АЛБАНЦИ = ИЛИРИ ?

• Креатор на темата Креатор на темата MakedoN_Ares
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Аналогијава ти е закон.
Чим не ти се допаѓа сонов наш, што бараш на темава?

Ајде сега, гит` во кревет, и продолжи со сонот дека си темел на белата раса.

Не ја барам вистината во сонот, за разлика од некој!

Не ја барам вистината во сонот, за разлика од некој!

Добро, или биди конструктивен во дискусијава (навредите не се сметаат како конструктивни мислења), или не учествувај во истата. Твој избор.

Како може АЛБАНЦ да е ИЛИР?

Македонец, Македонија, Македонски
Шќипетар Шќипетарија, Шќипетарски
Хрват, Хрватска Хрватски
Кинез, Кина, Кинески
Шпанец Шпанија Шпански
Илир, Илирик Илирски
Италијан, Италија, Италијански
Француз, Франција, Француски
Албанец Албанија Албански......

Не можеш Албанец, Илир, Шќипетарски
мешаш различни поими, народи...

епа тоа е финтата да мешаш и пак си најдобар......македонците се мешани со словениа,србија.хрватска,бугарија,босна ...и колку многу други само фактот дека александар велики е ИЛИР (или значи албанец)....

епа тоа е финтата да мешаш и пак си најдобар......македонците се мешани со словениа,србија.хрватска,бугарија,босна ...и колку многу други само фактот дека александар велики е ИЛИР (или значи албанец)....

Македонците се мешавина само Грците и Албанците се Ариевци:pos2:
Дај некој доказ за Албанското потекло на Александар почнувајки од неговото име, симболи и сл?

Македонците се мешавина само Грците и Албанците се Ариевци:pos2:
Дај некој доказ за Албанското потекло на Александар почнувајки од неговото име, симболи и сл?

ај ти дај ми доказ дека е македонец.....
тој кога живеел....тој живеел во територијата на денешната македонија...аман тогаш не се викаше македониа туку илирија или значи албанија.....извини аман вие и за мајка тереза велите дека е македонка тоа се поснава само од името ГОНЏЕ албанско име....ајде уште колку други личности ке велите дека се македонци.....

тој кога живеел....тој живеел во територијата на денешната македонија...аман тогаш не се викаше македониа туку илирија или значи албанија.....извини аман вие и за мајка тереза велите дека е македонка тоа се поснава само од името ГОНЏЕ албанско име....ајде уште колку други личности ке велите дека се македонци.....

Немој Власите да ги правиш Албанци. Немој.

Јбг, многу ти е глупо објаснувањето (болдираново). Ама иќ не ти држи вода.

Ne se plasi druze, majka Tereza mnogu dobro si znae sto bila. :smir:

By blood, I am Albanian. By citizenship, an Indian. By faith, I am a Catholic nun. As to my calling, I belong to the world. As to my heart, I belong entirely to the Heart of Jesus. ”

http://www.vatican.va/news_services/liturgy/saints/ns_lit_doc_20031019_madre-teresa_en.html

http://nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1979/teresa-bio.html

епа тоа е финтата да мешаш и пак си најдобар......македонците се мешани со словениа,србија.хрватска,бугарија,босна ...и колку многу други само фактот дека александар велики е ИЛИР:pos2: (или значи албанец)....:nesum::tapp:
тој кога живеел....тој живеел во територијата на денешната македонија...аман тогаш не се викаше македониа туку илирија:zver: или значи албанија :nesvest:.....извини аман вие и за мајка тереза велите дека е македонка тоа се поснава само од името ГОНЏЕ албанско име....ајде уште колку други личности ке велите дека се македонци.....
Да знаеш дека имав сомнежи до денес, ама кога ти ги видов доказите, а и видеово, сватив дека имаш право...:tapp::tapp::tapp:

добро бе вие дајте ми доказ (не од јутуб) дека александар е македонец.... цел свет го вика александар велики само вие александар македонски... кај ја видовте таа финта...јас не вела дека е баш албанец...но велам дека кога живееше тој, во оваа област (денешна македонија) тогаш се викаше илирија....читај малку историја ... мислам за албанија како потекнува и ке видиш колку голема беше тогаш кога живееше александар....

добро бе вие дајте ми доказ (не од јутуб) дека александар е македонец.... цел свет го вика александар велики само вие александар македонски... кај ја видовте таа финта...јас не вела дека е баш албанец...но велам дека кога живееше тој, во оваа област (денешна македонија) тогаш се викаше илирија....читај малку историја ... мислам за албанија како потекнува и ке видиш колку голема беше тогаш кога живееше александар....

Ти имаш основно завршено?

Ти имаш основно завршено?

да и факултет завршив.....во софија...и сите бугарци мислат како мене....ти ако си против твоја работа ова е форум и сите мислења не се исти добро батка

да и факултет завршив.....во софија...и сите бугарци мислат како мене....ти ако си против твоја работа ова е форум и сите мислења не се исти добро батка

Види...
Не се работи за мислење, туку за факти.

Пун ти е форумов со докази, па пролистај ги темите, едуцирај се , суди според фактите.

Фактите говорат дека Албанците немаат врска со Илири , а ниту пак Александар има врска со Илири.

Тоа е тоа.

За почеток читај ги Херодот, Јустин и Плутарх. Ако и тоа не ти помогне нема спас за тебе :wink:.

И тресење глупости треба да е со граница!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom