Ако многу ве повредат, дали ви е потешко да најдете партнер?

• Креатор на темата Креатор на темата Ambrosio
  • Време на започнување Време на започнување
Еден период нормално дека ќе ти е тешко...ама фала богу нема да се заклучам всоба и да плачам за него....Ќе си најдам друг:smir:

Pazocaruvanjeto od nekoja licnost rezultira so zatvoranje vo sebe, nedoverba kon sprotivniot pol,depresivno raspolozenie megu toa znam i tvrdam deka vremeto leci se,zato kolku pobrzo go svatis toa tolku pobrzo ke zapocnes nekakva vrska so druga licnost,ama sega razlikata e sto nema da odis so 100% doverba tuku ke imas rezerva.

Ех, не може така да се постапува во животот. Не може од се да се лишиме и од се да имаме страв.

Еднаш ако паднеш на улица и си го повредиш коленото, сигурно нема цел живот после тоа да не излегуваш од дома од страв да не ти се случи истото. Ова е глуп пример, ама чисто за илустрација.

Така и ако те повреди партнерот, не можеш да се изолираш од луѓето и да се плашиш да започнеш врска, зошто тоа е параноично и нелогично, а сигурно нема да вроди со плод. :)
Некој период сигурно ќе ти треба да се соземеш и приспособиш... Ама тоа никако не смее да трае години. Деструктивно е и никој не смее волку трагично да ги прифаќа тие работи.
Глава горе, нов лист и у поход. Од плачење и дома седење ништо не се добива.

Ако сум повредена нема шанси да гледам веднаш по друг партнер... треба да помине подолг временски период за да повторно сакам некој... Бев повредена затоа што сакав..Но конечно најдов партнер пак да го го сакам .. :back:

Нема да биде тешко да се најде партнер, ќе биде тешко истиот да се засака ...

:jaj:Само некое време треба да пројде после прекинот на претходната врска. Нема причина зошто да се седи дома и тагува по нешто што воопшто не ни било судено да биде мое, не?:jaj:

Само напред:pipi:.

многу е тешко кога некој те повреди после да се ориентираш, т.е да се навикнеш на болката и тагата.... али со тек на време ке си биде се у ред, ке го/ја забравиш и ке си најдеш друг/а, тоа ти е, ЛАЈФ ГОУЗ ОН!!!!

Во принцип тешко се отварам и покажувам чувства, ама се си примам на срце, така што кога ќе ме повредат многу се затварам во себе и после тоа долго време бегам од емоции и кога ќе ми се приближи некој потсвесно го бркам од мене затоа што се плашам.
И сум прилично плашлива и стегната..ама ваљда ќе се смени тоа. Уствари не ваљда, прилично сум сигурна дека ќе се смени тоа.:)

Дефинитивно е тешко,на некои рани им е потребен лек,не ги сваќам луѓето кои по една врска одма избрзуваат во друга,мене ми треба време да се смират страстите

na primer odite so nekoj i se vi bilo sovrseno ste go sakale najveke vi bilo rozovo a go gledate so druga,vie raskinuvate,toj prodolzuva so nea,minat godini a vas seuste vi e tesko da zasakate nekoj mnogu i poradi toa ste mnogu pretpazlivi od pricina so vi e strav da ne bidete pak povredeni i gubite mngu sansi vo meguvre:wink:me? lekkk?kako da iscezne stravot sto go custvuvate?:smir:

istoto mi se slucuvase mene !
imam samo da kazam deka se e do mozokot i deka mi trebase pola godina za da se svestam .sepak iako vlegov vo narednata vrska totalno nesigurna i nezaljubena bidejki seuste vo glava mi bese bivsiot sepak uspeav da go zasakam so cela dusa i prekrasno s custvuvam sega.Kako sovet: samo digni ja glavata i pocustvuvaj se sakano koga nekoj ke ti izrazi ljubov ,meguvremeno seti se deka i tebe kako covek ti treba ljubov i nesto novo

na primer odite so nekoj i se vi bilo sovrseno ste go sakale najveke vi bilo rozovo a go gledate so druga,vie raskinuvate,toj prodolzuva so nea,minat godini a vas seuste vi e tesko da zasakate nekoj mnogu i poradi toa ste mnogu pretpazlivi od pricina so vi e strav da ne bidete pak povredeni i gubite mngu sansi vo meguvreme? lekkk?kako da iscezne stravot sto go custvuvate?:smir:

Никогаш не сум била во ситуацијата, но, можам бар хипотетички да претпоставам што би направила.
Веројатно ќе продолжам понатаму, вака или онака, затоа што не можам да си дозволам себеси да бидам сама без забава во животот, но, токму на тоа ќе остане, долг период на забава.Кога ќе треба да ја избришам линијата за некој ќе дојде спонатано и со тек на време.

Стравот никогаш не било нешто што ме спречувало да се впуштам во релација, но да чувствувам, да.:toe:

во никој случај нема да ми биде тешко ако го видам со друга. нек си бркаат работа.

дефинитивно животот продолжува понатака....обично во какви било тешки моменти.. сонцето ми е најголема утеха... па кога ќе видам дека се уште ме грее, се потсетувам дека сеуште има шанса за убавините на животот.

а убавината на животот во никој случај не ми зависи од еден човек!

dobro be luge nikoj ne e povazen od vas samite a ne pa da se zatvaram u sebe ili da ne me interesira nisto drugo samo ona. pametnite luge ubavo kazale umniot ima rezerva srekniot naoga odma a baksuzot pati. ps.lubomorata e najdobra odmazda

во никој случај нема да ми биде тешко ако го видам со друга. нек си бркаат работа.

дефинитивно животот продолжува понатака....обично во какви било тешки моменти.. сонцето ми е најголема утеха... па кога ќе видам дека се уште ме грее, се потсетувам дека сеуште има шанса за убавините на животот.

а убавината на животот во никој случај не ми зависи од еден човек!
Ахх. Кога ке засакаш некој со цело срце после кажи го истото. Можеби сме различен карактер и ти полесно преболуваш. Али мене сигурно ке ми треба подолго време да се соземам.:kesa::kesa::kesa:

Ахх. Кога ке засакаш некој со цело срце после кажи го истото. Можеби сме различен карактер и ти полесно преболуваш. Али мене сигурно ке ми треба подолго време да се соземам.:kesa::kesa::kesa:

До сега не ме има повредено никој,единствено што сум се повредила самата себе,со моите непромислени ставови,ал јебига,сега знам како да ги ценам луѓето,учејќи од сопствените грешки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom