- Член од
- 14 ноември 2008
- Мислења
- 3.418
- Поени од реакции
- 856
Мандарин била бе не макарониАбе, еден другар ми спомнува стално некоја песна албанска, макарни нешохит била пред некоја година. Да не ја знај некој ?
![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мандарин била бе не макарониАбе, еден другар ми спомнува стално некоја песна албанска, макарни нешохит била пред некоја година. Да не ја знај некој ?
![]()
Можеби има добри песни....можеби има и скапи и врвни спотови....ама јазикот не го бива за песни ама ич....многу тврд јазик е,дури бетер од македонскиот....за песни многу лежи српско-хрватскиот....а и далматинскиот дијалект е многу јак.
А ова другиве звучат ко камења да кршат со јазик.![]()
zavisi od koe podracje, razlicno se zboruvaГрешка си. Македонскиот јазик има сличен изговор како бугарскиот и албанскиот. ТВРД изговор.
Истото би го рекол и албанец, и бугарин за нас.
Мене на пример најружен јазик ми е бугарскиот.
слушни ја ова песна ќе видиш дека не е ружен јазикот туку има луѓе што збораат ружно:
http://www.youtube.com/watch?v=YpQiW-yJD2Q&feature=player_embedded
Грешка си. Македонскиот јазик има сличен изговор како бугарскиот и албанскиот. ТВРД изговор.
Истото би го рекол и албанец, и бугарин за нас.
Мене на пример најружен јазик ми е бугарскиот.
слушни ја ова песна ќе видиш дека не е ружен јазикот туку има луѓе што збораат ружно:
http://www.youtube.com/watch?v=YpQiW-yJD2Q&feature=player_embedded
zavisi od koe podracje, razlicno se zboruva
Точно многу е битно подрачјето(иако за бугарскиот мислам дека е најтапа,и дека нема разлика).....но за албанскиот највеќе се изненадив кога отидов во Саранда...е таму луѓето да ти е милина да ги слушаш...а овие овдека кај нас камења кршат коа зборат.
п.с Има ли некој албанец на форум да ми потврди,дали навистина во Саранда им е поубав дијалектот?
zavisi kako na toa gledas, kako albanec sto sum, najlos za razbiranje mi e gjakovarskiot, i dijalektite imaat razliak megu sebe, albanskiot jazik e premnogu kompliciran, selo od selo ne moze da se razbirat, a da ne zboruvam grad so grad, racunaj, tetovo so gostivar kolku se razlikuvaat, pa posle gostivarskiot so debarcanskiot (znaes dobro ova) pa debarcanskiot so struskiot i taka ponatamu do resen i bitola, pa vo albanija, kosovo, camerija, a arbereshite vo italija, e tie se stvarno tesko da se razbiraatТочно многу е битно подрачјето(иако за бугарскиот мислам дека е најтапа,и дека нема разлика).....но за албанскиот највеќе се изненадив кога отидов во Саранда...е таму луѓето да ти е милина да ги слушаш...а овие овдека кај нас камења кршат коа зборат.
п.с Има ли некој албанец на форум да ми потврди,дали навистина во Саранда им е поубав дијалектот?
Субјективна работа.п.с Има ли некој албанец на форум да ми потврди,дали навистина во Саранда им е поубав дијалектот?
Точно многу е битно подрачјето(иако за бугарскиот мислам дека е најтапа,и дека нема разлика).....но за албанскиот највеќе се изненадив кога отидов во Саранда...е таму луѓето да ти е милина да ги слушаш...а овие овдека кај нас камења кршат коа зборат.
Имам правено муабет со албанец од Валона за тоа, стварно се разликуваат многу дијалектите, поготово тие на југ со тие од север и Косово, барем како што ми кажаа... И што е најинтересно, не ги поднесуваат и таму Косоварите, ги пцуеја, ги колнеа...п.с Има ли некој албанец на форум да ми потврди,дали навистина во Саранда им е поубав дијалектот?
Ми се допаѓаат некои староградски албански песни, но Албанскиот рап е дефинитивно најголемото срање што сум го слушнал (барем комерцијалата, андерграунд немам слушано). Unikatil, Noizy и компанија се срање.