Ако многу ве повредат, дали ви е потешко да најдете партнер?

• Креатор на темата Креатор на темата Ambrosio
  • Време на започнување Време на започнување
na primer odite so nekoj i se vi bilo sovrseno ste go sakale najveke vi bilo rozovo a go gledate so druga,vie raskinuvate,toj prodolzuva so nea,minat godini a vas seuste vi e tesko da zasakate nekoj mnogu i poradi toa ste mnogu pretpazlivi od pricina so vi e strav da ne bidete pak povredeni i gubite mngu sansi vo meguvreme? lekkk?kako da iscezne stravot sto go custvuvate?:smir:

Апсолутно не. Решавам да бидам сама само доколку ми треба време и простор за да се посветам на нешто друго, сакам да поработам на врската со себеси и едноставно да бидам јас со никој друг во близина, или чувствувам потреба така речено да се одморам од припадниците на спротивниот пол.

Неуспешната љубовна врска никогаш не претставувала причина да изгубам дел од довербата во себеси или страв од повторно разочарување. А и клинот со клин се избива. И сред период кога ми е најтешко би започнала врска со друг (кој би ми се допаѓал, инаку се е сведено на забава), само затоа што знам дека ќе ги насочам сопствените емоции кон него со истиот интензитет како и претходно, па и со поголем.

нормално дека ке е тешко да се најде партнер одреден период...зависи времето ке покажи...но и да се најде друг не значи дека веке си го заборавил стариот и дека не го сакаш веке...само пробваш да заборавиш...па ако не успеј ке се тргниш да не го повредиш и новиот...

Јас би прашала обратно,како некој да собере сили и да остане покрај вас со голема лузна неодамна направена?

Ако бидам многу повредена, логично (барем за мене) е дека нема да трчам веднаш во потрага по нов љубовен партнер. Колку повеќе трчаме по љубовта, толку повеќе таа ни бега... треба да чекаме таа самата да не пронајде! - Навидум скромна и безначајна порака, но доколку размислиме подлабоко ќе сфатиме дека зад неа се крие многу голема вистина.

Зашо тешко бе..фри фор чат си одма.....:pipi:

Mala depresija u pocetok pa si najdesh uteha u drushtvo rokash malku opojni drogi i alkohol i posle nekoe vreme se budish mamuren i si prodolzuvash normalno kao nisto da ne se desilo strogo izbegavash kontakt so taa osoba i so vreme si najdesh nesh novo...

Па таа ако ми го скрши срцето, јас нејзе велицата :pos2:

Иначе 1 недела најмногу ќе си искулираш малце дома ово оно.... и после идемо даље за исте паре....а во депресија ако си паднеш си го копаш гробот сам/а,и потешко ќе ти биде да најдеш нов партнер/ка затоа ведро и со позитивни мисли....

Па таа ако ми го скрши срцето, јас нејзе велицата :pos2:

Иначе 1 недела најмногу ќе си искулираш малце дома ово оно.... и после идемо даље за исте паре....а во депресија ако си паднеш си го копаш гробот сам/а,и потешко ќе ти биде да најдеш нов партнер/ка затоа ведро и со позитивни мисли....

Brij sto pozitivno razmisluvanje... krsenje vilica e tezok prestap pa mnogu brzo ce si najdesh nov partner u shutka... :toe:

Plus fizickiot bol e nesporedliv so emotivniot taka da ako ne se razocarash onda ne si ni bil povreden a i sigurno ce iskulirash ako ja vidish da se lize so drug... samo malku vreme i sve ce bide bolje a i ona sto ne te ubiva te pravi posilen.

Brij sto pozitivno razmisluvanje... krsenje vilica e tezok prestap pa mnogu brzo ce si najdesh nov partner u shutka... :toe:

Plus fizickiot bol e nesporedliv so emotivniot taka da ako ne se razocarash onda ne si ni bil povreden a i sigurno ce iskulirash ako ja vidish da se lize so drug... samo malku vreme i sve ce bide bolje a i ona sto ne te ubiva te pravi posilen.

Види вака да ти дочарам :pos2: тоа првото беше шала,бидејќи за тоа да го направиш треба малце да си во ГЕ

Па види шо корист ќе имаш ако паднеш во депресија и плачеш и плачеш и уште плачеш....? сигурно нема да дојде некој дома и да те залапа и така среќно ќе си живеете до крајот.

Ако сум била почесто повредувана, верувам дека би ми било потешко да најдам партнер, затоа што од секој нареден што ке ми пријде едноставно ке се плашам да не повторно ме повреди.
А поради таа голема селекција што се прави во тие моменти, секогаш се наебува и се завршува со она најлошото. :)
Затоа, не дозволувам да ме повредуваат, не дека не сум била до сега, но било краткотрајно и минливо.

Види вака да ти дочарам :pos2: тоа првото беше шала,бидејќи за тоа да го направиш треба малце да си во ГЕ

Па види шо корист ќе имаш ако паднеш во депресија и плачеш и плачеш и уште плачеш....? сигурно нема да дојде некој дома и да те залапа и така среќно ќе си живеете до крајот.

Opa hvala puno sto si mi docharao sada mi je sve jasno :pos2::pos2::pos2:

Samo toa bese moe mislenje deka podobro e da se isplaces na blizok prijatel i da se oslobodish od negativnite stvari a ne da gi cuvash vo sebe i da "kulirash" po doma ....
A so ovaa poslednoto da dojde doma i da te zalapa i happy end nemam poima sto mislish ali mi zvuchi kao pepelashka rabota ili nesto glumish ludilo pa sakash da "iskulirash" kao ti znaesh sto im vika gospod na dobrite ebaci u ostalom slika profila kaze sve taka da ti nemorash da se sekirash deka nekoja ce ti go skrsi srceto sigurno nema da ti se sluchi so takov surat samo ogledalo mozes da skrshish.....
P.S ova poslednoto bese sala...:pos2::pos2:

Opa hvala puno sto si mi docharao sada mi je sve jasno :pos2::pos2::pos2:

Samo toa bese moe mislenje deka podobro e da se isplaces na blizok prijatel i da se oslobodish od negativnite stvari a ne da gi cuvash vo sebe i da "kulirash" po doma ....
A so ovaa poslednoto da dojde doma i da te zalapa i happy end nemam poima sto mislish ali mi zvuchi kao pepelashka rabota ili nesto glumish ludilo pa sakash da "iskulirash" kao ti znaesh sto im vika gospod na dobrite ebaci u ostalom slika profila kaze sve taka da ti nemorash da se sekirash deka nekoja ce ti go skrsi srceto sigurno nema da ti se sluchi so takov surat samo ogledalo mozes da skrshish.....
P.S ova poslednoto bese sala...:pos2::pos2:

Па ниту сакам да ми го скршат ниту да скршам нечие срце....(пу пу пу) а ова со лапањето муабетот ми беше ако паднеш во депресија ќе седиш дома...а какви се резултатите од тоа? не излегување по кафичи/дискотеки одбегнување на спротивниот пол дека можеби пак ќе биде исто и ќе те повреди.Затоа велам најдобро е да не паднеш во депресија оти скроз ќе заминеш и во тоа што нема маана ти ќе бараш (ова од искуство многу болно само не љубовна депресија ова моето друго беше) :toe:

Зависи, кај секој е различно.
На некои е потребно многу време додека се соземат, додека ги средат чуствата, тој период може да трае долгоо.. едностано се плашат да не бидат повторно повредени и се затвараат, човек тешко може да допре до нивното срце.
Други пак не чекаат многу да се впуштат во друга врска, тие гледаат што поскоро да влезат во друга врска мислејќи дека така ќе заборават, дека чуствата ќе исчезнат. Тие се обидуваат повторно да се вљубат и да не се вљубени ќе мислат дека ќе се случи тоа и продолжуваат. Некои едноставно се плашат да не останат сами.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom