K
kalimer0
Гостин
^ Маж - жена голема генерализација. Има поуспешни доктори и поуспешни докторки, се е индивидуално.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
То е прашање на карактер ,а не на пол.Eпа тоа е, што мислиш кој повеќе си ја знае работата ? што мислиш ?
Сега ми отвори една друга мисла.Дали лично сметаш дека доктори/докторки со 50+ години би требало да одат во пензија со бенефициран стаж.Мислам дека спретноста во тие години не е иста како пример на 30,40 години...Јас како иден доктор можам да кажам дека стварно не зависи до полот , но дефинитивно како иден доктор што сум гледал како работат асистентите дефинитивно повеќе пациентите ги ценат докторите отколку докторките, а згора на тоа народот ги смета докторките за сестри и многу е грдо кога ќе се обратат на асистентка која учела 10 год со сестро, но факт е дека во ургентни ситуации поспретни се докторите, докторките паничат повеќе
апсолутно, јас ги почитувам постарите колеги но даваат терапија од нивно време и строго се држат на тоа што порано го учеле, многу се конзервативни и не прифаќаат туѓо мислење, а медицината еволуира да бидеме искрени. можеби не бенифициран стаж, но нека ја препуштат работата што знаат дека не им оди на поспретни лица, ќе помогнат и ние помладите да се стекнеме со искуствоСега ми отвори една друга мисла.Дали лично сметаш дека доктори/докторки со 50+ години би требало да одат во пензија со бенефициран стаж.Мислам дека спретноста во тие години не е иста како пример на 30,40 години...
Ми се десило два пати постари доктор(к)и да ми промашат вена при земање крв ,во едниот случај и 3 пати последователно.
Мислење?
апсолутно, јас ги почитувам постарите колеги но даваат терапија од нивно време и строго се држат на тоа што порано го учеле, многу се конзервативни и не прифаќаат туѓо мислење, а медицината еволуира да бидеме искрени. можеби не бенифициран стаж, но нека ја препуштат работата што знаат дека не им оди на поспретни лица, ќе помогнат и ние помладите да се стекнеме со искуство