M
marsovka
Гостин
Лол ти или не знаеш убаво да читаш или воопшто не ме читаш по којзнае кој патДа се читав јас само себе сега ти ќе немаше оформено мислење на темава
Мазохистите не се проблемот кој се разработува. Посебно па што ниту еден мазохист за себе не смета дека го фатил господ за муда. Ако некој го фатил господ за муда сигурно нема да се треска за оние кои се таму доле, под сè што се нарекува здрава свест.
Пречувствителноста исто не е причината за да некој халуцинира дека постојат злбони луѓе. Едноставно тие постојат.
Знаеш, доброто го приметува она што е различно од него, исто како и лошото.
Само што доброто се обидува да сфати што е тоа што лошото го прави лошо. А лошто останува притаено во длабочините на бессовеснота обдиувајќи се да го искорени доброто привлекувајќи го кај себе.

Ти кажав причините ако проблемот се наоѓа во тој што е жртвата ,и секоја е оделно јас не знам како успеа да поврзеш мазохизам со ароганција (мислам тоа веројатна причина број 2)(али јбг некои мазохисти и тоа го имаат како акрактеристика)
сеа ќе се решиш гладиусе дали темава ќе иде поопширно или само како совет-тема М?
Иначе гладиус сериозно али има нешто наречено метафора знаеш?