Ако не можам јас...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Да се читав јас само себе сега ти ќе немаше оформено мислење на темава:)
Мазохистите не се проблемот кој се разработува. Посебно па што ниту еден мазохист за себе не смета дека го фатил господ за муда. Ако некој го фатил господ за муда сигурно нема да се треска за оние кои се таму доле, под сè што се нарекува здрава свест.
Пречувствителноста исто не е причината за да некој халуцинира дека постојат злбони луѓе. Едноставно тие постојат.
Знаеш, доброто го приметува она што е различно од него, исто како и лошото.
Само што доброто се обидува да сфати што е тоа што лошото го прави лошо. А лошто останува притаено во длабочините на бессовеснота обдиувајќи се да го искорени доброто привлекувајќи го кај себе.
Лол ти или не знаеш убаво да читаш или воопшто не ме читаш по којзнае кој пат :pos:

Ти кажав причините ако проблемот се наоѓа во тој што е жртвата ,и секоја е оделно јас не знам како успеа да поврзеш мазохизам со ароганција (мислам тоа веројатна причина број 2)(али јбг некои мазохисти и тоа го имаат како акрактеристика)
сеа ќе се решиш гладиусе дали темава ќе иде поопширно или само како совет-тема М?
Иначе гладиус сериозно али има нешто наречено метафора знаеш?

... да бидам среќен, има да ги направам сите други несреќни!

Значи во последно време, бар јас забележувам тренд на вакво одвратно однесување.

Ако некој има лични или незнам какви проблеми, комплекси или фрустрации и е несреќен, се обидува на секаков начин и на другите околу себе да им го загорчи и зацрни животот, без разлика на цената за тоа.

Луѓе што обожаваат да уживаат во туѓата мизерија, бидејќи само тоа им причинува барем момент на задоволство и среќа?

Како да се одбраниме од овие луѓе кои едноставно рушат се пред себе, само да направат друг несреќен?

Кој е лекот и одбраната?

Да, но ти посочи дека за неа има само едно решение. Па искажи го ако веќе го спомнуваш. Вака ставот ти е многу недефиниран и неоснован, ти кажав.
Мислам дека погоре напишав поопшрино анализирање, па не планирам да се повторувам. Скролни нагоре и ќе видиш мое мислење.
Темата не го разработува психолошкиот аспект на проблемот, туку нашите искуства и ошто проблемот со овој комплекс.
Не е конкретен проблем, затоа што и сама погоре кажа дека доколу за мене некоја личност е таква, можеби за друг не е. Така да, сето ова е чисто лично согледување а не глобална појава која треба да се разработува како философско-психолошки профил.
И од кондом до кондом нема разлика во ништо освен до името. Но од став до став, има. Мојот е издржан со аргументи, додека твојот не го ни прочитав некаде.

Конкретен е проблемот, а уште поконкретни прашањата не гледам некоја тешка филозофија во темава, ниту пак некој страшен комплекс кој би можел да се дискутира и да се издржува со ставови, аргументи или бла бла...И како баш секогаш ти и crazy забележувате такви одвратни однесувања?
Јас лично не сум бил во таква ситуација, а ако бидам имам калашников (ова е предупредување) :helou:

Лол ти или не знаеш убаво да читаш или воопшто не ме читаш по којзнае кој пат :pos:

Ти кажав причините ако проблемот се наоѓа во тој што е жртвата ,и секоја е оделно јас не знам како успеа да поврзеш мазохизам со ароганција (мислам тоа веројатна причина број 2)(али јбг некои мазохисти и тоа го имаат како акрактеристика)
сеа ќе се решиш гладиусе дали темава ќе иде поопширно или само како совет-тема М?
Иначе гладиус серозно али има нешто наречено метафора знаеш?
Марсовке, ако твојата комплексност на изразување е премногу сложена за мене тогаш јас се извинувам што погрешно ти ги толкувам нецелосните мисли.
А гледам ти некако многу ми се вртиш кон таа ароганција, која нажалост буквално никаде не ја спомнав за да можеш да ми ја преречеш...
За тоа како ќе се развива темава, останува на другите, а не на мене. Мислам дека ако тука престане нашата дискусија, темава ќе оди во правилна насока, како што и сам нагласив, поопширно.
Знам дека има метафора, и токму тоа се обидувам да ти објаснам како се употребува во последниве неколку реплики.
Е сега, врати се на темата, за да можеме сите да си легнеме среќни и задоволни:)

[vladimir];2784048 напиша:
Конкретен е проблемот, а уште поконкретни прашањата не гледам некоја тешка филозофија во темава, ниту пак некој страшен комплекс кој би можел да се дискутира и да се издржува со ставови, аргументи или бла бла...И како баш секогаш ти и crazy забележувате такви одвратни однесувања?
Јас лично не сум бил во таква ситуација, а ако бидам имам калашников (ова е предупредување) :helou:

Не е конкретен проблемот значи, општ е. Ако не гледаш дискусија, не дискутирај. А извини молим те, ти никогаш не си забележал дека има луѓе кои уживаат во туѓа несреќа, само затоа што и самите тие се несреќни? Ако не си бил ок, супер за тебе, не значи дека јас и гладиус сме којзнае од каде паднати па само на нас ни се случува.

[vladimir];2784048 напиша:
Баш затоа што и нема философија, совршена е за општи. А ако е за општи не значи дека не треба да се презенитраат ставови.
И во иднина, наведи и примери кога јас и Crazy in Love сме посочиле кон вакви однесувања. Како што кажа и Crazy in Love, ние од Марс да не сме паднати?

За да не бидам офтопик: Во однос на темава имам само уште нешто да кажам. Неспособноста за личен напредок е причина плус за спосоноста за уназадувањето на другите.

За да не бидам офтопик: Во однос на темава имам само уште нешто да кажам. Неспособноста за личен напредок е причина плус за спосоноста за уназадувањето на другите.
има милиони причини...на некој може го прави тоа ради забава, некој поради тоа што му е досадно, некој без некоја посебна причина, некој ради лошо детсво, некој само тоа знае...

едино решение е да ги игнорираш, друго не ми текнува...

Незнам што корист имаат таквите ако другите ги направат несреќни како нив :tapp:
тоа за мене се нелуѓе .. наместо да се потрудат да се вратат на добар пат и да имаат некоја цел ,надеж што ќе ги води кон подобро .. тие ја избираат најлошата опција ..шират негативна енергија со самото појавување .. најдобро е да се игнорираат вакви личности ... така да вниманието да не е насочено накај нив ...

Хеј, јас сум доволна среќна, па сепак сакам да ги правам луѓето околу мене несреќни.

Да не пишувам долгометражни постови, и ако некој има некои замерки, нека пише на профил/пп/други комуникациски средства [ми мириса на марсовка и гладиус].
Луѓето имаат голема желба на моќ да ги претворат сите околу нив во самите тие, да ги направат свои мали ученичиња. Зошто со несреќата тоа би било поинаков случај?

Поентата ми е, сите понекогаш сакаат да направат некого несреќен. Љубомора, завист, just for the heck of it, you name it.
Ах, касно те видов:)
Како тоа ти си среќна кога секогаш пишуваш колку е нефер животот према тебе?
Никој не сака да претвори друг човек во себе. Секој сака да биде уникатен. Да се биде нечиј ученик и да се биде некој не е исто.
Поентата е: Зошто сите (а не се сите) понекогаш сакаат да направат некого несреќен? И не станува збор за луѓе кои го прават тоа а се среќни, туку за луѓе чиј живот е уништен па се обидуваат да го уништат и туѓиот.

па таквите ги има на секој чекор .. само ретко кој ги забележува, сето тоа би можел да ти го стори и најблизок зар не? ..

па не знам,..со тек на време сето тоа поминува, или тие се менуваат или само доаѓа нов период на измени,.. можеби еден ден ќе сватат дека всушност така сами се поврдедуваат со тоа што нанесуваат болка на другите, ..се се враќа и плаќа ..иако МНОГУ не го прифаќаат за вистина тоа. :toe:

Ах, касно те видов:)
Како тоа ти си среќна кога секогаш пишуваш колку е нефер животот према тебе?
Никој не сака да претвори друг човек во себе. Секој сака да биде уникатен. Да се биде нечиј ученик и да се биде некој не е исто.
Поентата е: Зошто сите (а не се сите) понекогаш сакаат да направат некого несреќен? И не станува збор за луѓе кои го прават тоа а се среќни, туку за луѓе чиј живот е уништен па се обидуваат да го уништат и туѓиот.

Јас навистина неможам да сфатам како некој уништен живот може да уништи друг? Која е целта, кој е исходот?
Уствари може у некоја шпанска серија, ама и таму на крај доброто победува нели? Затоа небери гајле и кликај блок.

Навистина постојат луѓе кои во својата мизерија и агонија сакаат да ги повлечат и останатите околу себе да потонат.Веројатно кај истите проработува себичноста и желбата да не бидат осамени дури и во мизеријата и агонијата.Или пак на некој болен начин полесно ја поднесуваат несреќата ако гледаат дека и другите се несреќни.Синдром од типот на-Не сум само јас несреќен ете и он/а е...
Колку и да звучи ненормално навистина постојат такви особи.
Лично се имаам соочено со една таква.Крајната разврска беше -јас бегање километри од истата и прекинување на сите контакти.Мојата цел беше да помогнам но наместо благодарам добив едно повлекување во бездната..
Памет за друг пат:smir:

Lekot e podaleku od takvi lugje,strav me faka od takvi karakteri:pishtoldz

Mислам дек потенцијална причина за вакво понашање на одредени луѓе би можело да бидит слично ко онај феноменон кај шо болни од сида се интимни со други луѓе, и покрај то шо знает дека се заразени...
Да појаснам, јас имам сида*. Зш само јас да имам? Зш само јас да патам? Зш мораше баш јас, а не продавачкана в бутик, или питачон на улица?

Е сега, не знам како би ја подобрило нивната ситуација, ама факт е дека се дешават ова кај некој. Можда поубо се осеќет ко ќе знает дека и некој друг поминвит низ то, колку и болно да звучит. :toe:

*Недајбоже, хипотетички зборвиме.

Инаку...
Пречувствителноста исто не е причината за да некој халуцинира дека постојат злбони луѓе. Едноставно тие постојат.
Знаеш, доброто го приметува она што е различно од него, исто како и лошото.
Само што доброто се обидува да сфати што е тоа што лошото го прави лошо. А лошто останува притаено во длабочините на бессовеснота обдиувајќи се да го искорени доброто привлекувајќи го кај себе.
Постоет луѓе шо се пречувствителни, и ус то ојт и преувеличвење на работите, а понекоаш и грешно расудување. Ево еден пример, не е ногу добар, ама ќе ја доловит поентата.
Се десит по некоја случајност, некој те згазит трипати во денот, дур сте заедно (на школа на пример). И ти сеа си прајш филмој дека тој/таја ти завидвит дек ти се чисти патиките, а него/неа не, и дек сакат и тебе да ти ги извалкат.

Damn, колку глупо звучит примеров. :nesum:

Постоет луѓе шо се пречувствителни, и ус то ојт и преувеличвење на работите, а понекоаш и грешно расудување. Ево еден пример, не е ногу добар, ама ќе ја доловит поентата.
Се десит по некоја случајност, некој те згазит трипати во денот, дур сте заедно (на школа на пример). И ти сеа си прајш филмој дека тој/таја ти завидвит дек ти се чисти патиките, а него/неа не, и дек сакат и тебе да ти ги извалкат.

Damn, колку глупо звучит примеров. :nesum:
Јасно ми е дека постојат и такви луѓе, меѓутоа не е сè во грешнпото расудување. Едноставно постојат онакви кои завидуваат и кои индиректно им одмагаат на другите, без разлика дали некој е пречувствителен или не.

Ако некој има лични или незнам какви проблеми, комплекси или фрустрации и е несреќен, се обидува на секаков начин и на другите околу себе да им го загорчи и зацрни животот, без разлика на цената за тоа.
[vladimir];2784206 напиша:
Јас навистина неможам да сфатам како некој уништен живот може да уништи друг? Која е целта, кој е исходот?
Уствари може у некоја шпанска серија, ама и таму на крај доброто победува нели? Затоа небери гајле и кликај блок.

Многу лесно и едноставно.Првата реченица што е болдирана убаво објаснува како. Јас сум видела и знам како е некој да се сити кога ти си несреќен......да се обидува да ти ги уништува шансите за да успееш пред ти да ги видиш.....има многу такви луѓе единствен лек е добра проценка на тој кој го прибираш блиску до тебе. Секогаш кога ни се чини дека некој ни мисли само добро треба да се запрашаме дали е тоа така, зошто луѓето кои се хранат од тоа што е неуспех за нас многу често се и оние кои ги мислиме за блиски(лично искуство):pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom