Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ами како е можно сите Илири кои живееле на цело Јадранско крајбрежје од Словенија па до Грција да исчезнат а само во Албанија да останат?![]()
Оди во Хрватска и прашај дали само во Албанија има потомци на Илирите.
Треба да има и ДНК материјал од некој илир па да споредат.imase statija deka zemenata krv od balkanskite narodi za utvrduvane na potekloto spored dnk kazaa deka bosancite imaat ilirska krv a ne albancite i isto taka deka makedonija i lugeto sto ziveat vo nea barem poveketo se anticki makedonci i deka tuka ziveele od sekogas a ne se doselile kako starite sloveni .
Не знам како точно се определуваат гените, ама да речеме дека илирскиот ген е специфичен и уникатен за тој дел од балканот во денешно време и не е застапен на други места, тогаш може да се каже со голема сигурност дека е илирски. Исто не е искучена и можноста од повеќе пронајдени скелети кои имаат потекло од античкиот период да е споредена ДНК со денешниве жители на областа каде некое време живееле Илирите, што би било најверодостојно. Зашто мислиш дека вториов начин е невозможен? Демек не се пронајдени гробници од антиката?Треба да има и ДНК материјал од некој илир па да споредат.
Не ми е познато такво нешто.
pa istoricarite potvrduvaat:ALBANCITE se direktni potomci na ILIRITE
А на кој јазик зборувале Илирите, Албански?
А на кој јазик зборувале Илирите, Албански?
Nema Aleksandar Makedonski toa Makedonski i da bil bil vo Pela Grcija so ova makedonija toj nema vrska nisto plus makedonija e region tuka mislam nema dilemiplus vie Fejk makedoncinja od zad karpati vo 7mi vek dojdeni tuka hmmmm teska rabota istorijata ubavo glasi za preselbatan na Slavjanite i toa e toa ti moze da skokas cel den
![]()
ne makedonski
Tie zboruvale Ilirski...a mnogu zborovi na albanskiot jazik se slicni so ilirskiot jazik!!