АЛБАНЦИ = ИЛИРИ ?

• Креатор на темата Креатор на темата MakedoN_Ares
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Прашајте арап или турчин што значи зборот арнаут и се ќе ви биде јасно :mist:

Само едно многу просто прашање: Зошто ако албанците се Илири, нивната земја не се вика Илирија туку се вика Албанија?

Kakvi Iliri be,Kosovarite,Tetovcite i Skopjanite nemaat vrska so Iliri,ama imaat so azerbejdzancite.Albancite vo Albanija,donekade imaat ama mala rabota.
Najpoveke imaat Dalmatincite i Bosancite.Inaku Ilirite bile na teritorija na denesna Slovenija,cela Hrvatska,Bosna,Srbija,Albanija i Epir.

Kakvi Iliri be,Kosovarite,Tetovcite i Skopjanite nemaat vrska so Iliri,ama imaat so azerbejdzancite.Albancite vo Albanija,donekade imaat ama mala rabota.
Najpoveke imaat Dalmatincite i Bosancite.Inaku Ilirite bile na teritorija na denesna Slovenija,cela Hrvatska,Bosna,Srbija,Albanija i Epir.

Kolku sto znam jas,ne bile na Epir.Bile vo Severna Albanija,a ne vo cela Albanija kako sto se tvrdi.

Едитирано од администратор.

Ilirite se fantomi. Zatoa i sekoj vtor gi prisvojuva. No juzni Ilirski pleminja imalo i vo Epir, koj spored naodite, e pod silno vlijanie na Helenskata kultura i e aktiven del od Helenskiot svet.

Албанците за време на среден век и претходно се знаат како Епирци, односно нивна држава е Епир... Добра мешалица...

Бунт'т срешту османската власт на албанци :nesvest:от Северна Б'лгарија и значителното им прис'ствие в'в војската на Михај Витјаз представлјават интересен, но и тв'рде озадачавашт момент в историјата на освободителните борби в б'лгарските земи под османско владичество.

...при подготовката на в'станическите дејствија през 1594 г:baeh:. и дејствијата на Павел Джорджич – един от основните с'залјатници, албанците :nesum:се откројават като основен елемент в подготовката на населението за бунт преди идването на војските на Михај Витјаз?

Dobra mesalica..ova popat od Kavkaz navamu?
fig-00.jpg

naod od Severna Blgarija od bakarno vreme(bidejki nemame nikakvi podatoci od shqipot vo vrska so arheologija)
13 Велики, К. Цит. с'ч., с. 66–67.
14 Пак там, с. 70.
15 Zach, C. R. Staat und Staatsträger in der Walachei und Moldau im 17. Jh. München, 1992, S. 106–107.
16 Călători străini despre Ţările române, 1972, 4, p. 12, 76.
17 Hurmuzaki, E. op. cit., XII, p.406

“Татар Бифтек“, Татарите го правеле ставајќи месо под газот - врз седлото, кое што месо јавајќи на коњите добро го изгмечувале и подготвувале (а сигурно примало и добра арома :pov: ).

Оваа “алатка“ сигурно служела при подготвувањето на ручекот:vozbud::vozbud::vozbud: или за масирање на хемороидите отпосле.:vozbud:

Не ме чуди што истата е најдена во Бугарија:pos2:

не тропај бре...Рим било немало ништо..Македонија јасно фигурира, за Македонци јасно сед збори..еве не мора за нас, за картагена, египет јудеја..баш за време рим податоците се најјасни.

леле мори мајко...отворете тема желби и честитки...не тема форум отворете

Makedonija kako region.

Koi NIE vie togas ste bile zad Karpati, ne znaci deka imalo teritorija makedonija i ti si dosol tuka sega se prajs makedonec samo zatoa sto ste dosle vo 6ti ili 7mi vek tie makedonci ne postojat i nivniot jazik e mrtvok kako i drugi stotici anticki jazici nisto cudno, vie samo poradi edno ensot se vikate makedoncina poradi regioot ste go zemale imeto kako da ides vo strumica ke bides strumican isto tie.

ne znam sto se macite nema nisto da promentite nitu nekoj srbski avtor nekoj ruski i nikako ne moze d ja dokazete vasata vrsta so Antickite Makedonci a istorijata glasi deka vie zboruvate Slavjanski jazik i Slavjanite se dojdeni tuka vo 6ti vek i toa e toa so diskusii vo Kajgana.com nema da promenite nisto.

Toa za cestitkite ubavo ti vika PIcasso zemi citajgo avtorot Aristid Kola posle kenjaj po forumot.:tapp:

Пројдоа жолтите картони и опомените. Нареден оф топик пост со меѓусебни навреди = бан.

Znaci Albancite so ova sakat da kazat,nie sme starosedelci,da si gi vratime teritoriite koi bile pod Ilirija,a vie Slavjani (Makedonci) ojte si nazad zad Karpatite.:nenene::nenene:

Абе албанчиња,па маму му,јаки бизнисмени сте,ама за историја сте дупки.

И,кој ги спомна славјаните?Ако еден ми покаже мапа од среден век за преселбата на славјаните,ќе се прокламирам како славјанин.Ама за жал,нема мапа, па така да...вие албанчиња земете парталите и зад кавказ.

Ојдех ја,а вие измислите нешчо у меѓувреме.
Македонците не са славјани,затова што таква нација не постое.
Е сега,бирајте вие,како рекол Исус:

Ронката во окото на другиот ја гледаш,а гредата во твоето не ја гледаш.

Албанци = Илири, колку Македонците = Кинези.
Ај сега во кревет и сонувајте за славните "албански" истории и времиња, само кога ќе се разбудите немој да плачете, пошо сонот завршил!

Аналогијава ти е закон.
Чим не ти се допаѓа сонов наш, што бараш на темава?

Ајде сега, гит` во кревет, и продолжи со сонот дека си темел на белата раса.

Аналогијава ти е закон.
Чим не ти се допаѓа сонов наш, што бараш на темава?

Ајде сега, гит` во кревет, и продолжи со сонот дека си темел на белата раса.

Не е темата за сонот ваш.
Не е ниту за нашиот.
Аргументираме!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom