Ако не може со добро - може со лошо

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Znaci sto mislite za razmisluvanjata od tipot deka ako nesto ne moze da se postigne so dobro moze so loso ili popoznato kako "ako ne moze milum togas silum"?Ako nesto ne mozete da dobiete ili postignete so razgovor i so ubeduvanje a vi e vazno bi probale li so sila da go dobiete?

Никогаш не сум го применил тоа правило и мисалм дека никогаш нема да го применам. Сепак сите знаеме дека каде што има сила нема правдина, ама во некои случаеви мислам дека ни силата нема да поможи

Zavisi za sto se raboti,zavisi od okolonosti..sto znam...
Ako e nesto MOE,ako treba da odbranam nesto MOE,
ako treba da zadrzam nesto MOE,
Togas bi upotrebila sila,zatoa sto imam pravo moeto da bide MOE.

Inaku mrazam upoterebuvanje sila pri postegnuvanje na nekoja cel (pr vo kariera,matrijalni rab ili sl)..toa ti e gazenje po trupovi samo za da stignes do vrvot.NIKAD.
Ako nesto treba da bide ke bide...

Eeeeeeee ne sum tip na licnost sto gi dobiva rabotite na sila,ne pagam nisko,amaaaaaa u izuzetni situacii(do sea 2-3) kako imam zemeno na sila nesto sto pripaga na mene,a nekoj drug mi zemal au auuuu,togas se boram se karam,ako treba i ke se tepam ke si go vratam svoeto,zasto i taa licnost na nekoj nacin na sila mi go zemala a sto e najtragicno ne ni i pripaga,zasto znam deka jas nikogas ne bi napravila takvo nesto,da zemam nesto tugo,

zavisi od situacijata

inace toa pravilo e primeneto i kolku tolku raboti

Научив во животот,дека она што не можам да го добијам со арно, со лошо не го добивам никако. Затоа навидум мирно (немирна сум во себе),чекам да се покаже, само на луѓето да им се каже, дека сум била во право.
Споро е, да, ама е сигурно.
Ако ме прашате за задоволството,после долго време чекање,на она што требало да го добијам одамна, отсуствува.Сеедно ми е.

Ako nemoze poleka i so arno nemora odma so sila. Imate megufaza na ostvaruvanje na celite, so pomos na spletkarenje, intrigi i blago laktanje. Em ne e mnogu glasno em e efikasno. Znaci ako ne saka milom onda dobija spletki ako i toa ne upali togas silom. Ali ova vtorovo e mnogu sigurno.:zlo:

И тоа како може. Но, само како последна опција ова. На тоа "со сила" не мора да се подразбира употреба на физичка сила, има еден куп мерки и процедури кои се применуваат кога компромисот не може да успее.

Проверено.

Народот рекол "што си посеал.... тое ке го жнееш".... кој што заслужува тоа и ке го добие.... дали лично од мене... или малку ке му "свртам" од околу.... тоа е веќе друг муабет :toe:

toa so nemoze so dobro-znaci voopsto ne moze!jas mislam taka!

Никогаш не сум ја применувала поговорката - ако не може милум,тогаш може силум-.
Што знам,сметам дека ако веќе треба нешто да добијам,ќе го добијам на добар начин,а не со лошо.

Што знам,сметам дека ако веќе треба нешто да добијам,ќе го добијам на добар начин,а не со лошо.
Да, да, обавезно ќе го добиеш. Нема проблем. Ај да те вратам во реалноста сега, не збориме за цедето кое си и го оставила на најдобрата другарка, па со фино ќе и кажеш да ти го врати, или салфетките во боја. Имаш фирма, некој ти должи енормна сума на пари за стоки или услуги кои си му ги продал, не ти плаќа пошто сака да те заебе и ќе ги добиеш со добро? Обавезно.

Нај ефективна е оваа поговорка,ке пробаш еднаш па уште еднаш па уште еднаши се знае после,ако не со добро со лошоto e to

Имаш фирма, некој ти должи енормна сума на пари за стоки или услуги кои си му ги продал, не ти плаќа пошто сака да те заебе и ќе ги добиеш со добро? Обавезно.

Друже ќе ангираш фирма за телефонска наплата надолгови.може? :):)

Апсолутно точно и се согласувам со поговорката но не при секој случај а и не некогаш со физичка сила но ако треба што да не кога неможе со добро ондак со лошо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom