Александар Велики - Македонец во квизот на Challenge TV

• Креатор на темата Креатор на темата Helo
  • Време на започнување Време на започнување
Глупи британци,пак нека ги слушаат грчиштана (бљак,ми се гади шо ги спомињам)..

п.с. некој погоре пишал александар словен - нема везе...александар е 900 и кусур години пред словените да се симнат наваму...да не мешаме баби и жаби:)

Еј! Колку само ми се наполни срцето. Одамна не сум се чувствувал олку радосно и исполнет во душата. Не мислев дека ладните енглези толку ќе ме загреат да прекрасно се чувствувам. Само продолжете така. Можеби и наскоро официјално ќе ни го признаат името. Европа полека некои работи учи,полека, но ние сме стрпливи. Ќе вејтаме....

греота лугето..изгубија 30,000 евра ради аце...

како Зоте не го репнаа вака....:vozbud::vozbud:

п.с. зоте да ти појаснам...благодетите на таа земја не ги наследиле...туку на сила ги земале и со наша крв ги натопиле...ај мрш од тука џукело една...

Убаво, преубаво, но да не ја усерат гејциве работава,оти само од вчера беше темава , а на некои форуми гледам почнаа и писма да пишуваат до ТВ- бараат таа јавно да им се извини на учесниците во квизот,оти според гејциве тие одговориле „точно„. еве погледнете и сами.
Dear Sir/Madam,
I viewed your “challenge” TV quiz and must say that I am EXTREMELY APPALLED by what I have seen. You asked the question: “What nationality was Alexander The Great?” and the couple on your show answered correctly: “Greek”, and your show claimed that it was incorrect and the correct answer is: “Macedonian”. Macedonian, as in the country which is known OFFICIALLY by the UN, the EU and NATO as FYROM or Former Yugoslav Republic of Macedonia. This is COMPLETELY and UTTERLY UNACCEPTABLE, as historical sources (and thus historians) tell us that IN FACT Alexander The Great was indeed Greek; as Ancient Macedonians were part of the Ancient Greek world. The people from FYROM HAVE NOTHING to do with Alexander The Great, and are IN FACT slavs who settled in the region 1,000 years later..
I STRONGLY recommend that you issue an PUBLIC APOLOGY to the couple who were evicted from your show; and PUBLICLY ANNOUNCE that you MADE A MISTAKE when assuming that Alexander The Great is from the country of FYROM, who have NOTHING to do with the Ancient Greek world.
Below are quotes and references from MODERN and ANCIENT historians depicting Ancient Macedonia for your reference:
линк

Оваа голема ќе биде.
Луѓево ќе наседнат на грчкава провокација, ќе ја тужат телевизијата, ќе фрлат пари по судови и ќе изгубат.
Наместо да не се ни ќар ни зијан они зијан 20000 фунти.

Оваа голема ќе биде.
Луѓево ќе наседнат на грчкава провокација, ќе ја тужат телевизијата, ќе фрлат пари по судови и ќе изгубат.
Наместо да не се ни ќар ни зијан они зијан 20000 фунти.

Каде и да е, и нашите треба да реагираат и да ја потпомогнат телевизијата како што знаат и умеат.

Да не се спласне работава, зашто оние долу ќе ја тераат до крај, колку што се к`не.

хехе Колку јако прашање, ама уште појак ОДГОВОР!!БРАВО само така нека умрат гејците сега.....:pos2::pos2::pos2:

Глупи британци,пак нека ги слушаат грчиштана (бљак,ми се гади шо ги спомињам)..

п.с. некој погоре пишал александар словен - нема везе...александар е 900 и кусур години пред словените да се симнат наваму...да не мешаме баби и жаби:)

ти погрешна историја си учела. немало преселба на словените. што занчи дека од вардаро па до триглава живеат антички македонци :wink:

греота лугето..изгубија 30,000 евра ради аце...

како Зоте не го репнаа вака....:vozbud::vozbud:

п.с. зоте да ти појаснам...благодетите на таа земја не ги наследиле...туку на сила ги земале и со наша крв ги натопиле...ај мрш од тука џукело една...

како што тоа го направиел турко-монголите - денешните бугари

ти немаш толку интелегнеција да сватиш дека тие митови се вистина и дека тоа се постоело пред многу илјади години и дека човек ен може да измисли такво нешто. но тоа е товј проблем во што ќе веруваш и дали можеш да ја позанеш вистината.
Поголем кретен немам сретнато од тебе ејјјј:bravo::bravo:
Зевс бил вистински ејјјјј и другите голокурци и голоцицковки:nesvest::nesvest::nesvest:

Шо ми е мерак овие ботови шо не земаа пари и конечно некој паметен испадна што му ги отвори очите на луѓето:je::je::je::je:

:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Го гледа тоа на вести и стварно ме израдува

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom