179)
Power bhp (kW) at RPM:240(176) / 6200Torque lb-ft (Nm) at RPM:213(289) / 4800Redline at RPM:n.a

Performance
Acceleration 0-62 mph s:6.7

Па ваљда мисли на моторот 3.2 V 6 240 ks

2006 Alfa Romeo GT Coupe 3.2 V6 Specifications
ChassisBrakes F/R:ABS, vented disc/discTires F-R:225/45 ZR17Driveline:Front Wheel Drive
Engine
Type:V6Displacement cu in (cc):194 (3179)
Power bhp (kW) at RPM:240(176) / 6200Torque lb-ft (Nm) at RPM:213(289) / 4800Redline at RPM:n.a

Performance
Acceleration 0-62 mph s:6.7

zatoa go prasav da vidam sto ke mi odgovori.....
inaku Alfa GT ova e naj mokniot model od benzincite a dokolku diesel ima samo 19 jtd 150hp.
super ok gi poznavam modelite na Alfa.........:salut:

Ja би Брера
alfa-brera-tuning.jpg

Ја би и брера и 159 многу ми го прават меракот Алфиве

Alfa 159 мислам дека е едно од најебачките и шмекерски коли на денешницата!-Тргнете ги настрана Италијанските суперколи.За 25 000 евра оваа кола(159) и те како вреди!-Мерцедес Ц класа и БМВ 3 Серија се над 30 000,а 159-кава е подобра во дизајн!-Да не зборуеме дека ќе бидеш уникат и пол...Stefang споредуел Мондео со Алфа 159...Какво Мондео бре,до пола не му е на ова чудо!:):):)
-Сум немал алфа до сега,ама би сакал во блиска иднина да имам една 156-ка,а бидејки сум дизел-фан,би ја зел 1.9 Џет Турбо дизелот...2.4 е сепак многу за мене :)
PRODUCT462552182453.jpg

8582742.jpg
:drk::drk::drk::drk::drk::drk:

Дизел италијанец некако не ми оди баш :) Имам фобија од уништени Пунта, Кроми и други дизелаши. Само бензин, и по можност нешто помоќно веќе кога ќе се одлучиш за таков автомобил.

^Први создале комон реил дизел,овој ЏТД е првата генерација,незнам дали е добар или не,ама multijet втората генерација комон-реил дизели на Фиат е без грешка:smir:

^Први создале комон реил дизел,овој ЏТД е првата генерација,незнам дали е добар или не,ама multijet втората генерација комон-реил дизели на Фиат е без грешка:smir:
Алфа дизел не ја бива... јас претпочитам кога станува збор за Алфа, само бокс бензин мотор, ништо друго :)

Алфа дизел не ја бива... јас претпочитам кога станува збор за Алфа, само бокс бензин мотор, ништо друго :)
Ако сакаш Алфа,а да не тропаш купот пари за бензин,ќе одиш на дизелаш :) Алфа не е заебанција,тоа бензинците напрсти се бројат кои се под 15 литри градска...Ме зашемети :)

Алфа Ромео fans

Ме интересира дали има на форумов фанови на Алфа возилата?Повелете напишете по некој убав збор за овие бесни машини.Иначе возам Алфа веќе 10 години и од искуство кажувам дека се стварно ѕвер аута.Меѓутоа со кој и да напраам муабет сите пљукаат по нив, а 80% не се ни возеле не па да имале Алфа Ромео.Јас сеа возам Алфа 164 2.0 т.с. 1996 година, а амо се смент акцизите би зел една 166-ка

Незнам јас имам гледано луѓе како се мачат со овие коли особено кога ке рикне моторот.

Да бе после 600-700000 километри.Мојава има 520000 поминато и уште нема гајле освен што го намали забрзувањето за околу секунда од фабричкото.

Има у градов Алфа Ромео GT и стварно ми го прави меракот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom