Албански или Информатика

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па денеска за да просперираш на било кое поле и двете работи ти требаат. На пример не можеш да правиш бизниси во делот кај што процентуално повеќе застапено Албанското население ако не знаеш Албански, истот важи и за информатиката на некој начин.

Така да ако може да се направи некоја комбинација на двете би било одлично.

ps: не идете на часови по албански кај појол:pos:

Јас сакам двата предмети да ги учам, и албански и информатика ( само информатика да не учиме офис поуер поинт и такви глупости... ) ...

Информатиката би требала да биде како задолжителен предмет, а албанскиот јазик да се учи во места каде што е застапено барем 30% албанско население, што к*р ќе прави албанскиот јазик во источна Македонија? Од инат ништо не се постига (на запад ништо ново) :)
п.с. Оти не "вирејат" албанци во источна Македонија?!

Хмммм лошо прашање брат... мн е лош изборов... според мене во иднина ќе мора да ги знаеме и двете.. така да јас сум за ДВЕТЕ.. како и да е и тоа и тоа ќе ни користи :)

Па денеска за да просперираш на било кое поле и двете работи ти требаат. На пример не можеш да правиш бизниси во делот кај што процентуално повеќе застапено Албанското население ако не знаеш Албански, истот важи и за информатиката на некој начин.

Така да ако може да се направи некоја комбинација на двете би било одлично.

ps: не идете на часови по албански кај појол:pos:
Абе зашто? Баш сум добар ментор/тутор.

Ѓашт'мбедјет' !

:vozbud: :vozbud:

Оглас : Талентиран професор дава на часови по Албански :pos:
Цена поволна.:)

Учите го албанскиа оти во новата ви таковина друг език нема да има и кај Косово и во Илирида езикот е истиот.

Преувеличана е вредноста на информатиката како предмет (мое лично мислење).
А тоа дека албански требало да се знае заради бизниси, ќе си го прашам. Па дрога да идам да купувам од сумњиви места, не ми треба албански, а не па со некој Албанец бизниси да сум правел.
Ни со Албанци од Косово не ми требало никогаш да знам албански за да се разберам (у бизнис пред се').
Албански навистна треба, единствено при кандидирање за некои работни места.
Албански треба да се знае и заради некои други работи.

НЕТРЕБА ДА ПРАШУЕТЕ ЗА АЛБАНСКИ!!!! Информатика СИГУРНО... АЛБАНСКИ НЕ! , НИКАД!

НЕТРЕБА ДА ПРАШУЕТЕ ЗА АЛБАНСКИ!!!! Информатика СИГУРНО... АЛБАНСКИ НЕ! , НИКАД!

Ти море, уште Македонскиот јазик не си го научил како што треба, па Албанскиот ....

Викаш, НЕТРЕБА а ? :tapp:

А за тоа после ! , што ставаш, нема потреба да се коментира ... :tapp:

:uvo:

Најглупото прашање на свет. За кој к.. ќе ми е Албански бе акмак еден. Информатиката владее со цел свет он Албански да учам, Бог да чува и да брани.

1010001 0101 0110 0010101010 101 10010101010101 !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom