Ако треба да бирате дали би отишле на преглед кај доктор или докторка

• Креатор на темата Креатор на темата Decoturf
  • Време на започнување Време на започнување

Доктор/ Докторка одберете !

• Вкупно гласачи
    52
^ Маж - жена голема генерализација. Има поуспешни доктори и поуспешни докторки, се е индивидуално.

Доктор секако од лично искуство зборам жените врска немаат и не знаат да си ја работат работата. Сум имал лоши искуства и со општи и со забарки. Заради една будала плуќата ќе ми излеташе од кашлање и плус и дале специјалист да биде :mad:

Од досегашно лошо искуство со докторки би избрал доктор.Ова е лична определба не дека значи нешто дали ке идеш кај машко или женско зошто има и жени кои се поспремни од мажи доктори и тоа многу поспремни.

Јас како иден доктор можам да кажам дека стварно не зависи до полот , но дефинитивно како иден доктор што сум гледал како работат асистентите дефинитивно повеќе пациентите ги ценат докторите отколку докторките, а згора на тоа народот ги смета докторките за сестри и многу е грдо кога ќе се обратат на асистентка која учела 10 год со сестро, но факт е дека во ургентни ситуации поспретни се докторите, докторките паничат повеќе

Јас како иден доктор можам да кажам дека стварно не зависи до полот , но дефинитивно како иден доктор што сум гледал како работат асистентите дефинитивно повеќе пациентите ги ценат докторите отколку докторките, а згора на тоа народот ги смета докторките за сестри и многу е грдо кога ќе се обратат на асистентка која учела 10 год со сестро, но факт е дека во ургентни ситуации поспретни се докторите, докторките паничат повеќе
Сега ми отвори една друга мисла.Дали лично сметаш дека доктори/докторки со 50+ години би требало да одат во пензија со бенефициран стаж.Мислам дека спретноста во тие години не е иста како пример на 30,40 години...
Ми се десило два пати постари доктор(к)и да ми промашат вена при земање крв ,во едниот случај и 3 пати последователно.
Мислење?

Не ми пречи што е, дали е машко или женско, се додека се е професионално и гледам дека докторот/ката има цивилизиран пристап и го/ја бива.

Значи пристапот и професионалноста ми се најважни заедно со хигиената во ординација. Сигурно нема да седнам да ме прегледа ако гледам крвови сегде. Како изгледа, ко хобит бил, ко баба рога била, воопшто не ми е важно.

Сега ми отвори една друга мисла.Дали лично сметаш дека доктори/докторки со 50+ години би требало да одат во пензија со бенефициран стаж.Мислам дека спретноста во тие години не е иста како пример на 30,40 години...
Ми се десило два пати постари доктор(к)и да ми промашат вена при земање крв ,во едниот случај и 3 пати последователно.
Мислење?
апсолутно, јас ги почитувам постарите колеги но даваат терапија од нивно време и строго се држат на тоа што порано го учеле, многу се конзервативни и не прифаќаат туѓо мислење, а медицината еволуира да бидеме искрени. можеби не бенифициран стаж, но нека ја препуштат работата што знаат дека не им оди на поспретни лица, ќе помогнат и ние помладите да се стекнеме со искуство

апсолутно, јас ги почитувам постарите колеги но даваат терапија од нивно време и строго се држат на тоа што порано го учеле, многу се конзервативни и не прифаќаат туѓо мислење, а медицината еволуира да бидеме искрени. можеби не бенифициран стаж, но нека ја препуштат работата што знаат дека не им оди на поспретни лица, ќе помогнат и ние помладите да се стекнеме со искуство

Мал офтопик:

И медицината а приметувам и организамот кај луѓето. Татко ми е забар и порано кога бил на пракса а и работел ко помлад скоро сите луѓе имале осмици на 16-7 години. Денес ни на 30 години не им расне а некои не ги ни имаат. Исто така и се повеќе и повеќе алергични луѓе имаме на нешто, било што, ретко кој не е на ништо. Се согласувам со тебе дека постариве доктори ретко отскокнуваат од некои нивни методи.

Нема никаква врска имам колешки што одлично си ја вршат работата, нема никаква врска дали се работи за маж или жена најважно е докторот да биде соодветно образован, амбициозен и да има фин однос кон пациентите, па сега полот ништо не ти менува и онака имаш отидено да побараш стручно мислење па кој сака нека седи на столчето пред тебе, само нека е компетентен ...

ако ми е за здравје нема да гледам дали е доктор или докторка. ке гледам тој или таа да е искусен/на во работата и да ме излечи!!!

Теоретски,би требало да е докторка. Професијата е женска, квалитетите што се потребни за неа се претежно поседувани од жените,освен за стоматолог и хирург,овде мажите повеќе доаѓаат до израз :)

Јас имам матична докторка и не би ја мењала за ништо на светот.

Се плашам од доктори многу се лоши нема потреба да ви кажам и вие не знаете колку се лоши, матична ми е докторка само да видете колку е јака кога ќе рече злато што ти е?
и тогаш се палам само да видете какви нозе има, за задник да не зборам, ниту за гради самите си знаете ама.......
има еден проблем стара е педесет и шест години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom