ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
za dolgovi koj ima neka ja misli i jas sum zitel na ovaa drzava i nekoj vo aracinovo i kaj mene boljerot e na struja a i kaj nego jas plakam toj ne zasto??? i uste krivi gi naogate ajde molimte koga jas mozam da plakam mozes i ti ciganive gledam samo placat po tv a daj im motika da kopaat nemozat bolni se koga jas mozam na +40 moze i toj neka ednas vo drzavava pocne da se raboti
mozele kaj nas vo prespa za jabolkoberot da idat luge od albanija nemozel nekoj od bitola prilep ili skopje strumica ela dnevnica 1000 +tripati pomev 25 dena 25000 + use nesto industrisko eteti 500 e za eden mesec i toa cisti
Абе ај не заебавај кога оваа година плаќавте по 500-600 денари итоа во мизерни услови за спиење,го гледам еден се жали што оваа година “подфрлил“ со само 70 000 евра,а лани зел 100 000 чисти.Се убивте од работа кревајќи чаши по тоа кафаните ебаго.А мотика земате само кога треба да ја пренасочите водата во другиот ред,му ибавте мамата на езерото.За истата таа работа во Костур имаш 30 евра дневница плус богато јадење и прилично добро сместување.Во Италија е уште подоходовно.Уште Бузле ве тера да лажите вака,или сега и сами си почнавте,1000 денари дневница,да му кажуваш на некој друг оти мала е Македонија,ги знаеме цените на трудот и условите во кој ги третирате “робовите“.
За струјата можеби си во право,ама барем боњер да вклучувате кога ќе ги викнете аргатите да ви работат,нема да ви ги крени сметките за струја премногу.