Ако сакаш да ги разбереш жените...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
... читај меѓу редови, ако сакаш да ги разбереш мажите читај ги редовите.

Една реченица на која налетав и која ми се виде интересна за дискусија. Навистина често за нас девојките се збори дека околишаме, дека секогаш вртиме ко “киша око Крагуевца“,никогаш директно не кажуваме што сакаме, а за машките се кажува дека се директни, одма прејдуваат на главното и слично.

Зарем не е тоа индивидуална работа? Вие какво искуство имате?

Ако сте машко, какво искуство имате со девојките во поглед на директноста во врска?

Ако сте женско, какво искуство имате со машките во поглед на директноста во врска?

Дали оваа генерализација е една од многу во низата кои немаат врска со реалноста или има некоја вистина?

И навистина дали лесно го разбирате спротивниот пол или премногу ви е комплициран?

И што сметате дека е најкомплицирано кај спротивниот пол и што не разбирате?
Значи не што ви пречи или што ви е одбивно, него што не разбирате, па да се разјасниме меѓу себе.:)

Вие сте ко киша око Крагуевца а ние сме ко мува на гоВно,влагаме директно:) . Добро може и мувава по некое кругче да напраи некад али мало.
Индивидуална работа Е,да, али општо гледано(не генерализирам) жените многу често зборат меѓу редови.Зпшто,појма немам.У врска па нааааајмалку треба да се тупи.Кажи си шо си имаш и готоо.У врска сме,значи те осеќам блиска значи моеж да ми кажеш што било и да ми го кажеш директно.
И навистина лесно го разбирам српотивниот пол,али коа ќе каже Здраво,се друго може да значи поише нешта..

Нема врска бе зависи од чоеко. Та жена та маж исто лајно.

Нема врска, дефинитивно е индивидуално...
ми се спие сега за да пишувам реферати и искуства... :salut:

јас сум се изјаснил на многу постеви за мојата директност...затоа нема да се повторувам пак...
ми пречи кога некад девојките пуштаат вода на нас момците и при дадена ситуација коа после шмекањето ќе дојде моментот на пуштање вие ќе ја тргнете главата и ке ни се намсеете у фаца демек сте не изиграле...вакви скопски кучки има многу...И мене таквите баш ми се и најинтересни..прибидејќи почнува една игра кадешто женското мисли дека вози некого...а на машкото демек ќе му падне незгодно од кучкестата корпа...Епа често сум имал такви ситуации...каде што ми направиле така..пуштање водичка Но...ако се игра играта треба да се изигра до крај нели..:)...последна ваква корпа којашто ја добив каде што претходно бев многу фин и културен во моето додворување предизвикано од нејзината наклонетост и пуштање вода...при што се нормално јас пуштив да ја пољубам..девојката се тргна и цело друштво се насмеа...се решив у моментот на поинаква стратегија и и реков..: ако мислиш дека тука ке застанам и дека ми е незгоднио сеа...гадно си се заебала и тек допрва ке ти се пуштам и со сељачки речник и реков Тек допрва ќе те лапам и у моментот за зграпчив за нејзините атрибути...(у принцип не сум ваков ама проработе во мене благата накурченост и алкохолот)...резултатот беше топ муванка...немаше корпа све беше ок..ЗАКЛУЧОКОТ е дека поголемиот дел од ваквите кучки коишто си играат околу наоколу со типците и на крај корпа даваат испаѓа на крај дека страшно се палат на СЕЉАЧИЗАМ...проверено

... читај меѓу редови, ако сакаш да ги разбереш мажите читај ги редовите.

Една реченица на која налетав и која ми се виде интересна за дискусија. Навистина често за нас девојките се збори дека околишаме, дека секогаш вртиме ко “киша око Крагуевца“,никогаш директно не кажуваме што сакаме, а за машките се кажува дека се директни, одма прејдуваат на главното и слично.

Зарем не е тоа индивидуална работа? Вие какво искуство имате?

Ако сте машко, какво искуство имате со девојките во поглед на директноста во врска?

Ако сте женско, какво искуство имате со машките во поглед на директноста во врска?

Дали оваа генерализација е една од многу во низата кои немаат врска со реалноста или има некоја вистина?

И навистина дали лесно го разбирате спротивниот пол или премногу ви е комплициран?

И што сметате дека е најкомплицирано кај спротивниот пол и што не разбирате?

Значи не што ви пречи или што ви е одбивно, него што не разбирате, па да се разјасниме меѓу себе.:)

и те како е индивидуална работа :). и ние не сме секогаш директни како што е општо познато и признато. значи како и за многу други работи така и за оваа по кој знае кој пат ќе повторам се зависи од СИТУАЦИЈАТА и од тоа што сакаш ти да извлечеш од ситуацијата :pos: значи прво се иде на проценка на ситуацијата :) ако ситуацијата одговара идеш ДИРЕКТНО без кружење, но ако забележиш дека како вицот што беше "стандардните драјвери не одговараат" или се откажуваш или идеш на план Б. План Б, е тука е тоа што Крејзи го бара од темава, е тука се преминува на правење на мутав, на вртење на муабети за глобалната економската криза :pos: и што уште не. Ама сите тие муабети се со "скриена" порака и задњи намери и ти секако очекуваш резултати од тие муабети. сеа ако девојката те дешифрира ТОП, ако не "узалуд вам труд свирачи" :pos: :pos: :pos:

Подиректна женка од мене здравје, што на ум тоа на друм, тешко мене кога треба да се воздржувам...:nesum:

Подиректна женка од мене здравје, што на ум тоа на друм, тешко мене кога треба да се воздржувам...:nesum:

Камо да беа како тебе сите, ехеееееееее
Ама нема, сите сакаат да си играат малце игрички, да се дупчат.

Јас мислам дека е индивидуално, ама и ко шо рече DimceY, ситуацијата и твојата корист од неа е нештото што те поттикнува.

Ако сакаш да ги разбереш жените, прави муабет со нив. Прво машкото да почне малку, колку да скрши мраз, да ја запали жената, па после таа има да си почне да збори, збори и збори...и така се ќе дознаеш од неа.

Ако сакаш да мисли жената дека ја слушаш и ја разбираш само климај со главата. :smir:

Само ќе речеш дека се слагаш со нејзиното мислење.

Нема да поминеш така лесно. :) Не за џабе ја сум се пењавела пола саат за да ми речеш "да, така е". Треба да приложиш "за" и "против", да се продискутира тоа... Интерактивност, а не пасивно слушање. :smir:

Нема да поминеш така лесно. :) Не за џабе ја сум се пењавела пола саат за да ми речеш "да, така е". Треба да приложиш "за" и "против", да се продискутира тоа... Интерактивност, а не пасивно слушање. :smir:
Да да, како што ќе кажеш, немам ништо против тоа.:smir:

Да да, како што ќе кажеш, немам ништо против тоа.:smir:

Добар, многу добар... си знаеш како треба. :)
У суштина, ние знаеме дека не секогаш не слушате, ама не се лутиме. Пошто на пола муабет ќе сватиш дека ептен си го претерала, дури ни сама не би се следела.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom